Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: AGU Nova Hivis Jakke

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

09.12.2016 kl. 18:00 af Feltet.dk.

En let og lækker vinterjakke som egner sig godt til dage med masser af intensitet i vintertræningen.

Producent: AGU

Farve: Sort/refleks
Størrelser:
Pris: 949,-

 

Introduktion

Hollandske AGU har længe været godt repræsenteret i Danmark med produkter som prismæssigt ligger midt i markedet med rigtig god value-for-money.

 

AGU er repræsenteret i stort set alle varekategorier - fra funktionelt tøj til diverse accessories og kan således levere udstyr til ethvert (cykel)formål.

 

Vi har set nærmere på den minimalistiske vinterjakke Nova Hivis.

Test

Nova Hivis jakken er en tynd og minimalistisk vinterjakke. Stoffet er forholdsvist tyndt, hvilket giver en utrolig let jakke først og fremmest.

 

Stoffet minder i sin overflade en smule om de moderne regnjakker, som for alvor er vundet frem de seneste år. Dog har det her en smule mere struktur og overfladen kan bedst beskrives som værende mere ru og tæt.

 

Det er altid en spændende udfordring for tynde og lette jakker at fungere som en decideret vinterjakke, og som rytter kan man have sin bekymringer, om man nu kan holde varmen og om materialerne kan holde elementerne på afstand på den allermest krævende årstid.

 

Først og fremmest bemærker man, at stoffet i test har glimrende vind- og vandafvisende egenskaber, hvilket er med til at gøre den varmere end man ellers kunne frygte ved første øjekast.


Stoffet giver primært glimrende beskyttelse mod vindkøling, hvilket medfører, at når man har kørt noget kropsvarme ud i jakken, så holder den rytteren varm på glimrende vis.

 

Dog er det værd at holde for øje, at jakken kræver et varmt inderlag, og eventuelt et mellemlag, for at justere varmen på rigtig kolde dage. I og med at der ingen for eller isolering er i jakken, så er det absolut nødvendigt at have de rette lag til at bære under.

 

Vi har fundet, at jakken egner sig rigtig godt til dage hvor temperaturen ikke kommer under omkring 4 grader. Her er den rigtig god med et tyndt inderlag til at holde kroppen tør og et lidt kraftigere mellemlag til at give lidt varme.

 

På disse mellemkolde vinterdage er jakken et absolut glimrende produkt og følger op på den trends som synes at brede sig, hvor vinterprodukterne bliver mere og mere minimalistiske, så man bedre kan justere via flere lag, så man kan finde den helt rette sammensætning til de fleste forhold.


Nova-jakken kan også opgraderes yderligere med en kraftig vindvest, hvis man vil gøre den endnu varmere.
 

Snittet er forholdsvist tæt og der er mindre stretch i stoffet end man eksempelvis finder i en jersey.


Her skal man holde sig for øje, at man skal levne plads til ens inderlag, så nogle vil måske finde, at de skal en størrelse op i jakken. Dog drager jakken klar fordel af sin lethed, da stoffet er mere strækbart and traditionelle, tykkere vinterjakker, hvilket gør, at man får en tæt pasform, som egner sig fint til højintens træning.

 

Ligeledes betyder den lette kvalitet, at jakken ikke nødvendigvis kun egner sig til decideret vinterbrug, men også gør sig rigtig godt i mellemsæsonerne. Dermed får man en del værdi for pengene i form af god alsidighed.

 

Jakken har flere fine detaljer til at afrunde en fin, samlet pakke.

 

Hivis-delen kommer til udtryk på brystet og på baglommerne, hvor AGU har sørget for, at den ellers mørke jakke lyser op, når den rammes af lygter. Absolut nyttigt i de mørke tider.

 

Bagpå er der tre store lommer plus en lynlåslomme til værdier. Her er god plads til alle de ting, man måtte ønske at medbringe på en vintertræningstur, hvor kravene til oppakningen er lidt større, end når der er varmt. Lynlåslommen har som en fin detalje et hul til ’intern kabelføring’ til høretelefoner, så de er elegant gemt af vejen. Fin detalje hvis man bruger disse.

 

Ærmerne har lidt ekstra længde i afslutningen, hvilket fungerer godt, når jakken som oftest er i brug med handsker. Det giver god komfort og er funktionelt, når man prøver at undgå bar hud ved overgangen fra jakke til handske.

 

Konklusion

En let og smidig vinterjakke i udelukkende lækre materialer.


Perfekt til de dage med temperaturer mellem 4 og 10 grader, hvis man sørger for at fylde et par gode baselayers under. Egner sig godt til træning med intensitet i de kolde vintermåneder.

 

Sådan har vi testet
Jakken er testet i det kolde, danske efterår under flere forhold.

 

Stillet til rådighed af: AGU  

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk