Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Trådanalyse – del 2

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

05.09.2012 kl. 10:30 af Mads Herschend.

Er man motiveret og fokuseret på at opnå et mere optimalt tråd, kan det analyseret og trænes – og med udbytte. Hermed også sagt, at en ’trådanalyse’ er klart mest anvendelig for seriøse ryttere.

Stillet til rådighed af:

Mensch Maschine


Særlige features ved produktet:
- Analyse af aktuel trådteknik
- Konkrete anvisninger til forbedret trådteknik
- Kan ifølge Mensch Maschine:
- Forbedre arbejdstærskel op til 5 % flere watt
- Forbedre udholdenhed
- Mindske ophobning af mælkesyre
- Vurdering af position på cyklen og forbedringsforslag


Vejl. pris: Kr. 950

Introduktion:
I en tidligere testartikel har Feltet.dk beskrevet førstehåndsindtrykket af et besøg hos Mensch Maschine, drevet af Bo Kamstrup, og om selve trådtesten, 'Det runde tråd', som vi fik udført derude.

Nu følger vi op på testen og vil vurdere, om vi mener, at trådanalysen er pengene værd set i forhold til andre måder at optimere sin cykelkarriere på.

Test:
Som beskrevet i ’del 1’, havde vi aftalt endnu et forsøg, så vi rent faktisk kunne få nogle tal på bordet og se, om man kunne få noget ud af de forskellige øvelser, som Mensch Maschine giver én – det er trods alt det, man bliver lovet. Så i perioden mellem de to tests har der selvfølgelig været fokus på øvelserne, som ikke er benhårde intervaller, men derimod trådøvelser, der kan køres i selv hviletempo og derfor også nemt passes ind som en del af træningen.

Ved andet besøg i testlokalet sprang vi de indledende øvelser samt submaximal conconitesten over, da vi blot var interesserede i at se udviklingen i trådet og ikke få fastlagt en ny maxpuls. Derfor blev de 3x6 minutters intervaller kørt med 3 forskellige kadencer, hvor de første tre minutter køres ’normalt’ og de sidste tre med instruktioner fra Bo Kamstrup. Denne gang vidste jeg som testperson, hvordan jeg kunne påvirke trådet til bedre resultater, men prøvede for så vidt muligt at træde uden at tænke over det.

Som udgangspunkt, var mit tråd, som blev illustreret på computerskærmen foran mig (se billede), forbedret, og det blev endnu bedre og rundere med Mensch Maschines sidste justeringer. Mit udgangspunkt havde altså ændret sig i forhold til første forsøg, og trådet var blevet rundere, men der var stadig masser af plads til forbedring – dvs. forsat fokus på øvelserne.


Konklusion:
Det store spørgsmål er så: Er det værd at få udført en trådanalyse? Det mener vi på Feltet.dk, at det er. Hvis man er interesseret i et mere optimalt tråd med mere udbytte, er det uden tvivl værd at få testet og fastlagt ens tråd, så man kan rykke sig yderligere.

I denne tests første del skrev vi, at vi dog også mente, at testen er mest anvendelig til ryttere på et vis niveau – ryttere, der gider arbejde med denne teknik, og som kan se fornuften i at lægge tid og kræfter i det. For er man blot på cyklen for at komme væk fra hverdagen og slappe af, er det ikke dig, der skal have foretaget en trådanalyse. Man får nemlig ikke automatisk et bedre tråd ved at få foretaget analysen hos Mensch Maschine. Det får man af den fokuserede træning, og følger man anvisningerne, kan resultaterne ses ganske hurtigt.
 

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk