Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Assos bibshorts og jersey

18. august 2017 19:00Foto: A.S.O.

Vi har haft fingrene i Assos’ entry-level bibshorts samt en kortærmet jersey fra sommerkollektionen for at se, om kvalitetssnakken holder ude på rammen.                

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion:

Assos behøver ret beset ingen introduktion. Det hæderskronede mærke fra Schweiz er for rigtig mange cykelryttere lig med ultimativ kvalitet og en innovativ tilgang til produktudvikling og kompromisløs ditto, når vi taler kvalitet.

 

I år er Assos således også repræsenteret på Pro Tour-scenen, hvor BMC nyder godt af en fuld garderobe i høj kvalitet.

 

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
T. Mille bibshorts

Feltet.dk's vurdering:

Farve: Sort

Størrelser: XS-XL
Vejl. pris: Kr. 1049,-

 

 

Det første der fortjener at blive bemærket er stofkvaliteten, som understreger Assos’ position som high-end producent. Kvaliteten er simpelthen så lækker, at den distancerer langt de fleste konkurrenter.


Stoffet har nemlig alle de egenskaber, man kunne ønske sig:

 

Først og fremmest er det lækkert mod huden. Sammensætningen af materialer giver en blødhed og en finish, som gør det ekstra behageligt at trække i tøjet og giver løfter om lang holdbarhed, hvis de behandles rigtigt. Tykkelsen er bare helt rigtig - ikke for tyk, så de føles tunge og ikke for tynd, så de strækkes tynde.

 

Også stoffets finish er fin og giver et look som oser af eksklusivitet.

 

Netop stofkvaliteten spiller også en væsentlig rolle i forhold til pasformen. Stoffet strækker i alle retninger og elasticiteten er doseret, så fittet er tæt uden at være udpræget race og derved kendetegnet som ultratæt. Det er derfor en pasform, som vil passe til de fleste og med sikkerhed tiltale rigtig mange.

 

 

Især i området omkring hofterne, balleregionen og hen over lænden er pasformen intet mindre end fabelagtig og det bløde stof nærmest krammer huden og giver en eminent følelse, som vi sjældent har oplevet i selv meget dyre bibshorts.

 

Benene er en smule kortere end man ofte oplever. Hvor trenden i øjeblikket går mod lidt længere ben og det tilhørende aerolook, så må længden på Assos’ shorts snarere betegnes som klassisk.


Afslutningen er fremstillet som en bred elastik, som holder stilen og giver plads til de fleste benstørrelser uden at afklemme eller skabe ubehag. Skal man sætte fingeren på noget, så kunne vi godt have ønsket os et gram elastik eller to mere, for at holde benene helt på plads.

Indersiden af elastikken er desuden påført små streger af silikone, som giver greb i huden og derved er med til at holde pasformen.

 

Selerne i toppen af shortsene er også en smuie anderledes end trenden. Hvor mesh synes at være normen snarere end undtagelsen, så har Assos lavet selerne her i et kraftigt elastikstof. Det giver nogle helt flade konturer, som passer perfekt under en tætsiddende trøje og som samtidig giver masser af struktur i produktet og er med til at holde det hele på plads. Det fungerer fornemt og forstærker billedet af den minimalistiske funktionalitet, som produktet er gennemsyret af.

 

For et par sæsoner siden opstod der i et par medier forlydender om, at når Pro Tour-holdene hvert år ved sæsonstart fik udleveret deres nye tøj, så valgte en betragtelig del af feltet at sende deres shorts til Assos for at få indlægget udskiftet. Om det er sandt, skal vi lade være usagt, men faktum er, at Assos i mange år har været et af de benchmarks, som cykelshorts bliver holdt op i mod, når de vurderes. Så godt er schweizernes renomé.

 

Assos har da også udviklet betragteligt på deres indlæg og kom for ikke længe siden med en refortolkning af deres indlæg, kaldet ’Game Changer’. Forskellen består i, at indlægget ikke er fastsyet til buksernes stof alle steder, men snarere ’svæver’ frit og kun sidder fast i syninger foran og bagpå indlægget. Herved skulle det være i stand til at bevæge sig mere frit og derved yde bedre komfort for rytteren uanset kørestil, position og bevægelsesmønstre på cyklen.

 

 

Dette system bruges også i denne model, som vi med spænding har testet.


Dommen? Indlægget er godt. Rigtig godt. Om det er direkte afledt af den nye konstruktion, er svært at vurdere, men der er dog et par ting, som er værd at nævne i den sammenhæng:


Når man kører i nye bibshorts, så skal de ofte ’køres til’ før man får den optimale fornemmelse. Antallet af ture variererer, men ofte skal man have været afsted nogle gange før ydeevnen og komforten er optimal. Det var ingenlunde tilfældet med Assos. Her sad indlægget nærmest perfekt fra allerførste tur og yder rytteren top-komfort.

 

Shortsenes velafbalancerede pasform spiller også en rolle, da indlægget sidder tæt på huden og holdes fint på plads af den øvrige konstruktion. Selve indlægget er behageligt mod huden i en blød materialekvalitet. Tykkelsen ligger midt på skalaen og er hverken tykt eller tyndt, men passende for et allround-produkt.

 

I sadlen udmærker det sig helt klart i forhold til mange andre konkurrenter på markedet og det står klart, hvorfor Assos har deres gode ry netop her. Indlægget bevæger sig godt med rytteren og bliver siddende hvor det skal, uanset hvor mange gange man flyver op og ned af sadlen. Der er masser af komfort og støtte - selv til lange dage.

 

Alt i alt et par ultrakomfortable shorts, hvor Assos lever helt op til sit ry, som nogle af de bedste i branchen på dette område. Selv om T.Mille-modellen er Assos’ entry level-produkt, så er shortsene blandt de bedste vi har testet længe og med dem i skabet, kan det være svært at få brugt de øvrige par - så komfortable er de.

S. Equipe Evo8 Jersey

Feltet.dk's vurdering:

Farve: Sort (fås også i rød og gul)

Størrelser: XS-XL
Vejl. pris: Kr. 1199,-

 

 

Trøjen fra Assos med den mundrette navn SS.equipeJersey_EVO8 er schweizernes bud på en overdel hvor ydeevne skal balancere med et prispunkt, som kan appellere til et bredt publikum.


Assos beskriver den selv som en ’hverdagsarbejdshest’ med fuld fokus på performance.

 

Dog synes vi ikke, at der er meget hverdag over den. Det skal forstås på to måder:


Hverdag klinger kedeligt og monotont og hverdagscykeltøj kan lugte af pendleri og praktik - ingenlunde hvad denne jersey er sat i verden for eller for den sags skyld leverer.

 

For det første er der pasformen. Trøjen er en race-jersey og det rimer i vores verden altså ikke på hverdag. Den sidder til og er skåret tæt over hele linjen. Pasformen er god og trøjen sidder godt alle steder - skuldre, bryst, under armene og tæt til kroppen. Mængden af stretch er godt doseret, så man får en performance jersey uden at man føler sig spærret inde.

 

Det næste, der nærmest er anti-hverdag, er designet. Trøjen har en udpræget aeroprofil med en lav, v-halset kraveudskæring. Det giver et rent look, lånt i tidskørslens verden, som skriger fart. Ærmerne er lange og bidrager yderligere til udtrykket med helt flade afslutninger, som sidder helt tæt til.

 

Materialekvaliteten står helt mål med shortsene og er gennemført lækker. Og faktisk er der mere end i det, end det blotte øje opfanger. For Assos benytter nemlig en speciel 3D-struktur i stoffet, som kan ses, hvis man inspicerer det nøje. Det minder mest af alt om små ujævnheder, men der er en praktisk årsag. 3D-konstruktionen giver nemlig et større overfladeareal, som sørger for at trøjen tørrer hurtigere og derved holder rytteren mere tør i sommerhalvåret.

 

Den åbne strutur giver også en bedre åndbarhed, mens ryggen er lavet i et luftigt mesh-materiale for at fremme netop denne funktion.

 

 

I praksis spiller det hele ude på cyklen. Især på varme dage er trøjen fed og luftig, uden at den mister struktur eller noget af sin lækkerhedsfornemmelse, som det ellers kan være tilfældet med tynde sommertrøjer.

 

SS. Eqiupe-jerseyen benytter sig desuden af en patenteret teknologi ved lommerne. Assos kalder denne for ’Triple Ramp’ og består i sin enkelthed i, at der på indersiden af lommerne er indsyet et ekstra stykke stof i toppen. Faktisk kan det bedst beskrives som en lille lomme, som sidder omvendt, inde i selve lommen. Det forhindrer tingene i at falde ud af under kørsel og gør, at Assos kan undgå at benytte lynlåse - selv til de lommer hvor man har telefon, nøgler eller lignende.

 

 

Lommerne er i det hele taget meget veludførte: Der er benyttet et andet stofvalg i et kraftigt materiale, så man sagtens kan fylde lommerne, uden at trøjen mister sin pasform.

 

Vi er i det hele taget imponerede over, hvor flot en samlet pakke Assos leverer her. Foruden den gode pasform og det fede materiale, så leverer de også fine detaljer, som giver den sidste snert af eksklusivitet. Et godt eksempel er skjulere på lynlåsen foran, så det minimalistiske look bibeholdes.

 

Konklusion

Assos er og har længe været et benchmark for kvalitetscykeltøj. Efter vi har testet ovenstående produkter, forstår vi godt hvorfor det forholder sig sådan. T.Mille-shortsene er Assos’ entry-level underdel og alligevel kan det sagtens konkurrere med topprodukterne fra kollektionerne hos de fleste konkurrenter.

 

Assos benævner dem selv som værende i ’Standard Performance’-kategorien, men både pasform og især materialekvalitet er alt andet end standard i vores optik.

 

SS.Equipe Evo8-trøjen holder samme høje niveau. Det er en glimrende, underspillet sommertrøje, som både ser godt ud og giver rytteren masser af åndbarhed for pengene. Looket er den klassiske, afdæmpede Assos-stil, men alligevel ikke kedelig med sin lave v-hals, de lange ærmer og den tætte profil.

 

Vores uforbeholdne anbefalinger.

 

Sådan har vi testet:
Vi har testet under alle forhold i den danske sommer - fra traditionelt, lunefuldt sommervejr til rigtig varme dage.

 

Stillet til rådighed af: Assos Scandinavia

 

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?