Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

To danske landsholdsryttere skifter til fransk hold

To danske landsholdsryttere skifter til fransk hold

01. december 2021 12:00Foto: Sirotti

De to danske landsholdsryttere Julie Uhre og Mille Troelsen forlader begge deres danske hold til den kommende sæson. I stedet venter et fransk eventyr for de to unge ryttere, som en tidligere landstræner har været med til at facilitere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

U19-landsholdsrytteren Julie Uhre og U23-landsholdsrytteren Mille Troelsen forlader henholdsvis Give Cykelklub og Cykling Odense, som de har kørt for i den forgangne sæson.

 

I stedet venter Team Macadam’s Cowboys, der fra den kommende sæson bliver et N1-hold på damesiden. Holdet har eksisteret i en årrække, men er nu klar til at satse endnu mere på en blanding af franske og internationale ryttere.

 

Uhre og Troelsen bliver en del af den internationale kerne på holdet, og de to danskere går en spændende tid i møde med stort mod.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Det fortæller de i interviews med Feltet.dk.

 

”Jeg glæder mig helt vildt. Jeg tror, at det bliver vildt hårdt. Jeg kommer til at få en masse tæsk, men jeg tror også, det er den måde, man lærer at køre cykelløb på.”

 

”Jeg er forberedt på at blive skivet af alle de andre, men også bare at lære af dem,” fortæller 17-årige Uhre.

 

Fælles for begge ryttere er, at de ønsker at udvikle deres niveau yderligere, og at muligheden for at køre UCI-løb og generelt i større felter også i Coupe de France-løb er anledning til yderligere udvikling.

 

”Jeg tror, at jeg kom frem til, at det var grundet de manglende damehold i Danmark, når man gerne vil videre. Det er bedre at søge mod udlandet.”

 

”Udover at der er flere hold i udlandet, er der flere UCI-løb, og derfor er der også større chance for at blive opdaget," siger 19-årige Troelsen.

 

For Uhres vedkommende er det ikke et endeligt farvel til Danmark, men også for hende var matching på større niveau vigtigt.

 

”Jeg kommer ikke til at vinke farvel til Danmark, men jeg kommer til at køre i udlandet og få mere erfaring ved at køre i udlandet. Som pigerytter i Danmark er der ikke så meget udfordring herhjemme, som man kan få i udlandet. Det er mere for at udvikle mig og lære at køre cykelløb,” siger Uhre.

 

Et stort skridt venter
Begge ryttere har i denne sæson kørt på den hjemlige scene. Mille Troelsen har stiftet bekendtskab med både internationale mesterskaber og et enkelt UCI-etapeløb, da hun blev udlånt til ABC Dame Elite.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Det venter der nu endnu mere af.

 

"Det har i hvert fald været en stor ting, at jeg kan komme til at køre flere UCI-løb og få flere starter, hvor der er mange piger til start, også bare for at blive udfordret mere.”

 

”Nu var det mit første år i dame A i Danmark i år, og man kan sige, at jeg har kørt det, der kan køres herhjemme,” siger Troelsen, der gerne vil matches på et højere niveau.

 

Det samme gør sig gældende for Uhre. Hun understreger, at der intet vinderfokus er i de løb, som hun kommer til at stille op i. Hun skal være med for at lære, og hun er klar over, at der venter et stort skridt.

 

”Det føles næsten som om, at man er ved at blive professionel. Når jeg kun har kørt sidste år de danske løb herhjemme, hvor jeg næste år kommer til at køre løb i udlandet to-tre gange hver måned.”

 

”Det bliver overvældende, og det er noget, jeg skal vænne mig til. Det er dog også rart, at jeg allerede ved det nu, for jeg har sæsonplanen, så jeg ved godt, hvad jeg går ind til,” fortæller Uhre, der med opbakning fra baglandet forventer, at det hele kommer til at gå udmærket.

 

Mille Troelsen er ligeledes bevidst om, at der er et niveauhop. Netop turen til Italien tidligere i 2021 var med til at gøre hende klar over det, og derfor er det næppe noget, hun frygter.

 

”Jeg vil sige, at jeg ikke er bange for det, for jeg ved, at der er et niveauhop. Jeg har prøvet det. Jeg var med ABC-damerne i Italien for at køre Giro della Toscana, og der så vi også, at der var stor forskel.”

 

”Det var et UCI-løb, og vi så, at der var stor forskel for os, der bare har kørt de danske løb. Jeg er ikke bange for det, men jeg ved også godt, at det er der. Det er også det, der har motiveret mig i træningen her på det sidste,” siger Troelsen.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Julie Uhre på podiet til venstre | Foto: Mathias Høj - Feltet.dk.

 

Turen hos Team Macadam’s Cowboys byder altså på et helt andet niveau, og det skal gerne betale sig på flere fronter.

 

”Jeg håber, at det kan fremme den fysiske udvikling, men selvfølgelig også det taktiske. De løb, jeg har kørt herhjemme i Danmark med Odense, har ikke været med de store taktiske udspil.”

 

”Også alt det her med at sidde i felter og taktisk placere sig, har ikke været det store i Danmark, når vi kun er 30 damer til start. Det er ikke det store skubben, som jeg kommer til at møde i Frankrig,” fortæller Troelsen.

 

Tidligere landstræner spillede en rolle
Kontakt med et fransk N1-hold opstår ikke ofte for danske ryttere, og især ikke to ryttere på samme tid. Det var da heller ikke helt tilfældigt, at Troelsen og Uhre fik kontakt med franskmændene.

 

Den tidligere danske kvindelandstræner Catherine Marsal havde en finger med i spillet.

 

”Jeg får en besked fra hende en morgen, hvor hun skriver, at hun har en fransk ven, der har et hold, som ønsker sig nogle flere internationale ryttere, og her har hun anbefalet det her hold til Julie Uhre og jeg, og det var der, at kontakten til holdet opstod,” siger Troelsen.

 

Allerede på førstedagen for kontakten med holdet fik rytterne muligheden for at snakke med folkene bag holdet over et zoommøde. Det hidtidige bekendtskab har været positivt.

 

”Det er et super godt hold, der har styr på tingene. De vil også bare gerne have glade ryttere, der kan lide at cykle. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ned til dem, for jeg tror, de er søde alle sammen,” siger Uhre.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Det første fysiske møde med holdet ventede i sidste weekend, hvor holdet havde generalforsamling, som de to danskere deltog i. Den umiddelbare plan er, at de to ryttere flytter til Frankrig i det nye år, og her venter en delelejlighed.

 

Uhre og Troelsen kommer til at dele en lejlighed med to canadiske ryttere og en argentinsk rytter, som de også skal køre på hold med. Det åbner for nye træningspartnere.

 

”En af de store ting, der er vigtig for mig, er, at jeg kan få nogle faste træningskammerater. Det, har jeg kunne mærke på mig selv herhjemme, at jeg har brug for nogen, der kan få mig med ud, når det regner og sådan.”

 

”Det kan godt være lidt svært nogle gange, og motivationen er ikke altid høj til at komme ud, når det er svært,” siger Troelsen.

 

Drømme driver værket
Foruden det nye hold og de større løb er det naturligt, at en anden stor faktor driver motivationen til at få trænet.

 

Begge ryttere har store drømme for fremtiden, og skiftet skal dermed også ses som et skridt på vejen i jagten på at få dem opfyldt.

 

”Drømmen er til at starte med at få noget erfaring fra de første par år, og så håber jeg selvfølgelig på, at andre fra større hold i udlandet ser mig, så jeg kan komme derud.”

 

”Der er mange hold, der kører de løb, vi kommer til at køre, så der er mange af de andre sportsdirektører, der også vil kigge. Jeg håber, at flere får øje på mig, så jeg får flere muligheder,” siger Uhre, mens Troelsen ligeledes stemmer i.

 

”Drømmen, når man er, hvor jeg er, og det tænker jeg også, at mange af pigerne deler med mig, er, at man kan komme til at leve af det en dag. Det er en af tingene, der motiverer mig til at komme ud, og så forhåbentlig ved nogle af UCI-løbene blive opdaget og komme til at leve af det,” siger Troelsen.

DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?