Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Tidligere præsident fuld af kritik mod UCI
23. February 2016 af Tobias Munck SørensenFoto: Sirotti

For tre år siden gik irske Pat McQuaid af posten som præsident for den internationale cykelunion, UCI. Han er dog ikke imponeret over det arbejde, unionen foretager for tiden og er særlig kritisk over for beslutningen om at lade skivebremser introduceres i det professionelle felt.

Pat McQuaid sad i spidsen for UCI i otte år mellem 2005 og 2013. Siden dengang er det Brian Cookson, der har haft præsidentposten, men hans forgænger er langt fra tilfreds med det arbejde, som der i dag bliver udført af unionen. Det afslører McQuaid i et interview med Road.cc. Han betegner sig som værende meget skuffet over, at de bliver ved med at træffe beslutninger, som han er uenig i.

 

Særligt beslutningen om at lade holdene vurdere, hvorvidt de vil lade deres ryttere køre med skivebremser, er en beslutning, der står under heftig beskydning fra McQuaids side.

 

”Det er uansvarligt at lade holdene bestemme i stedet for at teste det selv. Nu er der to typer af bremser i feltet, og skivebremser kan være skadeforvoldende i tilfælde af styrt. I tillæg hertil er der problemet med, at den neutrale service nu ikke længere kan være behjælpelig med hjul i forhold til cykler med skivebremser. Beslutningen er komplet åndssvag,” lyder den bramfrie melding fra den forhenværende præsident.

 

McQuaid er heller ikke imponeret over den nye ledelses bekæmpelse af doping og er ikke for fin til selv at tage al æren for de fremskridt, han trods alt mener har fundet sted i dopingkulturen de seneste år.

 

”De har ikke ændret ret meget. Jeg var ansvarlig for det biologiske pas. Kulturen har ændret sig meget de seneste par år og vi efterlod et godt system. Det er dog stadig hold, der fungerer på en lettere ”speciel” måde,” fortæller han uden dog at ville specificere, hvilke hold, han mener, der her er tale om.

 

Selv ikke bekæmpelsen af motoriseret doping vil han rose den nye ledelse for, da han selv sad ved roret, dengang tests af den slags første gang blev implementeret kort efter Fabian Cancellaras monumentale kørsel i Flandern Rundt tilbage i 2010, hvor hans acceleration op ad Muur van Geraardsbergen gav anledning til en del løftede øjenbryn. Han fortæller dog i den ombæring, at han ikke anser det som værende sandsynligt, at Cancellara forbrød sig mod reglementet på den måde.

 

Slutteligt kunne ekspræsidenten fortælle, at han er i færd med at skrive en bog, der skal handle om hans otte-årige regeringsperiode for cykelsportens fremmeste instans. Man fornemmer, at det kan blive tung læsning for den nye ledelse.

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09