Tim Wellens vil i top i Lombardiet

02. oktober 2015 14:16Foto: Sirotti

Sidste år var Lotto-Soudalrytteren Tim Wellens en af de toneangivende ryttere i Giro di Lombardia og sluttede på en fjerdeplads. I år er overliggeren sat lidt højere.

På søndag afgøres ”det faldende løvs løb”, Giro di Lombardia, og der venter rytterne en noget anderledes rute end sædvanligt i den 109. udgave. På de sidste 50 kilometer befinder der sig nu fire stigninger, startende med opstigningen til Madonna del Ghisallo, hvor det berømte cykelkapel er placeret, og finalen starter på den 2,7 kilometer lange San Fermo della Battaglia, hvorefter der er 4,6 kilometer til målstregen i Como.

”Jeg har tanket selvtillid, og forventer at være med i finalen. Ruteændringen giver mulighed for angreb længere ude fra og kan allerede starte ved Ghisallo. Hvis det ikke skulle lykkes for mig, så har vi med både Tiesj Benoot og Tony Gallopin et par andre muligheder”, siger Wellens til Het Laatste Nieuws.

Den kun 24-årige belgier har ikke masser af selvtillid uden grund. For tre uger siden sejrede han i WorldTourløbet Grand Prix Cycliste de Montréal, hvorefter han kørte VM I Richmond. Men for hans vedkommende blev det kun til deltagelse i holdkørslen for Lotto-Soudal, hvorefter han vendte næsen hjem til Belgien med det samme. Og det tror han selv er en fordel.

”Jeg slap først af med mit jetlag efter fem dage, og de ryttere, der kørte linjeløbet, er sandsynligvis ikke helt ok endnu. Det kan være en fordel for mig. Men det er dog meget individuelt. Fx kunne Nibali vinde Tres Valle Varisine i onsdags. Så mit tip på de største favoritter på søndag er ham, Joaquim Rodriguez og Alejandro Valverde”, slutter Wellens.

Giro di Lombardia blev kørt første gang i 1905, og er, bortset fra to år, kørt uden afbrydelse. Den mest sejrende rytter er Fausto Coppi, der vandt løbet hele fem gange i efterkrigstiden og ind i 50’erne. Sidste år vandt ireren Daniel Martin. Der har aldrig stået en dansker øverst på podiet, men Rolf Sørensen har indtil flere topplaceringer i løbet.