Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Motip vedligeholdelsesprodukter - del 1

Test: Motip vedligeholdelsesprodukter - del 1

29. maj 2013 20:15Foto: A.S.O.

Specielt kæderensen skal fremhæves som værende overraskende effektiv, hvis man gider lægge lidt kræfter i at fjerne det skidt, der efterlades efter afvaskning af rensemidlet. Med god value for money i form af attraktive priser er Motips vedligeholdelsesprodukter noget, man bør overveje, hvis man vil passe lidt ekstra på sin cykel. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Stillet til rådighed af:

Søndergaard & Sønner A/S 
 

Særlige features ved produktet:

- Udviklet af Motips egen R&D afdeling

- Hvert produkt har et specifikt fokus område

- Udviklet i samarbejde med mekanikere fra profesionelle cykelhold

- Sortimentet omfatter alle facetter af cykelvedligeholdelse


Vejl. pris:

Cycling Chain Cleaner: Kr. 79,95

Cycling Bio Cleaner: Kr. 79,95

Cycling Shine & Protect: Kr. 79,95

Cycling Super Lubricant: Kr. 79,95


Introduktion:

Vedligeholdelse og smøring af cyklen er et nødvendigt onde, hvis man vil sikre sig, at cyklen virker optimalt. Der findes et utal af produkter på markedet, og det kan være en jungle at finde rundt i de muligheder, der er - specielt, hvis man har særlige præferencer i forhold til de egenskaber, man leder efter i smøremidler til såvel kæde som andre udsatte dele. Med et stort udvalg i smøreprodukter vil Motip måske være det rette bud på prisstærke vedligeholdelsesprodukter til dem, der bruger cyklen i al slags vejr.

 

Produkterne har været testet på både racer og MTB. Begge cykler har kørt hen over vinteren og har derfor set både salt og sne.

 

Vi har flere vedligeholdelsesprodukter fra Motip til test, og dette er del 1 ud af 3 i testrækken.


Test:

Cycling Chain Cleaner

Forudsætningen for en ren og velsmurt kæde er en grundig rengøring inden påføring af olie. Mange anvender terpentin eller lampeolie til denne proces, hvilket i sig selv fungerer udmærket, men man står ofte tilbage med et affaldsprodukt, der ikke bare kan hældes i afløbet. Motips kæderens kan spules af med vand, hvorfor det er en lidt nemmere proces at rengøre kæde og tandhjul med dette. På hjemmesiden fremhæves det, at produktet består af en unik formel med optimal rensende effekt (en kombination af gel og jord/skidtopløsende egenskaber) til kæde og tandhjul.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Med dette in mente, og måske også lidt naivt, havde undertegnede en forventning om, at den behandlede kæde blot skulle påføres produktet, hvorefter kæden ville fremstå skinnede ren, efter produktet havde virket nogle minutter. Dette var ikke tilfældet. På kæden sad stadigvæk rester af olie og jord, hvilket i første omgang skuffede lidt, produktbeskrivelsen taget i betragtning.

 

Det viste sig dog, at resterne af olie og jord var blevet løsnet i en sådan grad, at det med en tandbørste (eller trykluft) var muligt at rengøre kæden helt i bund. Det krævede dog knofedt og tålmodighed. Det er svært at svare på, hvor meget der ryger af, når kæden vaskes ned, men produktet løsner olierester mm., således det faktisk er muligt at få en ren kæde, man så kan behandle med olie efterfølgende.

 

Motips Kæderens har ligeledes været anvendt på en kæde på en pendlercykel, der ikke havde fået den smøring, den burde have. Umiddelbart ville næste skridt være udskiftning af kæden, der så alt andet end godt ud.

 

Også her virkede produktet, når der blev lagt lidt energi i at fjerne løstsiddende rust og olie. Kæden fremstod efterfølgende renere og kun med en smule rust - til forveksling kunne det se ud som om, at kæden var væsentligt nyere, end den var. Med lidt ordentlig olie og regelmæssig vedligeholdelse vil den holde nogen tid endnu.

 

Samlet karakter:  

 

 

Cycling Bio Cleaner

Bio Cleaner har overrasket os meget positivt. Det er et produkt, der er meget nemt at arbejde med og er meget effektivt. Produktet har været afprøvet til vask af både racercykler og mountainbikes.
 

Produktet kan sprøjtes på en beskidt cykel, hvorefter det skal virke i ganske kort tid, og herefter kan det - i de fleste tilfælde - skylles af med vand, og så er cyklen ren. Er cyklen meget beskidt, skal man selvfølgelig bruge en børste, men produktet er i sig selv meget drøjt og effektivt.

 

Det lugter meget stærkt, så vi tilråder lige at lade cyklen stå udenfor en times tid til ’aflugtning’, inden man tager den ind igen - hvis man opbevarer sin cykel inden for. Firmaet siger selv, at produktet har en ’let duft’, men det kan vi altså ikke nikke genkendende til i dette tilfælde.

 

Samlet karakter:  

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

 

Cycling Shine & Protect

Shine og Protect er umiddelbart et produkt, der nemmest kan sidestilles med cockpit-rens til en bil. Det dufter lidt derhenad, og grundidéen er den samme. Produktet er fremstillet til at rense, beskytte og vedligeholde glansen på de overflader, der behandles. Produktet er ikke polerende, ligesom det er vandafvisende og antistatisk, hvorfor det ikke skal tiltrække smuds på samme måde som ubehandlede overflader. Da det er egnet til både carbon og alle lakerede overflader, er der ingen grænser for, hvor det kan anvendes.

 

I brug er det også lige til. Efter en nedvaskning og aftørring af cyklen kan man med let hånd spraye det på cykel, krank og gaffel. Efter et par minutter kan man efterpolere, og cyklen står pæn og beskyttet. Fedtfingre mm. poleres let væk og cyklen skinner fint.

 

Produktet er meget tyndtflydende, og det kan anbefales, at man holder dåsen i god afstand (30-50 cm) fra cyklen under påføring, ellers får man hurtigt påført for meget, hvilket egentligt bare er spild. Efterpolerer man ikke, sætter der sig lidt ”løbere”, der hvor produktet samler sig. På sorte overflader viser de sig tydeligere, end de gør på for eksempel hvide overflader.

 

Hvor stor effekten er af produktet, er selvfølgelig en subjektiv oplevelse. Det våde vejr gør det svært at teste påstanden om, at produktet er smudsafvisende, ligesom det også er svært at måle ”antistatisk”. Er man vant til at passe på sin cykel, og står den tørt og lunt, er det måske knap så nødvendigt at anvende et produkt som dette. Det skal dog fremhæves, at det føles som om, at skidtet slipper lettere, når man vasker/tørrer cyklen af efter brug. Til cykler der altid står ude, har produktet sin berettigelse, idet de vandafvisende egenskaber er med til at passe på cyklen i det lange løb.

 

Samlet karakter:  

 

 

Cycling Super Lubricant

Produktet er en tyndtflydende smørelse til alle bevægelige dele på cyklen, der ikke har kuglelejer (gear, kabler, bremser mm.). Produktet har ifølge producenten en lav friktionsfaktor, hvorfor der er minimal modstand i dette. Ydermere forebygger det ophobning af skidt i de bevægelige dele.

 

Specielt i det våde halvår udsættes cyklens bevægelige dele for stress - primært på grund af ophobning af skidt og vand som følge af opsprøjt fra hjulene. Vedligeholder man ikke disse dele jævnligt, risikerer man, at disse begynder at gå trægt, og i værste fald virker de ikke efter hensigten (bremser, der ikke åbner mm.).

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

Dette smøremiddel skulle gerne modvirke dette. Feltet.dks tester synes altid, at det er ”spændende” at stå at smøre olie/smøremidler i de bevægelige dele, for enten virker de efter hensigten, eller også tiltrækker de alt det skidt, som cyklen kommer i nærheden af. Og det er ikke sjovt!

 

Heldigvis viser det sig i dette tilfælde, at produktet virker som beskrevet. Det er tyndtflydende og løber hurtigt ned i bremsens og gearenes bevægelige dele. Undertegnede sprøjtede også lidt på en klud, hvorefter de blotlagte gear- og bremsekabler kunne smøres over.

 

Er udgangspunktet en ren og vedligeholdt cykel, er det selvfølgelig svært at afgøre, om produktet virker, som det skal. Det kan dog ikke fornægtes at det skidt, der som følge af opsprøjt mm., havde samlet sig om bremser og gear, let kunne skylles af efter en tur på cyklen, ligesom inderkablerne stadigvæk løber let i yderkablerne. Så der er nogen rigtighed i, at produktet afviser ophobning af skidt (i modsætning til andre mere klæbende smøremidler).

 

Hvor produktet for alvor skal fremhæves er mængden af smøremiddel (400 ml), man får til prisen. Det er smådele, der skal smøres, og køber man en spraydåse, så har man til mange sæsoners brug.

Den største anke, vi kunne finde, var nok, at det er svært at dosere små mængder fra en beholder under tryk, hvorfor der nok har været anvendt mere smøremiddel på delene, end det egentlig har været nødvendigt.

 

Samlet karakter:  

 

 

Konklusion:

Man kan ikke komme udenom, at det er nødvendigt at beskytte sin cykel, hvis man bruger den i al slags vejr. Der vil altid være særlige præferencer i forhold til, hvor meget og hvordan man vil smøre sin cykel. Motip leverer i de fire testede produkter et prisstærkt bud på midler, der kan forlænge cyklens levetid. Specielt kæderensen skal fremhæves som værende overraskende effektiv, hvis man gider lægge lidt kræfter i at fjerne det skidt, der efterlades efter afvaskning af rensemidlet.

 

De to smøremidler er begge niche-produkter, der leverer varen. Om man vil købe produkter, der specifikt er udviklet til disse smådele, skal være op til den enkelte, men de gør dét, de skal, og får derfor vores anbefaling med på vejen.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Pris, renseevne (kæderens), smudsafvisende

-  Manglende mulighed for regulering af mængde, der kommer ud

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?