Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Tidligere Sky-rytter brød ”No-needle”-politikken

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

17.03.2017 kl. 11:29 af Christian Berg.

Josh Edmondson indrømmer, at han brød UCIs dopingreglement i optakten til Vueltaen i 2014.

Der har i flere måneder været stort pres på ledelsen på Team Sky på grund af sagen om den mystisk pakke, der blev leveret til holdet under Critérium du Dauphiné i 2011. Nu kommer der endnu pres på det britiske hold, efter en tidligere rytter har indrømmet, at han har brudt doping-reglerne, imens han var på holdet.

 

Det drejer sig om britiske Josh Edmonson, der op til Vuelta a España i 2014 selv sprøjtede vitaminer ind i armen med en nål. Dermed brød han UCIs ”No needle”-politik, og ifølge briten selv gjorde han det, fordi han ikke kunne stå for det store præstationspres.

 

”For det første vil man selvfølgelig altid gerne have en kontraktforlængelse, og for mig spillede det faktisk i endnu højere grad ind, at jeg ikke ville skuffe nogen. Holdet havde givet mig en chance ved at skrive kontrakt med mig og lade mig køre en Grand Tour,” siger han til BBC.

 

Sky holdt det hemmeligt

Første gang han købte vitaminer var under Østrig Rundt i 2014. Derefter indsprøjtede han dem på egen hånd to-tre gange om ugen for blandt andet at tabe sig forud for den spanske Grand Tour. Under Polen Rundt opdagede en holdkammerat hans vitaminer samt udstyr og fortalte det til holdets ledelse.

 

”Da jeg kom tilbage på værelset og så, at alle mine vitaminer, der havde været skjult, var på toppen af mine skuffer, vidste jeg, at jeg var blevet fanget.”

 

Han blev umiddelbart efter episoden kontaktet af holdlægen, Dr. Steve Peters.

 

”Han sagde, at der havde været en episode, og jeg brød derefter sammen. Jeg græd. Jeg var i chok. Han sagde, nogen har sendt os nogle billeder af sprøjter og vitaminer.”

 

Skyledelsen valgte dog ikke at fortælle det til nogen. Edmondson benægtede ifølge holdet det hele, men vitaminerne og nålene blev smidt ud.

 

”Josh sagde, at han aldrig havde brugt nåle før. Han var i en meget stresset situation. Han vidste, at hans rolle på holdet var i fare. Vi fik skaffet tingene af vejen, så der kun var én pakke, der var åben, siger dr. Steve Peters.

 

Misbrug førte til depression

Polen Rundt blev det sidste løb på Team Sky for den dengang 22-årige brite. Foruden vitaminer benyttede han sig også af det stærke smertestillende Tramadol. Det er ikke første gang en Sky-rytter har indrømmet brug af Tramadol.

 

I 2014 indrømmede Michael Barry, at han og flere holdkammerater havde brugt det over en tre-årig periode. Tramadol er ikke på WADAs liste over forbudte stoffer, men UCI vil meget gerne have gjort det forbudt.

 

Stoffet kan gøre folk sløve og afhængige, og der er spekulationer om, at flere store styrt er et resultat af Tramadol. For Josh Edmonson førte det til en depression, der holdt ham indespærret i flere måneder.

 

”Det var et alvorligt problem for mig mod slutningen af 2014-sæsonen. Jeg forlod ikke mit hus i to måneder. Det bliver ikke meget værre end det,” afslutter Edmondson.

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL KLASSIKERNE FØR LØRDAG!

 

SENESTE

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk