Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Pearl Izumi X-project 3.0 MTB sko
29. January 2016 af Joakim Lau

Pearl Izumi har lavet en god og let crossover MTB sko, der sagtens kan anvendes til cykelcross, da skoen både er stiv nok når den er klikket ind, har en god pasform og er udmærket at løbe i.

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic Denmark

Vægt: 375 gram (opgivet for et sæt i størrelse 43)

Vejl. pris: 2049,-

 

Test:

Skoene kommer i en klassisk skoæske, hvor der foruden skoene er 4 spikes og et værktøj til at montere dem med.  Dette er meget fint, og ikke noget der normalt følger med, når man køber MTB sko. Men det er heller ikke en almindelig MTB sko Pearl Izumi har lavet. Skoen er også tiltænkt, at den kan bruges til cykelcross.

 

Man har i udformningen af sålen og overdelen tænkt meget på pasform, og forsøgt at gøre den mere behagelig at løbe i, hvilket kommer til udtryk i en overdel, der sidder til, og har en udluftning meget lig en løbesko. Her skal det nævnes, at denne tester normalt bruger størrelse 45 i MTB-sko og at en størrelse 46 passede fint.

 

Selve skoen er utrolig lækker at se på. Materialevalget giver skoen en fin følelse af kvalitet, og det er på trods af at skoen virkelig er en letvægter. Alle syninger er flotte og skoen har en rigtig god finish, og et look der er ret italiensk i udtrykket med en skrigende orange farve, der flot bryder med den sorte bundfarve.

 

Man har ikke valgt at anvende BOA-systemet til at spænde skoen, men har i stedet to klassiske velcrospænder og et klikspænde. Spænderne virker efter hensigten og klikspændet er let at anvende, både når skoen er klikket ind og når den skal tages af.

 

Selve skoen er langt fra vandtæt, den er meget åben foroven, og selvom siderne er gode, til at holde det meste mudder væk, så er det ikke en sko man skal ud og køre +3 timers ture i dårligt vejr med (medmindre man bruger et skocover). Men det er skoen heller ikke tænkt til, men mere til crossløb af en times tid og til MTB i tørre forhold er den dog super.

 

Sålen er fint stiv og responsiv, men stadig er skoen god at løbe i. Da vores ene tester oplever en defekt med små 2 kilometer tilbage af et cykelcrossløb, fik skoen virkelig sin ilddåb når det kom til løb - og det klarede den med bravur.

 

Det føles ikke klodset at løbe i skoen, som det kan gøre med mange MTB-sko. Sålens mange kanaler og de medfølgende spikes, sørger fint for, at man kan stå fast, når underlaget er mudret.

 

I nogle tilfælde kunne man godt tænke sig at de medfølgende spikes var længere og mere spidse, men så ville de forstyrre når man løber på et hårdt underlag, hvilket gør det til lidt en afvejning for den enkelte. Det er dog noget der let kan løses ved at købe nogle længere og tilspidsede spikes, hvis man har behov for dette.

 

På undersiden af sålen er der de klassiske MTB-klampemonteringshuller. Skoen kan anvendes til alle de gængse MTB klamper - dog kan man ikke montere de tre-hullede landevejsklamper, som for eksempel spd-sl, men det er heller ikke et system man vil anvende til MTB-kørsel.

 

Vi testede skoen primært med et sæt klassiske spd-klamper. Her var afstanden fra klampe og til siderne god og stor nok til at skoen ikke samler så meget mudder op, at de blokerer klampen lige med det samme. Desuden er undersiden af sålen i et glat behandlet gummilag (og ikke gummi på hård plastik, som man tit ser med MTB sko). Dette gør, at man let kan banke mudder, som kan have sat sig fast, løs - en fin detalje og godt tænkt af producenten.

 

Konklusion:
Pearl Izumi har lykkes med at lave en top MTB/cykelcross sko, hvor det er meget svært at finde noget rigtigt, at kritisere ved skoen. Den er meget let, god at løbe i, stiv, ser godt ud og har en god udluftning.

 

Den er åbenlyst ikke vandtæt, men det lover skoen heller ikke, at den er. Det er en ret kold sko at have på, så i vinterperioden, og når man ikke kører race, skal man overveje at tage nogle tykke sokker på og eventuelt et skocover for at holde fødderne varme og tørre.

 

Prisen er til den høje side, men for en sko der mere eller mindre er fejlfri og performer som denne gør, er prisen ikke helt hen i vejret. Desuden er markedet for cykelcrosssko meget begrænset og der findes ikke mange modeller, der er dedikerede til denne sport - her får man en sko som kan anvendes til det hele og som faktisk er god at løbe i, hvilket også gør, at den får en anbefaling med på vejen.

 

Sådan har vi testet:
Skoen er blevet testet hen over det danske efterår og vinter. Der er kørt både MTB og cykelcross i skoen, og der er løbet længere stykker i skoen. Vejret har i testperioden været meget omskifteligt og skoen er blevet udsat for det hele fra 15 grader og sol til regn, mudder, frostgrader og sne.


Feltet.dk's vurdering:

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09