Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto_Feltet.dk

Tom Lund færdig som DCU formand

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

11.01.2013 kl. 15:01 af Jesper Johannesen.

Tom Lund er på vej væk fra formandsposten i Danmarks Cykle Union, det erfarer Feltet.dk.

Tom Lund har siddet på formandsposten i Danmarks Cykle Union, DCU, siden december 2005, men om lidt over en uge kan det meget vel være slut for Tom Lund, der ifølge Feltet.dks oplysninger ikke stiller op som kandidat, når der skal være valg den 20. januar 2013. Tom Lund var ellers klar til at tage en periode mere som formand for DCU, men opbakningen mangler, og nu melder en ny kandidat sig på banen.

 

Tom Lund har ikke selv ønsket at kommentere på sagen, men flere kilder påpeger overfor Feltet.dk, at Tom Lund selv har kunnet regne ud, at han ikke vil vinde et valg, og derfor vælger han i stedet for at træde tilbage dagen inden valget, hvor han vil orientere bestyrelsen omkring beslutningen.

 

Det er Niels Sørensen, den nuværende formand for Distrikt Jylland/Fyn, der står til at blive ny formand for Danmarks Cykle Union. Et højtstående medlem i DCU bruger ordet ”formandsmord” om det nye valg i et åbent brev, der er sendt til flere højtstående DCU medlemmer.

 

Det åbne brev er udsendt den 11. januar, hvor DCU medlemmet raser i flere omgange: ”Skuffende, at du Niels (Sørensen, red.), lader dig overtale til formandsmordet på Tom” og senere i brevet ”Jeg har ikke noget imod at blive smidt ud, men kunne da godt have tænkt mig en lidt mere værdig afgang, efter 10 års tro medlemskab af Distriktsbestyrelsen og DCU.”

 

En af de personer, som også har været medaktør til at vælte den siddende formand Tom Lund, er distrikt Sjællands formand, Bo Belhage.

 

”Den buket, jeg skulle have modtaget på kongressen, kan I give Bo Belhage, som et kortvarigt minde på dårlig lederstil. Velkommen til den nye bestyrelse, som får mit nye ’motto’: NIELS OG MONOPOLET,” slutter DCU medlemmet et længere brev af.

 

Niels Sørensen vil ikke bekræfte

Den – ifølge Feltet.dks oplysninger – kommende formandskandidat til Danmarks Cykle Union, Niels Sørensen, ville dog ikke bekræfte oplysningerne. Han roser i stedet Tom Lund for det arbejde, han har gjort igennem de år, han har siddet som formand.

 

”Jeg kan bekræfte, at Tom Lund og jeg snakker, og at vi i fællesskab melder noget ud på et tidspunkt. Det er korrekt, at der er formandsvalg den 20. januar, og så må vi se, hvad der sker på det valg. Før valget har fundet sted, er der intet ændret i DCUs bestyrelse. Jeg synes, der er stor respekt om Tom Lund, og der er ingen grund til at halshugge ham. Han har gjort et godt stykke arbejde,” udtaler den nuværende formand for distrikt Jylland-Fyn, Niels Sørensen.

 

Ændringer i bestyrelsen

Det er ikke kun på formandsposten, at der vil ske en ændring, for også i bestyrelsen vil flere ryge ud og nye navne komme ind. Feltet.dk erfarer forud for valget, at bestyrelsesmedlemmerne Erik Steen Jørgensen og Bjarne Kratholm også må forlade bestyrelsesposterne. De bliver i stedet, som det ser ud nu, erstattet af den nuværende formand for Distrikt Sjælland, Bo Belhage (CK Kronborg), og Klaus Bak (DMK).

 

Medlemmerne i den nuværende bestyrelse er dog ikke alle sammen tilfredse med den fremgangsmåde, som Niels Sørensen og Bo Belhage, de to distriktsformænd, har lagt for dagen. ”Udiplomatisk og tarveligt,” bliver der blandt andet sagt, mens der også udtrykkes skuffelse.

 

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Tom Lund.


Opdatering klokken 15.40: Tom Lund har meddelt via en pressemeddelelse fra DCU, at han ikke genopstiller. Dermed er han i gang med sine sidste dage som formand. Læs mere her.

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk