Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Scope R4c landevejshjul

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

05.07.2016 kl. 12:00 af Jakob Kaalund.

Scope R4c er uden tvivl et spændende nyt bekendtskab hvor særligt kvalitet og innovativt design falder i øjnene. Så hvis du mangler et prisbevidst carbon all-round hjulsæt er Scope R4c måske lige noget for dig.

Feltet.dk's vurdering:

Fakta

Producent: Scope Cycling

Vægt opgivet: 1464 gram (for et sæt)

Vejl. pris: Kr. 10.990

 

Indledning

Et carbon hjulsæt er efterhånden allemandseje og leverer et flot visuelt udtryk, aerodynamik og sublime køreegenskaber. Feltet.dk har haft et sæt fuld carbon hjul, fra den forholdsvis nye Hollandske producent Scope Cycling, til test.  

 

Scope R4c er et 45 mm. carbon clincher hjulsæt, som er udviklet og designet af Scope selv. Designmæssigt er hjulsættet holdt i afdæmpede farver med sort som det dominerende tema. Kun enkelte mærker er i rød/hvid og giver et fint designmæssigt spil til hjulet.

 

Navet er som nævnt Scopes eget og en speciel feature er egernes bredde placering i navet, som sikrer en høj grad af lateral stivhed. En af producentens primære fokusområder er holdbarhed. Det har man for eksempel gjort ved, at bruge førsteklasses industrilejer i navet samt at udvikle en særlig holdbar og stærk bremsebelægning.

 

Fælgen er designet, så den er minimal vindfølsom ligesom dens 24 mm. bredde og 45 mm. højde bidrager til god aerodynamik og komfort.  

 

Test

Når man pakker hjulene ud og første gang får dem mellem hænderne, får man med det samme en kvalitetsfornemmelse. Hjulene er æstetisk vellykkede, ligesom man hurtigt fornemmer sans for detaljen, som er lagt i disse hjulsæt - intet er overladt til tilfældighederne. 

 

Når hjulsættet tages i brug er det særligt deres gode stivhed, selvom denne tester har oplevet stivere hjulsæt, samt det gode ’flow’ man bider mærke i. De virker stive, lette og gode til at holde farten, ligesom de ligger meget stabilt og ’aggressivt’ i svingene.

 

Hjulene reagerede sjældent voldsomt på vind, til trods for mange ture langs kysten (med meget vind), hvilket i høj grad må tilskrives fælgens højde på 45 mm., samt den lave vægt. Derfor ses hjulene også at være ideelle, både i fladt og bjergrigt terræn.

 

Såfremt man er en ’let’ ryttertype, som denne tester (68 kg), er dette hjulsæt med en 45 mm. høj fælg og en forholdsvis lav vægt næsten det perfekte match. Det er let at træde op i fart og reagere prompte på accelerationer.

 

Hjulene bremser upåklageligt også under aggressiv kørsel og i vådt føre. Faktisk ligger bremseevnerne meget tæt på dem, man kender fra hjulsæt med aluminiumsbremsekant. 

 

Prisen er til den høje side, men ikke sammenlignet med andre producenters absolutte high-end modeller. Prisen virker omvendt heller ikke høj, når man har kørt på Scope R4c og mærker kvaliteten og de gode køreegenskaber. Så virker hjulsættet som god ’value for money’.

 

Konklusion
Scope leverer med R4c hjulsættet, kvalitet, stivhed, gennemtænkt design og rigtig fine køreegenskaber. Hjulene virker minimalt vindfølsomme, bremser fremragende - også i vådt føre, og vil være et rigtig velfungerende all-round hjulsæt til alle typer af terræn og vejr.  

 

Sådan har vi testet

Hjulene er testet på landevejscyklen på daglig basis, på ture op til fire timers varighed, i cykelløb - alt sammen i alt slags dansk forårsvejr.

 

Om mærket:

Scope Cycling er et forholdsvist ungt hollandsk firma, som har valgt at tage konkurrencen op mod nogle af de mere velkendte og etablerede producenter. Holdbarhed er et af Scope’s primære fokusområder og dette sammenholdt med en tilgang om selv at udvikle tingene fra bunden er uden tvivl en spændende blanding, som formentlig gør at navnet Scope bliver mere kendt i fremtiden.

Feltet.dk's vurdering:

 

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk