Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Assos vintertøj og accessories
16. februar 2016 16:00 af Morten Andersen

Der er ingen slinger i valsen, når Assos leverer sin vinterbeklædning. I et væld af tekniske løsninger og features står én ting strålende klart: Ingenør-, design- og skrædderstyrken fra Assos har fat i den lange ende og leverer produkter til UG.

Introduktion

Schweiziske Assos har længe været et af pejlemærkerne for high-end cykeltøj. Via et underspillet design og stor fouks på ydeevne og teknologi har mærket for længst positioneret højt i hierakiet.

 

Ifølge Assos selv, så er deres mantra at holde et nidkært fokus på hele tiden at forny produkterne, ikke blot via nye farver og designs, men snarere igennem uendelig udvikling og test for hele tiden at være I stand til at lancere banebrydende produkter.

 

Vi har haft muligheden for at teste en samlet pakke fra Asoos hen over hele vinteren for at konkludere, om der er handling bag ordene

iJ.bonka.6 Cento-jakke

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Sort/hvid, hvid, rød/hvid
Størrelser: S-TIR
Vejl. pris: 3299 kroner

 

Vinterjakken fra Assos er først og fremmest kendetegnet ved ét ord: Komfort. Det være sig i pasform, beskyttelse, åndbarhed og varmeregulering – alle steder har vi at gøre med et produkt, som virkelig beviser, at det befinder sig på øverste hylde i produkthierakiet.

 

Jakken, med det meget lidt borgerlige navn iJ.bonka.6, har et kropsnært fit, uden at man dog behøver at have statur som en A-rytter for at finde sig til rette. Det skyldes naturligvis lækre materialer, men samtidig har Assos dog på snedig vis lavet en række anatomiske krumspring i konstruktionen, så der opnås en fremragende følelse af en jakke som sidder til, men som samtidig tilpasser sig kroppens bevægelser.

 

Som man ofte oplever det med især bibshorts, så opnår man den bedste pasform, når man sidder i cykelpositionen, det vil sige med foroverbøjet ryg og armene rækkende frem, og ikke når man ifører sig jakken stående. I sadlen kan man nemlig for alvor mærke, at intet er overladt til tilfældighederne i designet. Et godt eksempel er ærmerne, som er lavet, så de følger den naturlige bøjning i albueleddet. Eller forsiden som er tilført ekstra bielastisk material, så pasformen over bryst og skuldre er lige i skabet.  

 

Udover blot pasformen, så er jakken i sig selv et overflødighedshorn af tekniske detaljer.
Med trøjen i hænderne lægger man hurtigt mærke til det imponerende stykke ingenør- og skrædderarbejde, som forener stofkvaliteter og -typer i en teknisk pakke. Indersiden er blød, lækker og lun, mens ydersiden afviser vand og vind meget effektivt.

 

I test udmærker jakken sig mest via sin fremragende varmeregulering. Modsat en del andre minimalistiske vinterjakker, så kræver det ikke nødvendigvis et kvarter at køre noget varme ind i Bonka-modellen. Vores oplevelse er en jakke som er varm fra start, og kun på ærmerne har vi følt, at der skulle køres lidt kropsvarme ind, før temperaturen føles optimal.
Derfor egner jakken sig rigtig fint til de koldeste dage – især i samspil meget Assos eget baselayer i kraftig kvalitet.

 

Tilbage til reguleringen. For selvom jakken sørger for, at du holder varmen, så er den også fremragende, når kulden kun er moderat. Eller når vejret skifter i løbet af en træningstur.
Vi har aldrig oplevet en jakke, som spænder så vidt, når det kommer til hvilke (vinter)temperaturer, man kan bruge den.

 

Kombineret med fine detaljer som rigeligt med lommer bagpå, inklusiv to med lynlås, god lukning i livet, indbygget hals- og ansigtsbeskytter og bløde ærmelukninger, som føles behagelige og lukker komplet af, så konkluderer vi, at Bonka-jakken er et topprodukt helt igennem – en af de bedste vinterjakker vi har prøvet.

Fugu Gloves S7

Feltet.dk's vurdering:

 

Fakta:

Farve: Sort
Størrelser: XS-XLG
Vejl. pris: 849 kroner

 

Assos’ erklærede mål med Fugu-handskerne er at levere en varm handske, som samtidig ikke fylder nævneværdigt. Derfor er produktet også en teknisk størrelse, som er lavet af hele seks forskellige tekstiler, femten mønstre og otte komponenter.
Det hele er sat sammen i en 3-i-1 tilgang for komfort og beskyttelse: Varm og blød inderside, en midte der isolerer mod vinden og endelig en yderside i kraftige og slidstærke materialer.

 

Med meget tekniske produkter som dette, så kan det nogle gange være svært at forholde sig til den tilsyneladende komplicerede konstruktionsproces, mange materialer og således vurdere, hvad det præcist er, som gør en positiv forskel. Med det sagt, så lad os dog bare være de første til at konkludere, at Fugu-modellen er et produkt fra den allerøverste hylde.
Faktisk vil vi gå så langt som at sige, at det er den bedste vinterhandske, som vi nogensinde har haft fingrene i. Alt er nærmest perfekt – kvaliteten overlegen.

 

Ydersiden er kraftig og virker meget slidstærk. Den er fyldt med små detaljer, som virkelig gør en forskel. Håndryggen er således lavet i et materiale, som får vand til at prelle af, mens håndfladen er nærmest ruskindsagtig for øget komfort og slidstyrke, der hvor hænderne har fat om styret.

 

Det stopper dog ikke her. Fingrene er behandet, så de nærmest har et klistret greb, og det samme har den lille pude, som belejligt er placeret i den yderste side af håndfladen – netop der hvor man som oftest hviler hånden mod styret. Endeligt er håndleddet forsynet med både elastik og en kvalitetslynlås, så man har to justeringsmuligheder alt efter foholdene.

 

I dette tilfælde er det således tydeligt med det blotte øje, at der i designet er lagt stor vægt på at optimere funktionaliten på alle områder. Et flot stykke arbejde, som bare virker.


Pasformen er god og der er især fin plads til fingrene. Handskerne finder en god balance, hvor de sidder til uden at stramme, så det varme luftlag der holder fingrene varme ikke ødelægges.
Indersiden er blød og lækker, og det er en sand fornøjelse at køre med handskerne.

 

Kraftige handsker som disse kan ind imellem have en tendens til at drille lidt, hvis de tages meget af og på. Så kan foret i handskens inderste nemlig gå hen og blive løst og ødelægge pasformen. Med Fugu-handsken har vi dog på intet tidspunkt oplevet dette – selv efter utallige ture.
 

Konklusionen lyder således på et par handsker, som er fremragende. De er varme nok til at klare den dybe vinter, men ånder alligevel tilstrækkeligt til, at man ikke koger over, når temperaturen er højere. Komplet vindtæt ydre, som også sagtens klarer en byge eller to kombineret med en lækker inderside giver et produkt som vi anbefaler og som bliver den eneste vinterhandske, du nogensinde behøver.

Winterbootie S7

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:         

Farve: Sort
Størrelser: 0, I, II
Vejl. pris: 999 kroner


Vinterskoovertrækket med det officielle navn Winterbootie_S7 er et minimalistisk værn mod vinterens vrede. Det er I høj grad et produkt uden så mange dikkedarer – det dur bare!

 
Overtrækket er lavet I tre forskellige materialer. Alle i absolut topkvalitet både når det gælder beskyttelse fra vind såvel som vand.

 

Winterbootie_S7 udmærker sig især ved at være enorm robust, uden at fylde nævneværdigt rent volumenmæssigt. For det er det, man som tester bemærker allermest. Hvor mange andre skoovertræk fylder og vejer enormt meget, så er dette så let, at man slet ikke lægger mærke til, at man har det på.

 

Assos har bestræbt sig på at lave et produkt med så få syninger som muligt, for at opnå et tæt fit, som følger og sætter sig tæt op ad skoens konturer. Det er lykkedes til fulde og selv om overtrækket sidder behageligt tæt, så er det påfaldende hvor let det stadig er at få af og på. Samtidig mister stoffet hverken tekstur eller stretch selv efter rigtig ekstensiv brug.

 

Dette bidrager til den genrelle følelse af en materialekvalitet, som er i absolut top. Først og fremmest er man godt beskyttet mod kulden udefra og fødderne forbliver varme. Vi har ligeledes testet flere gange i regnvejr, uden at der er sluppet vand igennem.

 

Hernsæt udmærker materialet sig også ved, at det stort set ingen brugsspor bærer, selv efter rigtig mange træningsture og vaske. Det holder sig både pænt og bibeholder som sagt en uændret pasform.

 

Konklusionen er, at vi her har med et produkt at gøre, som man bare har fornemmelse af, kan tåle at køre tusindvis af kilometre hver vinter i flere sæsoner, uden at slides nævneværdigt, og som man stoler 100 % på uanset vejret. Klart investeringen værd.

Fugu Helmet

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Sort          
Størrelser: 0, I, II
Vejl. pris: 749 kroner

 

Fugu-huen fra Assos er funktionel lille størrelse, som både er lækker og performer nærmest perfekt i test. Vi er kun løbet ind I en enkelt lille udfordring undervejs – mere herom senere.

 

Med huen i hånden er det første, man bemærker materialevalget, som langt overstiger hvad man som oftest oplever i et produkt som en hue. Først og fremmest er indersiden fremstillet i det blødeste fleece-materiale, som luner og føles super behageligt mod hovedet. Ydersiden er anderledes robust og kan tage fra overfor både vind og vand. Samlet set giver det en kraftig kvalitet, som giver løfter om et varmt vinterprodukt.  

 

Dernæst skal Assos have ros for både design og håndværk, som virkelig giver mening. Hatten ligner mest af alt en kasket i sin opbygning. Det giver plads til to features, som gør en forskel. Området omkring ørerne er forlængede, så de går et par centimeter længere ned end en traditional hue. Det giver god varme, og vigtigst af alt en pasform som gør, at du på cyklen ikke hele tiden skal køre og hive ned I hatten, når den smutter op I hjelmen og efterlader dine ører ubeskyttede.

 

Ydermere har Fugu-hatten fået tilføjet en small skygge I panden. Det giver mening, da denne kan agere ‘tagrende’, og dermed aflede regnvand som ellers ville dryppe ned I øjne og ansigt. Endeligt har området omkring panden fået syet en kile ind, som er lavet i mesh. Hermed giver det rytteren muligheden for at ånde bedre.  

 

 
I test viser huen sig for det første utrolig behagelig at bære. Inderstoffet er både blødt, lækkert og varmt. Selv når vi har testet I temperaturer under frysepunktet, så trænger der ingen kulde ind, og hovedet forbliver fint tempereret.
 

Pasformen er genial. Huen sidder perfekt på hovedet og selvom kvaliteten er kraftig, så passer den fint under en hjelm med sine anatomiske og intelligente udskæring. Området omkring ørerne er især godt beskyttet og når først man har hjelmen på, så behøver man ikke bekymre sig om kolde ører – huen bliver siddende hvor den skal uden at kravle op.  

 

I indledningen nævnte vi en enkelt lille udfordring. Selvom skyggen er en fin tænkt feature, og den kommer til god nytte, når det regner, så kan den være forstyrrende, da den har tendens til at sætte sig lige tilpas langt nede i panden og forstyrre, når man sidder nede i bukkene og derved skal kigge en smule op.

 

Det ændrer dog ikke på, at Fugu-huen er et topprodukt, som især vil komme de kuldskære, dem som træner I minusgrader og dem som bestemt ikke bryder sig om at fryse ørerne til gode.

SkinFoil 4,4 Winter

Feltet.dk's vurdering:

 

Fakta:         

Farve: sort/hvid
Størrelser: I, II, III
Vejl. pris: 999 kroner

 

Assos’ filosofi er, at hvis ikke det inderste lag virker, så kan resten af tøjet ikke performe optimalt. Derfor anbefaler de også, at hvis man skal have mest muligt ud af sin trøje eller jakke, så skal man kombinere det med et Assos inderlag. Det kalder de ALS – Assos Layering System.

 

LS Skinfoil Winter Evo7 er det kraftigste og varmeste baselayer i kollektionen. Det er et såkaldt teknisk inderlag, da det består af sammensatte tekstiler og ikke uld. Selve konstruktionen er uden syninger og stoffets ekstreme elasticitet skal ifølge Assos sørge for, at enhver kropstype kan finde sig til rette og dermed få et tæt fit, som er nødvendigt for at rytteren kan drage nytte af trøjens egenskaber.

 

Med produktet I hånden bliver man nærmest overvældet af den høje kvalitet. Stoffet er tykt, blødt og generelt bare lækkert.  Når trøjen ryger over hovedet, så oplever man en pasform som er noget nær det bedste vi nogensinde har prøvet. Trøjen sidder til, men der er absolut ingen steder, hvor den strammer, generer eller andet. Tværtimod.

 

Assos bryster sig af at de med materialet har opnået et ‘cozy’ fit og selv om en dansk oversættelse ikke helt yder retfærdighed, så giver vi dem uforbeholdent ret. Når først man har fået den på, så kan de øvrige baselayers i skabet godt forberede sig på at gå I vinterhi.

 

Ude på cyklen forstærkes kvalitetsindtrykket. Man bliver først og fremmest holdt tør og ganske som schweizerne lover, så arbejder trøjen bedst efter små 20 minutter i sadlen, når kroppen begynder at afgive varme og sved. Skinfoil-materialet udnytter nemlig fugtigheden til at holde rytteren varm. Derfor vil man opleve, at ydersiden af trøjen er let fugtig, mens huden holdes fint tør.

 

Trøjen er som nævnt uden uld. Især merinould er ellers kendt for sine fine egenskaber, når det kommer til lugtresistens – især svedlugt. Denne forhindring har Assos dog effektivt ryddet af vejen, selv om de opererer med et teknisk materiale, da trøjen er behandlet med den karakteristiske dugt af deres eget vaskemiddel. En feature som virkelig holder og fortjener ros. Selv efter en håndfuld vaske I testperioden dufter baselayer’et fantastisk.

 

Konklusionen lyder således på et perfekt produkt som nok må betegnes som værende markedsførende for svedtrøjer I tekniske materialer. Vores uforbeholdne anbefalinger medgives.

Samlet konklusion:

Kort og godt: Nogle af de bedste produkter, du finder på markedet, hvis dit ærinde er at cykeltræne om vinteren. Assos markedsfører sine multitekniske løsninger i flæng, og selv om det kan virke som marketing på EPO og det kan være svært som forbruger at forholde sig til komplicerede løsninger og konstruktioner, så står det helt klart, at produkterne bare virker på alle parametre og tilmed sidder ganske strålende.

 

Prisen er altid en factor ved high-end produkter, men Assos kan så absolut retfærdiggøre at lægge  den dyre ende for deres produkter performer overlegent og kvaliteten giver løfter om holdbarhed i rigtig mange år, så investeringen er godt givet ud.

 

Sådan har vi testet:

Vi har testet alle produkter under både milde og rigtig kolde vinterforhold – alt fra 10 grader og ned under frysepunktet i både blæst og regn.

Stillet til rådighed af: Energysport

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 27/05

Grand Prix de Plumelec-Mo...(1.1) 26/05

Tf GD Dorigo MO Biemmeret...(1.1) 27/05

Winston Salem Cycling Cla...(1.1) 28/05

Hammer Stavanger(2.1) 25/05-27/05

Tour of Japan(2.1) 20/05-27/05

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 24/05-27/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 27/05

Tf GD Dorigo MO Biemmeret...(1.1) 27/05

Winston Salem Cycling Cla...(1.1) 28/05

Peace race(2.1) 29/05-03/06

Skoda-Tour de Luxembourg(2.HC) 30/05-03/06

Tour de Korea(2.1) 30/05-03/06

Boucles de la Mayenne(2.1) 31/05-03/06

Szlakiem Walk Majora Hubala(2.1) 31/05-03/06

Grand Prix Priessnitz spa(2.NCUP) 31/05-03/06

Hammer Sportzone Limburg(2.1) 01/06-03/06

Carrefour Market Heistse ...(1.1) 02/06

La Classique des Alpes Ju...(1.1) 02/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 03/06-10/06

Gran Premio Città di Lugano(1.HC ) 03/06

Independence Cycling Classic(1.1) 03/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »