Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Mavic Zxellium SLR pedaler

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

22.08.2014 kl. 06:00 af Daniel Barslund.

Mavic har formået at lave et sæt lette kvalitets pedaler, i prisniveauet under topmodellerne.

Fakta:

Producent: Mavic
Vejl. Pris: kr. 1.299

Vægt opgivet: 190 gram

 

Test:

Mavic er efter en pause igen begyndt at producere pedaler, både til landevej og terræncykling. En af sidstnævnte har allerede været testet her på siden, og denne gang er turen kommet til en af landevejsmodellerne, sortimentets næstdyreste.

Mavics landevejspedaler ligner til forveksling nogle, der kunne være kommet fra en anden fransk producent, Time, og det er der en god grund til - de to mærker har nemlig samarbejdet om udviklingen. Og pedalerne bruger da også de samme iClic klamper, som er blevet brugt af Time i adskillige år. De kan drejes fem grader til hver side, noget ryttere med svage knæ kan glæde sig over.  

Det første, man bemærker ved Mavic Zxellium SLR, er, hvor utrolig fede de ser ud. De har et kantet og råt udseende og er på ingen måde kedelige. Farven er sort med lidt matsort, hvilket fungerer godt, samtidig med at de er meget farveneutrale og kan passe til næsten enhver cykel. Pedalerne er også lette, hvilket virker lidt overraskende første gang, man løfter dem, da de ikke er de mindste pedaler set på markedet - end ikke er Mavics absolutte topmodel. Men på trods af størrelsen virker de på ingen måde klodsede.

 

Nu er en pedals vigtigste funktion naturligvis at holde skoen fast til pedalen, og det gør Mavic Zxellium SLR rigtig godt. Pedalen har et fast greb om klampen og gav sig på intet tidspunkt, hverken under hårdt pres eller ved accelerationer. Samtidig er den både nem at klikke i og ud af.

 

Pedalens udformning, med en bredere aluminiumsplade og en smal for- og bagende, er med til at sikre en god vægtfordeling i pedallen, og det giver en følelse af god kraftoverførsel. Pedalens størrelse gør også, at der er en stor kontaktflade mellem klampe og pedal, hvilket fungerer godt.   

 

Justeringsmulighederne er ikke så store ved Mavic Zxellium SLR, da klamperne ’kun’ kan drejes de nævnte fem grader til hver side. For nogle vil/er det måske ikke er nok. Til gengæld kan de selvfølgelig rykkes frem og tilbage, så de passer alle fodstørrelser.

 

Efter kort tids brug stod det klart, at den brede aluminiumsplade har et lille problem. Den bliver fyldt med ridser, fra klamperne, og kommer til at se slidt ud. Det er heldigvis en del, der sidder mellem pedalen og klampen, og er altså ikke synligt under kørsel, men det er alligevel generende, at noget, man føler er nyt, ligner noget, der trænger til at blive skiftet. Aluminiumspladen er dog en let udskiftelig del, og man kan få en ny for omkring halvandet hundrede kroner.

 

Klampens holdbarhed er til gengæld god. Den er udformet, så de vigtigste kontaktpunkter, mellem klampen og pedallen, undgår asfalten, når man eksempelvis går i sine sko. Det giver klampen ekstra levetid. 

 

Konklusion:

Mavic Zxellium SLR er et sæt kvalitetspedaler, der egner sig til både motionisten, der går op i sit udstyr, og den ambitiøse cykelrytter. Pedalerne er lette, med en vægt på under 200 gram, og de har et fedt udseende og opfylder alle de krav, man kunne have til et sæt pedaler. Alle egenskaber taget i betragtning er prisen, der ligger niveauet under de dyreste, bestemt også acceptabel, da man føler, man får noget for pengene.


Sådan har vi testet:
Pedalerne er blevet testet over adskillige uger og i forbindelse med både træning og licensløb. De har været ude i både tørvejr og regnvejr og er blevet udsat for køligere dansk forårsvejs samt sommertemperaturer.

 

Om mærket
Mavic er et gammelt mærke, der har eksisteret siden 1889. Firmaet har specialiseret sig i kvalitetstilbehør til cykler. Mest kendt er Mavic for sine hjul, men op gennem tiden har man eksperimentet med at udvikle komponenter. Mavic producerer i dag også sko, tøj, hjelme, pedaler og dæk, og mærket er næsten umuligt at komme udenom inden for professionel cykelsport, da de sponsorerer en række hold og atleter indenfor landevej, bane og MTB, heriblandt Garmin-Sharp og Katusha samt flere nationale cykelforbund. 


Stillet til rådighed af:
Mavic
BikeToyz

Feltet.dk's samlede vurdering:

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's test kriterier

 

MANDAG

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk