Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Roval CLX 64 landevejshjul

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

11.05.2016 kl. 13:48 af Jacob Kaalund.

Roval CLX 64, er Roval’s nyeste tophjulsæt og med en fælghøjde på 64 mm. også det ’højeste’ i sortimentet. Det er et dyrt bekendtskab, men samtidig også et imponerende vellykket og velkørende hjul, som uden tvivl er noget af det ypperste på markedet indenfor aerohjul.  

Fakta:

Producent: Specialized

Vægt opgivet: 1545 gram (for et sæt)

Vejl. pris: Forhjul: 9.999,- kr / Baghjul: 13.999,- koner

 

Indledning:

Roval CLX 64 er Specialized’s nyeste skud på (hjul-) stammen og samtidig også det højeste hjul (fælghøjde) i sortimentet. Det er samtidig afløseren til CLX 60 og lægger sig designmæssigt, køreegenskabsmæssigt og prismæssigt i den høje ende, sammen med forgængeren og Roval’s andre topmodeller.

 

CLX er benævnelsen for topmodellen, som er i fuld-carbon, med keramiske lejer og i dette tilfælde til dæk og slange. Hjulsættet er holdt i afdæmpede farver med sort som det dominerende tema. Der er ingen synlige nipler på fælgen, idet disse sidder inde i fælgen, hvilket bidrager til at hjulene fremstår designmæssigt ’rene’ og enkle.

 

Via tests i vindtunnel og test af rullemodstand er Specialized kommet frem til, at den optimale kombination er at køre med et 24mm fordæk og et 26mm bagdæk. Grundets fælgenes ekstreme bredde, som også både bidrager til lavere rullemodstand og bedre aerodynamik, får et ”almindeligt” 24mm dæk en effektiv bredde på 26mm.

 

Af samme årsag har man fra Specialized side udviklet et helt nyt S-Works Turbo dæk i 22mm specielt til CLX 64-forhjulet, som så dermed får en effektiv bredde på 24mm på disse hjul. Hjulene bliver leveret netop med et sæt S-Works Turbo dæk, som flere gange er testet som et af verdens hurtigste dæk.

 

Test:

Noget af det første man mærker, når hjulsættet tages i brug er deres stivhed og gode ’flow’, når man ruller af sted på hjulene. De virker meget stive, forholdsvis lette og gode til at holde farten, ligesom de ligger meget stabilt og aggressivt i svingene.

 

Det er et hjulsæt med en høj fælghøjde, og som de fleste nok ved, bidrager det til, at de er noget hårdere at træde op i fart sammenlignet med hjul med lavere fælghøjde. Hvis man samtidig er en ’lille’ ryttertype, som denne tester (68 kg), kommer man til at bruge en del kræfter, når man skal træde dem op i fart efter eksempelvis langsomme sving eller andre deaccelerationer.

 

Derfor kommer hjulene til tider også til at virke en anelse tunge for denne tester at accelerere op i fart, hvilket dog til nogen grad bliver kompenseret af hjulenes evne til at holde farten, og særligt i forbindelse med intervaltræning eller løb mærker man hjulets hurtighed og areodynamik.

 

Hjulene bremser upåklageligt også under aggressiv kørsel og i vådt føre. Faktisk ligger dette hjulsæts bremseevner meget tæt på dem, man kender fra hjulsæt med aluminiumsbremsekant. 

 

Hjulene reagerede sjældent på vind, og det til trods for mange ture langs kysten. Faktisk overrasker hjulsættet meget positivt på denne parameter, da de fleste nok vil forvente, at et 64 mm. hjulsæt er vindfølsomt. Hjulene opleves minimalt vindfølsomme hvilket nok må tilskrives hjulsættets lave vægt og brede fælg (29.9 mm.).

 

Navene leverer til fulde og fremstår særdeles velrullende og robuste. CeramicSpeed lejerne ruller fantastisk og giver uden tvivl hjulsættet det sidste.  

 

Prisen er vel sagtens det eneste svage punkt disse hjul har. Det er uden tvivl en høj pris for et hjulsæt, men i forhold til konkurrenterne hører Roval hjulene faktisk blandt de billigere muligheder.

 

Konklusion:

Roval leverer med CLX 64 hjulsættet, kvalitet, flot design og høj grad af stivhed. Hjulene virker minimalt vindfølsomme, bremser fremragende - også i vådt føre, og vil under danske forhold formentligt kunne bruges som all-round hjul.  

 

Sådan har vi testet:

Hjulene er testet på landevejscyklen på daglig basis og på ture op til fire timers varighed, samt i alt slags dansk efterårsvejr.

 

Om mærket:

Amerikanske Specialized er et af verdens førende og mest kendte brands, måske mest kendt for sine cykler, til alle formål, men ligeledes producent af det meste udstyr, som indgår i cykelsammenhæng. Specielt inden for komfort har Specialized udviklet deres ”body geometri”, hvor målet er at gøre rytter og cykel til ét, og hvor ergonomi, komfort, kraftoverførsel og reduktion af skader er de fokuspunkter, Specialized har for øje.

 

Stillet til rådighed af:

Specialized

Feltet.dk's vurdering:

 

SENESTE

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk