Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Tom Dumoulins hus belejret
31. May 2017 af Jørgen Nielsen Foto: LaPresse

Efter tre benhårde uger i Italien ville Giro d’Italia-vinder Tom Dumoulin gerne hjem til freden og roen i sin lille landsby i Limburg, men da han fandt ud af, at pressen og naboerne nærmest havde belejret hans hus gik han i skjul.

Allerede om formiddagen var pressen og naboerne i den lille Limburgske landsby Kanne med knap 1200 indbyggere mødt talstærkt op for at hylde historiens første hollandske Giro d’Italia vinder. Hans hus blev indhyllet i lyserøde guirlander og balloner og borgmesteren havde sørget for en kæmpemæssig kage dekoreret med Dumoulins portræt. Men helten selv udeblev.

 

Ved 16-tiden blev der lagt noget af en dæmper på de festglade fremmødte, da Team Sunwebs talsmand Benny Ceulen, som Dumoulin havde sendt i forvejen for at rekognoscere, meddelte at Dumoulin ikke ville tage hjem, før gaden var ryddet.

 

”Vi har anbragt Tom et roligt sted. Han er fuldstændig ødelagt efter Italien og vil komme hjem i ro og mag. Så længe I alle sammen står her, kommer han ikke”.

 

Beskeden kunne ikke misforstås og var selvfølgelig primært henvendt til pressen.

 

”Tom har ikke været hjemme i otte uger, og i den tid har han talt med journalister hver eneste dag. Nu vil han bare sidde i sin lænestol og drikke øl. Han beder alle om at respektere hans privatliv”, fortsatte Benny Ceulen ifølge Het Laatste Nieuws sin formaning til de slukørede fremmødte.

 

Festen var aflyst, og pressen fortrak, mens naboerne gik tilbage og aktiverede deres ølåbnere i de små haver. Ved 17.15-tiden rullede Dumoulin ind i sin indkørsel i den hvide BMW5, og løb skyndsomst ind i huset, mens en opstemt nabo forsøgte at få liv i sin trombone. Døren blev låst.

 

Bryggeriet Bavaria sørgede senere for udgangsreplikken ved at stable intet mindre end 31 kasser øl op ved Dumoulins hoveddør. 31 sekunder foran Nairo Quintana eller ..?

 

Så nu skal Sunweb-kaptajnen bare slæbe lænestolen ud i baghaven og gi’ den gas. Der er øl nok til et stykke tid, og det er velfortjent.

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09