Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Northwave Extreme Tech Plus

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

25.04.2014 kl. 10:00 af Daniel Barslund.

Den italienske skoproducent Northwave har i deres Extreme Tech Plus lavet en topsko, der er skabt til at performe kombineret med nogle gode egenskaber som Airflow system, skridsikker hæl og en ultra let carbonsål.  

Stillet til rådighed af:

Peakbike

 

Særlige features ved produktet:

  • Ultralight Carbon Sole
  • Biomap teknologi
  • Speedplay adaptor
  • Speed lace winch 2 lukke system
  • Northwave airflow system
  • Skridsikker hæl

 

Vægt opgivet/ vægt målt:

235 gram (str. 44) / 275 gram (str. 44)

 

Vejl. Pris:

Kr. 2499

 

Introduktion:

Northwave, der lavede deres første sko i 1993 i form af en mtb-sko, har siden arbejdet sig op til at være en stor aktør på cykelskomarkedet. De sponsorerer i dag flere professionelle cykelryttere fra AG2R La Mondiale og Orica - GreenEDGE som de største.

 

Northwave har i dag en bred serie af produkter lige fra entry-level til high-end, og skulle man udpege en topmodel er det deres Extreme Tech Plus. Denne model bliver brugt af bland andet Matthew Goss fra Orica - GreenEDGE og er, ifølge producenten, spækket med innovative teknologier som Biomap pasformsteknologi og Northwaves eget airflow system.

 

Første indtryk:

Det første man bemærker, er uden tvivl skoens i øjenfaldende orange farve. Der er et rigtig godt sammenspil mellem de orange- og sorte farver, og skoen har et rigtig sporty look, der virkelig er en topmodel værdig.

 

Den tanke fastholder man, første gang man løfter skoene, fordi de med sine 235 gram ikke bare føles let, men også er det. Derudover kan man ikke få sålen til at give sig, og den lette carbonsål virker derfor også stiv.

 

Et andet sted denne Northwave sko skiller sig meget ud, er på de mange ventilationshuller placeret rundt på hele skoen, både i sålen, i siderne og på toppen. Alt det er med til at sikre et imponerende første indtryk, hvor det er svært at sætte en finger på noget som helst.

 

Test:

Allerede efter de første ture, med denne på mange måder imponerende sko, virker det som en svær opgave at finde kritikpunkter ved Northwaves Extreme Tech Plus, der synes at kunne det hele. Det er altså ikke bare varm luft, når Northwave kalder den for deres topmodel, fordi den er rigtig god.

 

Det første, og muligvis eneste, negative ved denne sko er, at den ikke, modsat andre topsko, kan opvarmes i ovnen og forme sig efter foden. Der medfølger i stedet to forskellige skosåler, til en bred og en smallere fod, der giver lidt flere tilpasningsmuligheder. Det hjælper på det, men man er dog stadigvæk nødt til at give læderet tid til at tilpasse sig. Det gør, at skoene ikke sidder som støbt til foden de første par ture, men denne sko er også i højere grad lavet til performance end komfort.

 

Og netop performance gør den rigtig godt. Skoen er måske ikke støbt til alle fodtyper, men den er formet til at sikre maksimal kraftoverførsel til pedalerne ved hvert tråd, og det føler denne tester at kunne mærke. Det skal ikke forstås som, at gennemsnitshastighederne bliver højere, men mere at skoen sidder urokkeligt på foden, hvor hverken hæl eller fod skrider uhensigtsmæssigt ud.

 

Det skinner tydeligt igennem ved accelerationer, hvor den skridsikre hæl, biomap teknologien og den stive carbonsål gør, at man kun skal tænke på at føre kraft ned til pedalerne, for skoene giver sig ikke det mindste. Den skridsikre hæl gør også, at selvom man ikke strammer skoen meget, så bliver foden, hvor den skal.  

 

Northwaves ventilationssystem fungerer også rigtig godt og sikrer, at der hele tiden kommer luft igennem skoene, så foden er afkølet. Derudover formår den også at holde tæerne varme i det mildere vejr. Det betyder, at fødderne altid har den rigtige temperatur, og man oplever ikke problemer med hævede fødder.    

 

Konklusion:

Northwave Extreme Tech Plus lever fuldt op til alle de forventninger, man kan have til en topsko brugt af professionelle. Den er lavet til at performe, og det går igen i hele skoen lige fra design til vægten.

 

Inden man beslutter, om Northwaves Extreme Tech Plus er noget for en, skal man gøre op med sig selv, om man er til komfort eller performance. Prioriterer man performance frem for alt, og er man villig til at betale, det et sæt topsko koster, så er skoene bestemt en overvejelse værdig.

 

Er man derimod mere til komfort, og sko der sidder skræddersyet til foden, er det måske ikke disse sko man skal have.

 

Som en sidste bemærkning er det også vigtigt at sige, at skoen sidder rigtig godt, og bedre end de fleste, men den kan nok ikke hamle op med en sko, der kan forvarmes i ovnen og tilpasser sig foden.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Åndbarhed, stivhed, skridsikker hæl, vægt

- Pasform 

Feltet.dk's samlede vurdering:

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's test kriterier

 

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk