Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Thomas: Ændringer i mit forår
17. January 2016 af Tobias SlotsgaardFoto: A.S.O.

Geraint Thomas er en af feltets mest alsidige ryttere, men vil i år være mere specifik i sine satsninger.

Waliseren er kendt for at være en bomstærk og solid hjælperytter med kvaliteter i alle slags terræner lige fra brosten og flad vej til både op- og nedkørsler. Det har Chris Froome blandt andre nydt godt af i Tour de France-sammenhæng mens Sky har hentet resultater igennem Thomas’ præstationer i forårsklassikerne. 

 

Men i år vil Thomas næppe stille op til brostensløb, som han har gjort i de senere sæsoner. I stedet går han benhårdt efter mindre etapeløb, som han også mestrer. Under Tour de France sidste år så vi, at Thomas har forbedret sine klatrerevner. Han endte dog på en 15. plads, men lå længe til at være sikker mand i top ti.

 

“Foråret bliver vigtigt for mig i år. Jeg går efter et topresultat i Paris - Nice som mit første højdepunkt. Derefter stiller jeg til start i blandt andet Liège - Bastogne - Liège og Romandiet Rundt,” fortæller Thomas.

 

Garaint Thomas kørte som tidligere nævnt et flot Tour de France og havde stor del i Froomes sejr. Derefter kørte han et hårdt Vuelta a Espana og sluttede derefter sæsonen relativt tidligt. Den ekstra pause har dog gjort godt.

 

“Det er den længste pause, jeg har haft fra cykling nogensinde. Men det har givet mig stor motivation for næste sæson. Rent mentalt har jeg også været fraværende, da jeg er blevet gift og har været på bryllupsrejse,” mener den 29-årige Sky-rytter. 

 

Garaint Thomas starter sæsonen i Tour Down Under, men vil ikke være kaptajn på det stærke Sky-mandskab. Det overlader han i stedet til to folk, som er i god form.

 

“Sergio Henao og Peter Kennaugh ser ud til at være i fremragende form. De er begge topmotiveret, for at gøre det godt i klassementet,” forklarer Thomas, og påpeger, at Sky-mandskabet er klar til kamp:

 

“Vi stiller med det måske stærkeste hold her nogensinde.”

 

Til slut nævner Thomas, at BMC ser stærke ud med den tidligere Sky-profil, Richie Porte, samt sidste års vinder Rohan Dennis. Derudover er Simon Gerrans, Jack Bobridge og Cameron Meyer blandt favoritter ifølge waliseren. 

Tror du på succes til Geraint Thomas, de andre favoritter eller nogle helt andre? Du kan oprette dit eget hold med dine personlige favoritter og være med i managerspillet på www.feltet.dk/manager/tour_down_under_2016/. 

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09