Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Rogelli Umbria vintercykeltøj

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

09.12.2014 kl. 13:30 af Daniel Barslund.

Et vintertøjsæt med mange gode kvaliteter, som henvender sig til den prisbevidste forbruger. Tøjet er varmt og praktisk og kan holde både vind og lettere regn væk - og pakket ind i et fedt design. Desværre er der sprunget over de små detaljer som eksempelvis lommer med lynlås.

Fakta

- Producent: Rogelli

- Vejl. pris Umbia Softshell vinterjakke: kr. 1.899 (sælges til kr. 999)
- Vejl. pris Umbria bibtight m/pude: kr. 1.299 (sælges til kr. 699)

- Fås i størrelserne: S-XXXL
- Fås i flere farver

 

Test

Rogelli er for mange et forholdsvis nyt og ukendt mærke, men kort fortalt er det 40 år gammelt, fra Italien (som så meget andet på markedet) og sælges i Danmark til prisbevidste priser. Vi har i denne omgang testet vintercykeltøjet Umbria , bestående af en softshell vinterjakke og et pat bibtight med pude. Et af Rogelli-sortimentets dyreste sæt.


Når man tester vintercykeltøj, er der for denne testers vedkommende fire faktorer, som gør sig ekstra gældende: Hvor varmt det er, hvor åndbart det er, hvor vandafvisende det er og hvor bevægeligt det er. Det perfekte sæt tøj mestrer selvfølgelig alle egenskaber til perfektion, men med nuværende teknologier er det svært rigtigt at kombinerer åndbarhed med vandafvisende egenskaber.


Rogellis Umbria-sæt er tilpas foret til, at det holder varmen godt. Helt ned til tæt på frysepunktet (1-2 grader) brugte denne tester ikke andet end bibtights, jakke og en tyk undertrøje. Det må siges at være godkendt. Materialerne er også gode, og man får ikke følelsen af, at man kører med noget tungt eller klodset tøj. Stropperne i bibtights’ne går også rimeligt op på maven og kombineret med jakkens elastik, holder det kulden væk fra kroppen.

 

Også i de lidt varmere temperature (op til 10 grader) var tøjet behageligt at køre med. Åndbarheden var fin - man følte ikke, man kogte over, selvom der findes bedre tøj til disse temperaturer. Men tøjet kan altså lede det meste af varmen væk fra kroppen, også selvom en varm efterårsdag sætter det på prøve. 10 grader er nok det absolutte max.

 

Ved vedvarende regn eller mere intensive regnskyl kan tøjet intet gøre. Vandet trænger igennem uden problemer. Intet underligt i det. Drejer det sig derimod mere om støvregn eller en smule dryp, som det ustadige danske efterårsvejr, kan Umbria-sættet holde kroppen fri fra vand. Godkendt igen.

 

Bevægeligheden i bibtights’ne er god. Materialerne giver sig, det de skal, omkring knæ og hofter, samtidig med at de sidder stramt til. Der er heller ingen problemer på længere ture. Puden er også optimal, man sidder komfortabelt og man skal være sart for at opleve problemer med bagdelen selv på længere ture.

 

Der er dog ikke lagt vægt på de små detaljer. For eksempel har jakken ingen lomme med lynlås, til nøgler eller telefon, hvis man nu bruger tøjet til MTB eller lignende. Syningerne er heller ikke så gennemførte. De er meget tydelige og markante, men ikke noget, der på nogen måde generer betydeligt. Reflekser er der ganske vist blevet plads til, på både jakke og busker, men på sidstnævnte sidder de så langt nede på benene, at de skjules, hvis man bruger skoovertræk. Til gengæld er der på sættet brugt synlige farver i et i øvrigt gennemført, fedt design.

 

Konklusion

Umbria-sættet har mange gode kvaliteter og henvender sig til den prisbevidste forbruger, der vil have et alsidigt sæt kvalitetsvintercykeltøj. For ham/hende er det bestemt værd at tage med i sine overvejelser, og det udmærker sig især indenfor åndbarhed, bevægelighed og gode materialer - samt ved indlægspuden.  Tøjet er varmt og praktisk og kan holde både vind og lettere regn væk og passer derfor godt til ustadigt og koldt efterårs- og vintervejr. Det hele er pakket ind i et fedt design, der er synligt og bestemt ikke kedeligt.

 

Desværre er der også sprunget let over de små detaljer som lommer med lynlås og syningerne, der lige tager toppen af begejstringen. Det er måske også det, man kan forvente til en så yderst konkurrencedygtig pris.

…..

Sådan har vi testet:
Tøjet er blevet testet på landevejen, i det ustadige danske efterårsvejr og i temperaturer lige fra 0-10 grader, i både regn, støvregn og blæst.
 

Om mærket
Rogelli Sportswear er et italiensk cykeltøjsmærke, som måske er forholdsvis ukendt for danske cykelryttere og motionister, men ikke desto kan fejre 40 års fødselsdag og har været i Danmark i knap fem år. I Danmark forhandles tøjet af Rogelli.dk, og her er kampen taget op for at vise, at man kan få kvalitet til lave priser - med andre ord med en kollektion målrettet på den prisbevidste forbruger.


Stillet til rådighed af:
Rogelli.dk

Feltet.dk's samlede vurdering:

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's test kriterier

SENESTE

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk