Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Iolite Vampire 50 mm. carbonhjul

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

06.01.2017 kl. 19:00 af Troels Hansen.

Iolite er et nyt mærke på markedet her i landet for carbon-hjul og leverer et solidt kvalitetsindtryk. Hjulene er et eksempel på, at det efterhånden godt kan lade sig gøre at få et ganske fornuftigt hjulsæt i carbon, uden at det sprænger budgettet.

Feltet.dk's vurdering:

Iolite er en ny spiller på det voksende marked for carbonhjul, hvor flere og flere aktører finder vej til.


Mærket er nyt i Danmark, selv om distributøren har været her længe, og feltet.dk har haft lejlighed til at rulle nogle kilometre på et hjulsæt med 50 mm. dybde.

 

Hos Iolite er filosofien at alle skal have råd til at køre på carbonhjul. Derfor sælger distributøren direkte til kunden og fører kun begrænset lager, således at besparelsen direkte reflekterer prisen og kommer rytteren til gode.

 

Iolites program byder på hjulsæt i forskellige højder, så alle formål og discipliner dækkes. Således kan det testede hjulsæt også erhverves i henholdsvis 38 og 80 mm.

Hjulene fra Iolite kommer i to fælgbredder; 23 eller 25 mm. til både clincher (dæk/slange) og tubular (lukkede ringe).

 

Hjulene findes med to forskellige nav-setup. Standard-versionen, som vi har testet, er strikket sammen af straight pull eger på et DT Swiss 350-nav. Man kan også vælge at opgradere til et DT Swiss 240-nav med Sapim X-Ray eger.

 

Iolite kalder selv deres finish på hjulene for ’Vampire’ (deraf modelnavnet), hvilket dækker over en matt-finish med højglanslogoer.

 

Alle hjul leveres som standard til Shimano 11-speed og er dermed også SRAM-kompatible. Man kan desuden få konverteret sit hjul til Campagnolo uden beregning. Hjulene kommer med ekstra eger, fælgbånd, spændeværktøj samt et konverteringskit til 10-speed.   

 

Iolite tilbyder desuden et års garanti.

 

Fakta:

Producent: Iolite
Pris: 6.000,-

 

 

Test

Iolite-hjulene modtages i en stor papkasse, som forsvarligt bringer din investering fra producenten til dig. Kassen er ret anonym, så her er der klart plads til at Iolite kan skrue op for charmen. For når man venter nye carbonhjul, så må det gerne larme lidt i udtrykket, så det kilder helt ned i maven, når fragtmanden går op af indkørslen!

 

Det vigtigste er nu en gang indholdet, og her skuffer Iolite til gengæld ikke. Ved udpakning får man et solidt kvalitetsindtryk af hjulsættet og alle dets komponenter. Alle materialer virker solide og gennemarbejdede i hånden og der er ikke en finger at sætte på finish’en.

Fælgen er veludført og carbonarbejdet virker gennemført overalt.

 

Designet er underspillet og holdt i helt sort. Selve fælgene er matte, mens Iolite-logoerne er udført med en ’glossy’-finish. Et look som vil tiltale mange og som næsten med garanti vil pynte på enhver cykel.

 

Hjulsættet vejer ind på ca. 1600 gram, hvilket er godkendt, profilen taget i betragtning.

 

God stivhed

Ude på landevejen fortsætter det fine udtryk. Iolite opleves som et fedt hjulsæt i det danske terræn, og det passer ganske glimrende til det nordsjællandske terræn, hvor vi har testet.
 

Hjulsættet ruller strålende hen over det bølgende terræn, hvor man både kan drage fordel af et aerodynamisk hjulsæt, men hvor også stivheden spiller en stor rolle, da der skal accelereres ofte på den rullende bakker.

 

Fælgdybden på 50 mm. gør sig godt og det er vores klare fornemmelse, at Iolite-hjulet ikke lader meget tilbage at ønske i forhold til mange dyrere konkurrenter, når det kommer til kørsel i høj fart, hvor de aerodynamiske egenskaber for alvor spiller ind. Hjulet føles stabilt og holder farten godt, når det er trådt op i fart.

 

Stivheden er også imponerende god. Ved stående antrit er der god respons og vi har ikke oplevet nogen nævneværdig flex i sættet. I accelerationer er de nemme at træde op i fart og man glæder sig over den fine stivhed.

 

Denne tester oplevede så klart, at Iolite-sættet sagtens kan måle sig med modeller fra den mere prisvenlige ende fra større og mere etablerede mærker, når det kommer til stivhed og respons ved spurter og bakkekørsel. Man kan sagtnes finde stivere hjul på markedet, men så skal man formentlig også betale væsentlig mere for at få fingrene i dem.

 

Et nav man kan stole på

Iolite-hjulene giver desuden rytteren en fin, letrullende fornemmelse. DT Swiss-navet er stabilt og fornuftigt og man står tilbage med oplevelsen af et hjulsæt som holder farten fint og ruller ganske fornuftigt til pengene. 

 

Eneste reelle negative oplevelse, vi har haft, er bremseevnen i vådt føre. Carbonbremseflader yder traditionelt dårligere end aluminium i regnvejr og med Iolite er det udtalt. 

 

Konklusion

Et ret fedt hjulsæt, som klarer sig fint både på flad vej, i accelerationer og op af de forholdsvis korte, danske bakker.


Hjulsættet ruller godt på det gennemprøvede DT Swiss-nav og fælgstivheden er godkendt, mens bremseevnen desværre lader noget tilbage at ønske i regnvejr.


Dog gav hjulet denne tester en fornemmelse af gode ben på en december-dag, hvilket aldrig er et dårligt tegn!

Iolite-hjulene forhandles af Cranksncables. For bestilling eller mere info, kontakt venligst via deres Facebook-side eller på telefon 4074 9081.
Der sendes til hele Danmark eller hjulene kan afhentes i Hvidovre.

Feltet.dk's vurdering:

 

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk