Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Bontrager Paradigm RL racersadel

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

23.10.2015 kl. 19:00 af Daniel Skaarup.

Bontrager er Treks udstyrsmærke, der producerer alt fra pumper til hjul og hjelme. Generelt bliver Bontrager udstyr primært brugt på Trek cykler, men passer også i designet godt på andre cykelmærker.

Stillet til rådighed afTrek Danmark

 

Vægt: 210 gram (vejet)     

Vejl. pris: 949 kroner


Test:

Sadlens overdel er lavet af microfiber og har en carbon forstærket bund og hule titanium rails for at holde vægten nede.

 

Herudover har den et hul i midten, som skal være med til at lette presset fra de bløde dele af sidemuskulaturen. Dermed nedbringes ømhed og andre typiske smerter, der kan være i den region, når man bruger flere timer i sadlen.

 

Sadlen fås både i hvid og sort og findes i 3 bredder: 128 mm,138 mm og 148 mm.

 

Monteringen af sadlen er nem, der er måleenheder på titanium railsene, som gør at det er nemt og let at finde den optimale indstilling.

 

Sadlen er bygget op omkring Bontragers inForm BioDynamics teknologi, hvor sadlen er blevet 3D analyseret for, at finde den bedste krumning af sadlen. Sadlen henvender sig, til det Bontrager kalder kørestilling 2, hvilket denne tester vil kalde for en aggressiv kørestilling - hvor trykket på sadlen primært vil være på den midterste del af sadlen.

 

Fra første tur på sadlen mærker man hurtigt, at det er en saddel der er bygget til aggressivitet. Man sidder godt på sadlen når man går ned i bøjlerne, og hullet midt i sadlen gør at ens bløddele ikke bliver trykket.

 

Sadlen er fast, men stadig let polstret og microfiberoverfladen gør, at man sidder godt fast på sadlen uden at glide rundt.

 

Sadlen er hurtig at vænne sig til - det tager et par ture, og så har man faktisk vænnet sig til sadlen. Hvilket, ikke overraskende, også betyder, at denne tester synes sadlen føles rar at køre med.

 

Sadlen fungerer rigtig godt på korte og mellemlange ture. Denne tester kørte blandt andet også en tur på små 40 kilometer i drivvåde shorts, uden pude, og dér var der intet at udsætte på komforten.

 

Ved meget lange ture og på brosten vil denne saddel mangle lidt på komforten, hvis der ikke anvendes cykelshorts med en tyk pude. Dog vil de som er glade for en meget fast og let sadel, blive positivt overrasket. Vægten, og hårdheden i sadlen, taget i betragtning er den overraskende komfortabel.

 

Konklusion:

En rigtig god saddel til korte og mellemlange (+100 kilometer) distancer. God overflade der sikrer, at man bliver siddende i sit sweetspot. Vægten af sadlen ligger i den pæne ende af sadler med let polstring og titanium rails.

 

Prisen er god og man får meget for pengene. Det eneste kritikpunkt er lidt på finishen omkring Bontrager logoet, som ikke helt er så pænt som resten af sadlen. Sadlen skal dog have en anbefaling med på vejen herfra.

 

Feltet.dk's vurdering:

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk