Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Tidligere danmarksmester med nyt mod på crosseriet

Tidligere danmarksmester med nyt mod på crosseriet

22. august 2014 20:30Foto: Feltet.dk

Kenneth Hansen har vendt modgang og opgivelse til gejst og gå-på-mod. Kærligheden til cykelcross er simpelthen for stor, fortæller han Feltet.dk, til at stoppe og ikke være en del af den opblomstring, disciplinen oplever i disse år. Ny landstræner har også givet ham julelys i øjnene, men han ærgrer sig over det tidlige exit fra vennen og kollegaen Jonas Pedersen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I går kom den triste meddelelse om, at Jonas Pedersen indstiller en ellers lovende karriere på grund af tabt motivation. Heldigvis er det gået lige modsat for landets andet cykel cross-talent, den tidligere tredobbelte danske mester og nummer 12 ved U23 VM i 2013, Kenneth Hansen.

En svær 2013-14 sæson havde ellers nær sendt ham samme vej som sin overmand ved DM 2014 - ud til kysten med en fiskestang i hånden. Til en vinter helt uden at skulle stresse over logistik, administration og materiel og hvad der ellers skal til for at håndtere en tilværelse som dansk cykel cross-rytter på internationalt niveau.

Jo, Feltet.dk kunne, som så mange andre, godt mærke det på Kenneth Hansen tilbage i janur-februar - og høre det: ”Jeg var kørt helt død i det. Jeg havde den ene undskyldning efter den anden og var et stykke fra den form, jeg ønskede at være i,” fortæller han selv til Feltet.dk i dag, på god afstand af den vinter, som virkelig, ligesom i tilfældet Jonas Pedersen, tærede på energien. På så god afstand, at han nu siger:

”Jeg har også gode minder fra sidste sæson - et par gode resultater og en kæmpe bunke erfaring, der giver mig mere rygrad til de kommende sæsoner.”

En landstræner kommer til ...
Det er bestemt andre toner end ved udgangen af forrige sæson, hvor han faktisk meddelte sine nærmest, at det var slut. ”Det var svært at indse, at jeg ikke længere skulle konkurrere på cykel, fordi jeg ikke længere havde motivationen til at presse mig selv hårdt nok til at blive endnu bedre."

"Jeg fortalte, at jeg stadigt ville træne som jeg plejer, for man skal aldrig undervurdere den sunde del af sporten. Jeg begyndte at løbe mere, styrketræne mere, og faktisk fandt jeg ret hurtigt ud af, at der er flere sportsgrene, der interesserer mig.”

Det var blandt andet mountainbike, som han ellers i en årrække hverken havde trænet og eller konkurreret i. Men som er den eneste slags cykling, han har bedrevet hen over forår og sommer. Og som et særligt vigtigt element skete det i tæt dialog med den nye DCU-landstræner, Kim Petersen. At han er kommet til, og allerede sidst på forrige sæson begyndte at drøfte fremtiden med - og altså ’bearbejde’ - Kenneth Hansen, fik stor betydning.

Med Kenneth Hansens egne ord har det givet ham ”julelys i øjnene”, at der nu endelig efter flere år relativt alene om sit ’projekt’ er en, som hjælper han til igen at tro på, at der er ”bund i drømmen”.

”Efter Kim Petersen trådte i kraft som landsholdstræner begyndte der endeligt at ske noget i sporten, noget som jeg ikke ville gå glip af efter alle de år uden den store form for struktur og orden fra unionens side,” forklarer Kenneth Hansen og lægger vægt på, at det ikke skal opfattes som en kritik af DCU snarere som en velkomsthilsen til det fornyede fokus på den disciplin, han virkelig holder af. Og han både glædes ved at se den vokse og slå nye rødder i Danmark i disse år og melder sig klar til at gøre sit for sporten. ”Der sker noget i Danmark - det vil jeg ikke gå glip af,” udtrykker han det.

10 % cykling, 90 % surt slid
Således melder han sig da også klar til at tage fat på den nye sæson, som allerede starter den 30. august med løb i Kina. Og sendt langt bagud i tankerne er alt bøvlet fra sidste år. Problemerne med skinnebenet, efter et styrt i Zolder, som senere har vist sig af være en mindre overfladisk blodprop, og som med al sandsynlighed var medvirkende til de manglende resultater. At vide det har faktisk givet klarhed - og fornyet motivation.

Da trætheden og sortsynet fortog sig kom han i tanke om de gode minder fra sæsonen - han blev klar over, at der omkring ham er mennesker, som er villige til at støtte ham. Også igennem endnu en sæson med masser af træning, utallige lange køreture sydpå til løb, indlogeringer på diverse hoteller, pleje af materiel, søgning efter sponsorer og så videre. ”Det er måske 10 % cyklingen, som påvirker og slider på en,” lader han forstå - "de resterende 90 % af energireservoiret drænes af logistik og alt muligt andet."

Derfor forstår han også bedre end de fleste andre, hvad der har ført til, at kollegaen, konkurrenten, men først og fremmest vennen Jonas Pedersen har valgt at stoppe. Alt, alt for tidligt mener de fleste, næsten for hurtigt mener nogle.

Selv var Kenneth Hansen, der efter flere år på toppen af det hjemlige hierarki måtte se sig slået af Jonas Pedersen ved årets danske mesterskaber (og havde set frem til revanche), meget overrasket over landsmandens beslutning, og han vil savne ham i og udenfor løbene. Men han forstår ham.

Træls at Jonas stopper
”Jeg har jo stået i den situation stort set hvert år. Jeg ved ofte ikke, hvad det egentlig er, der i sidste ende alligevel får mig til at fortsætte. Og jeg har da også, ligesom Jonas, på et tidspunkt købt en fiskestang - der er noget sjovt, afslappende og hyggeligt ved det med at fiske, jeg ved det ikke." 

"Det er bare noget helt andet end det at være dansk cross-rytter, hvor man modsat mange belgiere skal klare det meste selv,” reflekterer Kenneth Hansen og karakteriserer Jonas Pedersen som en alt-eller-intet type, i endnu højere grad end sig selv, hvilket måske er grunden til, at den ene af dem stopper, mens den anden lige giver det en chance mere. Underforstået at man kan sagtens give alt og stadig ikke få meget ud af anstrengelserne.

”Men det er rigtig træls, at han stopper. Vi var gode venner, og at han ikke længere vil være der ved løbene efterlader et tomrum,” kommer det oprigtigt fra Haderslevgenseren.

Han er imidlertid sikker på, at det ikke er helt slut, at Jonas Pedersen vender tilbage efter en pause. ”Han har sagt, at han måske gerne vil hjælpe mig til nogle af løbene - forhåbentlig vil det motivere ham og få ham til at indse, hvad jeg selv har indset: At man kommer til at mangle noget.”

At den forsvarende danske mester opdager, at han har glemt at nyde det, ganske som Kenneth Hansen selv i lange perioder har glemt det, får han tilføjet. Noget, han selv nu har fået bearbejdet.

Ondt i benene
Nu, med bare lidt over en uges tid til sæsonstart, er det heldigvis ikke hverken hovedet eller motivationen, det gør ondt i, men benene. Kenneth Hansen træner igennem og har gjort det i noget tid efterhånden. Forleden lod han sig teste hos Kim Petersen, landstræneren, og tallene var som forventede - og lidt til, sagt på ’jysk’. Med andre ord: Formen er god, og der er grund til optimisme.

De store ting omkring grej, økonomi og logistik er på plads, og resten er ved at være det, så succes i World Cuppen og ved mesterskaberne kan opnås. Han vil slutte i top 30 i World Cuppen og være i top 50 på verdensranglisten, når de nationale mesterskaber er kørt, fortæller han. Han vil med til VM, naturligvis. Men ambitionerne rækker længere ud til resultaterne alene:

”Mit mål i den nærmeste fremtid er at, danskerne kan se, at der er en dansk rytter med fremme, når de ser cykel cross henover vinteren.”

”Der sker for alvor noget med sporten i Danmark, og jeg håber, at mange flere danskere får det rigtige indblik i cykel cross. Det er i virkeligheden det, der holder en masse fra at være med i kampen,” siger han og lader afslutningsvis en bemærkning falde om, at der vist ” stadig et par pladser fri på mit tøj, hvis der skulle sidde nogen derude …”

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
DEL
INFO
Cyklecross
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?