Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: Speedplay Zero Pavé Stainless

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

27.01.2015 kl. 10:00 af Lars Thier.

Ny Speedplay pedal, lavet specifikt til de europæiske brostensklassikkere, men vel egentlig en oprindelig Zero pedal, hvor alt overskydende er fjernet. Den virker så absolut, som den skal - og når der kommer jord eller grus under klampen, er det intet problem at klikke i pedalen igen.

Fakta:

Producent: Speedplay

Vejl. pris: Kr. 2.399

Vægt opgivet: 230 gram / Vægt vejet: 231 gram

 

Test:

For år tilbage var det Speedplay Zero pedalen, vi testede her på Feltet.dk. Nu er det så Speedplays nyeste model i Zero-serien, vi har haft til test. Den hedder Pavé og blev oprindeligt designet til de professionelle ryttere, der skulle køre de kendte brostensklassikere i foråret.

 

De professionelle ryttere efterspurgte en pedal, som gjorde det nemmere at klikke i pedalen igen, efter de havde været af cyklen i forbindelse med defekt eller styrt. Problemet er nemlig ofte, at der er vådt, mudder, grus og jord i borstensløbene, som kommer under klamperne og gør det svært at klikke i pedalen igen.

 

Speedplay har derfor taget en Zero pedal og fjernet alt overskydende, hvilket har gjort den mindre og i en krydskonstruktion, så det er lettere at klikke i pedalen igen, trods snavs under klampen.

 

For at teste netop dette element tog vi en Zero Stainless pedal - og klampen hertil - samt Pavé pedalen og fyldte jord og andet under hver klampe, så der var ens lag. Både tykke og tynde lag. Herefter klikkede vi skiftevis ud og i pedalerne.

 

Der var helt klart en markant forskel på de to pedaler. Med den oprindelige Zero pedal var der flere gange, hvor vi slet ikke kunne klikke i pedalen igen. Pavé pedalen derimod klikkede i stort set hver gang. Hvis ikke med det samme, så efter at selve pedalens krydskonstruktion, ligesom fik jordlaget løsnet fri.

 

Med andre ord: Uden tvivl en super pedal til formålet - netop at cykle på brosten i vådt og fedtet vejr, hvor faren for at skulle af og på cyklen er stor.

 

De originale dyder for Speedplay Zero pedalen, med at kunne klikke sig i pedalen på begge sider, er bevaret, og ikke mindst den mulighed at indstille klampens bevægelighed er bevaret. Den kan indstilles fra stort set ingen bevægelsesfrihed, til at man næsten føler den er ’flydende’. Netop denne funktion gør pedalen oplagt, til folk med knæproblemer.

 

Under testkørsel med Pavé pedalen (uden at der var skidt eller jord under klampen), oplevede vi, at den generelt er lidt strammere at komme i end den normale Zero pedal. Om dette med tiden vil blive lettere, når klampen eller pedalen bliver mere slidt, er svært at sige. Men for folk, der ikke vejer meget, eller ikke har så stærke ben, kan pedalen være svær at klikke i.

 

Her skal det bemærkes, at de bestående gule klamper til den originale Zero pedal, også fint kan bruges til Pavé pedalen:  Selve Pavé pedalen leveres sammen med et par røde klamper. Et par standard Zero pedaler leveres med gule klamper. Vi har ikke kunnet se, at der skulle være en forskel på de to klamper. Andet end farven. Yderligere er der leveret to metal plader med til klamperne, som beskytter carbon sko imod mellemstore sten og grus, smart detalje.

 

Konklusion:

Speedplay Pavé er udviklet til kørsel under specifikke forhold, og hertil virker pedalen som den skal. Når der har sat sig noget jord fast under klampen, er det lettere at klikke i pedalen, sammenlignet med en normal Zero pedal. Dog vejer den mere end en Zero Stainless model - og er også en del dyrere. For ryttere, der kører på ’forårsklassiker’-underlag, er pedalen ideel, mens en Zero pedal stadig vil være det rette valg for resten. For folk med knæproblemer er Speedplay, uanset model, værd at overveje.


…..
 

Sådan har vi testet:

Pedalen er testet på landevejscyklen, både ude og på hometraineren. Vi har testet med de medfølgende røde klamper og en ældre model fra bestående Speedplay Zero pedaler. For at teste funktionaliteten, hvor pedalen skulle være lettere at klikke i, når man har snavs under klampen, har vi trådt jord fast under klampen, både på en normal Zero pedal og Pavé pedalen.

 

Om mærket:

Speedplay blev grundlagt i 1991, hvor de lancerede deres første pedal, kaldet X. Den ligner meget den Zero pedal, vi kender i dag. Firmaet ligger i San Diego, USA. De producerer pedaler til al type cykelsport.

 

Stillet til rådighed af:

Energysport

Feltet.dk's samlede vurdering:

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's test kriterier

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk