Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Demon Iron cykelbrille
01. July 2013 af Keen Frisk

Vi har denne gang testet et par sportsbriller fra italienske Demon. Brillerne er med fotokromisk teknologi i glassene, der skifter nuance efter lysforholdene. Brillerne lægger sig i den brede mellemklasse på alle områder, og trækkes op af god kvalitet i glassene og en pasform i den rigtigt gode ende. 

Stillet til rådighed af:

Cykelpartner

Særlige features ved produktet:

Farve: Sort/grå.

Justerbare stænger og næseklemme.

Glastype: brudsikkert og splintfrit polycarbonat.

Stel:TR90 Ultralight - 20 % lettere end almindeligt plastik.

Linse farve: Klar/smoke fotokromisk.
Stelbredde: 13,5 cm.

Blød allergivenlig anti-slip gummi på næsepude og på stængerne.

Vægt opgivet/ vægt målt:

- gr. / 31 gr.


Vejl. pris:

Kr. 459
 

Introduktion:

Demon er et italiensk firma, der har lavet sportsbriller siden 1975. Demon promoverer sig selv som et firma, der leverer briller i højeste kvalitet - til sportsudøvere, der ikke vil gå på kompromis med deres udstyr.
Se meget mere om firmaet her
 

Første indtryk:

Dette er en flot, omend lidt anonym brille. Mange cykelryttere kan godt lide briller med lidt spræl i. Disse er holdt i sort og grå, og vil dermed synes lidt kedelige for dele af (cykel)befolkningen. Den mere konservative rytter vil dog finde dem lige akkurat så nedtonede, som resten af hans påklædning (og sikkert også cykel) er det.

 

Umiddelbart sidder brillen godt på hovedet, og er tilpas bred til, at selv et bredt hoved som testerens ikke generes af stængerne. Stængerne har et buk, så de passer ned bag ørerne. Dette åbner selvfølgelig for en risiko for, at de så ikke passer alle, men de sad fint på denne tester. Yderligere kan de justeres, dog i et relativt lille omfang, så de burde kunne passe langt de fleste. Længden på stængerne kan ikke justeres, så bukket på stangen kan måske drille.

 

Demon har desværre valgt at sætte et logo øverst på højre brilleglas. Det er ikke ret stort, men det kan altså ses i periferien af synsfeltet.
 

Test:

Overordnet set er dette her en fornuftig brille. I brug er pasformen stadig meget fornuftig, og den sidder godt på hovedet uden at genere på nogen måde. Den indstillelige næseklemme tilpasses nemt til næsen, og stængerne sidder rigtigt godt over øret. Desværre har testeren oplevet problemer med at få næseklemmen til at blive siddende på plads. Dette gør sig særligt (og faktisk kun) gældende, når der er sved på næsen eller i regnvejr. En af disse to ting er dog meget ofte forekommende på cykelture, så det er lidt ærgerligt. Brillerne kan ikke bevæge sig så frygteligt meget på næsen på grund af stængerne, men problemet mærkes desværre ret tydeligt.

 

De fotokromiske glas skifter hurtigt nuance, og tilpasser sig således på meget fin vis skiftende lysforhold. Brillerne har alene været testet til landevejsbrug, og her føler man sig ikke på noget tidspunkt blændet af solen - eller det modsatte - hvis man kører ind i enten længere skyggeområder, og/eller skovområder.

 

Testeren kunne godt have ønsket sig noget ventilation i glassene, da glassene i voldsom regn har vist sig at dugge. Et enkelt hul eller to i glasset ville have afhjulpet dette, og gjort brillerne meget mere anvendelige i flere forskellige slags vejr. Briller med denne slags glas er netop gode i regnvejr, da de nemt omskifter sig efter lyset, og stadig gør det muligt at have noget til at beskytte øjnene.
 

Konklusion:

Demon viser her et par briller med en fin pasform, og fotokromiske glas i den gode ende af spektret. Der er gode muligheder for indstilling af næseklemme, og en lidt begrænset mulighed for indstilling af stængerne.

 

Desværre sidder brillerne ikke helt godt fast på en fugtig næserod, hvilket har drillet lidt i denne test. Ligeledes ville ventilerede glas have trukket brillerne længere op i karakter.

 

Brillerne er ikke billige. Teknologien i fotokromiske glas er dog relativt dyrere end almindelige glas, og baseret på tidligere tests er det testerens vurdering, at brillernes pris ligger i det rimelige leje for briller i denne klasse.
 

Det bed vi særligt mærke i:
+
Pasform, gode glas
- Glider på næsen, manglende ventilation.

Feltet.dk's samlede vurdering:

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's test kriterier

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09