Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Giro Ambient vinterhandske og Winterwool kasket

14. februar 2015 10:00Foto: A.S.O.

To lækre beklædningsgenstande til vinterbrug fra hjelmproducenten Giro, som altså laver meget andet end hjelme - eksempelvis denne særdeles funktionelle og komfortable handske samt vintercap’en i god uldkvalitet. Eksklusive, men heller ikke helt billige produkter.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion:

Amerikanske Giro slog sit navn fast med sine cykelhjelme. Det skete i takt med, at hårde ’skal’-hjemle, i den form vi kender i dag, fandt vej til cykelscenen og ikke mindst amerikanske landevejsryttere begyndte at sætter sit præg på sporten, hvis ikke ligefrem dominere den. Greg LeMond, Lance Armstrong og Floyd Landis (jo, vi tør godt nævne dem) kørte således alle med hjemle fra Giro.

Men Giro er i dag meget mere, og på beklædningsfronten har de udvidet sortimentet betragteligt. Ikke bare med hensyn til cykelsko, men også - og ikke mindst - på tøjsiden. Vi har fået flere tøjprodukter til test fra Giro, hvoraf vi her tester en vinterhandske og en vinterhue: Ambient og Winterwool.

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Giro Ambient vinterhandske

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Giro
Vejl. pris: kr. 449
Fire størrelser fra M til XXL
Farver: Sort

Test:
Denne handske fra Giro er en vinterhandske, men anbefales ikke til brug under 5 graders varme. Og i den anbefaling tages der formentlig ikke højde for, hvad der kaldes ’ windchill factor’, altså vindtyrkens nedkøling af luftens oplevede temperatur. Jo mere vind, jo koldere føles det som.

Ikke desto mindre holder Ambient-handsken hænderne varme også ned til mellem 0 og 5 grader – det har i hvert fald været denne testers oplevelse. Så længe handsken holdes tør, vel at mærke; er den først blevet våd eller gennemfugtig, fra regn eller vask af cykel (på vej hjem fra cykelturen), ser det straks anderledes ud.

At handsken holder hænderne varme, til trods for at den er både let og ganske tynd, skyldes i hvert fald to vigtige elementer: Oversiden er fuldstændig vindtæt (og til dels også vandafvisende), og det nubrede stof på handskens inderside. Dette sidste gør ikke bare handsken overraskende komfortabel at have på, det tillader også luftlommer i at dannes på indersiden af handsken. Det er en metode, som beviseligt medvirker til at holde på varmen. Også her virker det.

Luften på indersiden har også den oplevede effekt, at handsken ikke bliver alt for fugtig på indersiden og heller ikke er alt for svær at få af efter træning. Det kan man kun synes godt om.

Af detaljer har handsken forstærket stof på flere af fingerspidsernes yderside og Touch Screen Technology (for betjening af mobile enheder) på indersiden, blødt stof på tommelfingerens overside samt 3mm EVA puder. Noget mere nødvendig end andet.

I brug – udover det allerede nævnte – er handsken funktionel og behagelig, og kun på et enkelt punkt kunne denne tester have ønsket sig en mindre forbedring: at de gik nogle centimeter længere op over håndleddet.
 

Konklusion:
Giro har med Ambient lavet en virkelig lækker, stærk og funktionel vinterhandske. Den holder hænderne overraskende varme, selv når temperaturerne når ned til bare nogle grader over frysepunktet, og så er den yderst komfortabel at have på. Også kvaliteten er i den rigtig gode ende. Havde handsken også gået længere op over håndleddet, havde der ikke været meget at beklage sig over. Den relativt høje pris synes her berettiget et meget langt stykke hen ad vejen.

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Giro Winterwool kasket

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Giro
Vejl. pris kr. 249
To størrelser: S/M (51-57 cm) og L/XL (57-63 cm)
Farver: Sort

Test:
Er der to ting, som bare hitter, når det kommer til cykeltøj i disse år, så er det det helt tætsiddende og aerodynamiske tøj samt merinould. Sidstnævnte materiale har bevirket, at uld har fået en form for renæssance i cyklingens verden. Både hvad angår det inderste lag og efterhånden også på flere af de dele, som er det yderste.

I dette tilfælde, med Winterwool-kasketten, som netop er med merinouldens bløde og praktiske egenskaber er vi således mest på ydersiden. Kasketten har nemlig to lag, hvoraf det inderste indeholder X-static. Men det er fortsat merinoulden, som skal levere varmen. X-static teknologien skal med sine metalliske sølvtråde og antibakterielle features tilføre yderligere styrke til produktet og give et varmeregulerende beskyttelseslag mod kulde, samtidig med at åndbarheden sikres. Og så er det dejlig blødt, ganske som merinoulden.

Alt i alt må det siges, at det er en del teknologi at smide i en vinterkasket, som er tynd, smidig og let nok til at kunne være under cykelhjelmen. Men resultatet er også mere end godkendt. Hovedet holdes varmt og det uden at komme til at koge over. Pasformen kan der heller ikke sættes mange fingre på, blandt andet som følge af det elastiske spandex-stof på indersiden.

Der er ingen windbreaker-funktionalitet i kasketten, heller ikke på dens front, som man ellers ser på fx den kasket, som matcher Ambient-handsken og også hedder det samme. Og den feature kunne Giro naturligvis have tilføjet. I denne test, hvor der bestemt ikke kun er kørt på vindstille dage, har det dog ikke været savnet i voldsom grad.

Det havde øreflapperne til gengæld været, såfremt de havde været udeladt. De kan nemt foldes ind under huen, så de hverken kommer i brug eller generer, men er samtidig svære at undvære på de kolde dage.

Kaskettens skærm gør den til, nå ja, en kasket og ikke en almindelig hjelmhue. Det gør den mere alsidig – man kan fx bruge den til hverdagsbrug, uden at lige en klovn, da den designmæssigt er simpel og ganske ’casual’. Men skal den bruges under cykelhjelmen, kan skærmen også komme til at dele vandene. Ikke alle bryder sig om at have en ’ skærm på’, og undertegnede fandt det tilmed en smule irriterende (tillad den helt personlige præference), at skærmen kom til at sidde på tæt øjnene, at udsynet blev begrænset.

Konklusion:
Igen et produkt i kategorien eksklusiv og lækker. Også selvom denne tester måske ikke er så imponeret her som af Ambient-handsken. I forhold til performance, kvalitet, pasform og alsidighed har Winterwool-kasketten kun været et yderst behageligt og funktionelt bekendtskab. Enkelte elementer kunne forbedres, fx windbreaker-front, eller give anledning til at blive valgt helt fra, fx skærmen og prisen. Men det ændrer ikke på, at den får en anbefaling med på vejen.

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Yderligere info

Sådan har vi testet
Såvel handske som kasket har været anvendt i december og januar måned, i temperaturer på mellem 0 og 10 graders varme. De er, særligt for handskens vedkommende, blevet anvendt på både lav, mellem og høj intensitet og på ture, som har ligget på op til 2-5 til 3 timers varighed. De testede produkter har blevet anvendt også på dage, hvor de er blevet lettere våde, og hvor det hat været blæsende, men ikke på ture i hverken kraftig eller vedvarende regn.
 

Om mærket
Giro er et amerikansk mærke, som i 1985 blev stiftet i den californiske kystby, Santa Cruz, ikke langt fra San Fransisco. Ifølge producenten selv opstod det i en kultur, som var præget af mødestedet mellem surfing og bjergenes outdoor-livsstil, hvorfor produkterne også dækker over hjelme, solbriller/goggles og tøj, dog kun til cykling, triatlon, skiløb og snowboarding. Mærket er fortsat stolt af sin frie og innovative tilgang, forklarer de selv, men dog også ’laid back’ stil. Om end det lige fra sit store gennembrud i cyklingens verden, med Greg LeMonds sensationelle Tour-sejr i 1989, også har fremstået som en højteknologisk spiller. Giro er i dag del af BRG Sports, som også ejer bl.a. Bell og Blackburn.

Stillet til rådighed af:
Egedesø /Bikers Best

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?