Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Tidligere UCI-præsident: Armstrong fik mest ud af det
01. August 2017 af Benjamin LillelundNational Geographic Channel

Pat McQuaid tror på, at Lance Armstrong mere eller mindre kørte på samme vilkår som sine konkurrenter, og han bliver dømt for hårdt - ligesom Bjarne Riis og Michael Rasmussen.

Hvis man leder efter dopingsynder nummer et, er Lance Armstrong et meget godt bud. Amerikaneren snød sig til syv triumfer i Tour de France, som han siden har fået taget fra sig, da hans misbrug blev kendt for omverden.

 

Armstrong er blevet udelukket fra cykelsporten og fordømt af alle, der stadig er i feltet, men ifølge den tidligere UCI-præsident Pat McQuaid var han ikke nødvendigvis værre end andre.

 

Det forklarer McQuaid nu, selvom han selv var en stor kritiker af Lance Armstrong tidligere.  

 

”På det tidspunkt, hvor Lance Armstrong stod for fald, blev jeg citeret for at sige, at han ingen plads havde i cykelsporten. Men hvis man skal være fair, kan man sige det samme om mange andre ryttere fra den tid. Måske var Armstrong den mest aggressive, måske fik han mest ud af det, og måske er det fair, at det gik værst ud over ham. Vi ved nu, at stort set alle brugte doping, og han var ikke anderledes,” siger Pat McQuaid ifølge The Outer Line.

 

McQuaid kritiserer samtidig sporten for den dobbeltmoral, der er til stede - blandt andet eksemplificeret ved behandlingen af Lance Armstrong, Bjarne Riis og Michael Rasmussen, mens mange andre fortsat spiller en central rolle på øverste niveau efter deres respektive dopingsager.

 

”Der er meget hykleri i cykelsporten. Armstrong blev fuldstændigt fordrevet fra sporten, men samtidig er der mange personligheder i Frankrig - på tv, i radioen, til løbsstarter og så videre - som er lige så skyldige som ham. Men offentligheden elsker dem, og deres fortid bliver ikke gransket. Skylden eller straffen er sandelig blevet ulige fordelt; der er intet af den slags kærlighed til Armstrong, Bjarne Riis eller Michael Rasmussen,” forklarer Pat McQuaid.

 

Pat McQuaid var UCI-præsident fra 2005 til 2013, hvor embedet blev overtaget af Brian Cookson.

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09