Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Tinkoff-kaptajn: Skulle have startet spurten tidligere
21. January 2016 af Henriette Brandt Foto: Graham Watson/BettiniPhoto

Jay McCarthy måtte aflevere førertrøjen i Tour Down Under til Orica-GReenEDGE og Simon Gerrans. Med tre sekunder op til førstepladsen har han dog langt fra opgivet håbet.

Tinkoffs australske holdkaptajn, Jay McCarthy, havde fuld opbakning fra sit hold på tredje etape af Tour Down Under. Holdkammeraterne sørgede for at aflevere deres kaptajn i en god udgangsposition forud for den sidste stigning.

 

McCarthy havde undervejs sikret sig bonussekunder i de indlagte spurter undervejs, og på Corkscrew-stigningen sad han med i den ti mand store gruppe, der kørte fra feltet.

 

"Holdet var en stor støtte gennem hele etapen. De hjalp mig med at hente bonussekunder i de indlagte spurter, og så jagtede de udbryderne. Michael Gogl og Michael Valgren holdt mig fremme inden Corkscrew, så jeg kunne sidde med de bedste på stigningen," forklarede Tinkoff-kaptajnen efter etapen.

 

"Da vi nåede toppen af stigningen med de andre, kørte vi for at hente de to udbrydere, og da vi kom til den afsluttende spurt, måtte jeg lukke et lille hul, som var dannet med Dennis, og jeg mistede lidt energi til den afsluttende spurt. Jeg skulle formentlig have startet spurten lidt tidligere, men jeg er tilfreds med fjerdepladsen, for jeg er toer i den samlede stilling, og jeg har stadig den grønne ungdomstrøje, så mit Tour Down Under er ikke slut endnu. Et godt resultat, især lørdag på Willunga Hill-etapen, kunne bringe mig tilbage i spidsen," tilføjede han.

 

I nat, dansk tid, gælder det så fjerde etape, som starter i udkanten af Adelaide og slutter I Victor Harbor efter 138 kilometers kørsel, og ifølge holdets danske sportsdirektør, Lars Michaelsen forudser, at der kan vise sig muligheder for sidevindskørsel.

 

"I morgen bliver helt anderledes end I dag. Afslutningen er ikke ny, men arrangørerne ændrer lidt på ruten dertil hvert år, og i år er der en bjergspurt tyve kilometer fra mål, som helt sikkert vil kunne blive afgørende for etapesejren. Derudover er der undervejs steder med sidevind, som også er en faktor, man må tage med i overvejelserne, fordi det kan splitte feltet."

 

Foto: Graham Watson/BettiniPhoto

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09