Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: Nikolaj Corfitz Jensen, Feltet.dk

Tourens yngste har lært at slappe af

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

16.07.2017 kl. 06:55 af Nikolaj Corfitz Jensen.

Elie Gesbert er med sine 22 år den yngste rytter i Tour de France, og den seneste halvanden uge har derfor budt på en masse lektioner for Fortuneo-Oscaro-rytteren.

Med sit status som cykelsportens største løb er der ingen mangel på ryttere, hvis sæsoner næsten udelukkende bygges op om Tour de France, og hvis fremtider måske afhænger af præstationerne i den franske rundtur.

 

Alligevel må Elie Gesbert have været den mest nervøse mand i Düsseldorf, da løbet blev skudt i gang for halvanden uge siden. Den nyprofessionelle franskmand var nemlig første mand på startrampen til den indledende enkeltstart, hvor han, oveni at kunne fejre sin 22. fødselsdag, også kunne glæde sig over at få Tour-debut som løbets yngste rytter.

 

”Det blev pludselig meget klart for mig, at jeg skulle til at køre med alle disse store mestre - ryttere, som i kraft af deres imponerende resultater fortjener enorm respekt. Det er helt utroligt at være her og køre mod de bedste cykelryttere i verden,” siger Fortuneo-Oscaro-rytteren til Feltet.dk.

 

Det er nu ikke noget tilfælde, at Gesbert allerede nu får debut i verdens største cykelløb. Franskmandens talent har været åbenlyst i årevis, blandt andet i kraft af den etapesejr i Tour de l’Avenir 2015, hvor han som 20-årig slog talenter som Marc Soler, Laurens De Plus og Jack Haig i de franske bjerge - spidskompetencen ligger dog andetsteds.

 

”Der er mange, der er ivrige efter at markere mig som en klatrer,” siger talentet og henviser dermed til sit hjemlands hungren efter en ny stor Grand Tour-rytter.

 

”Jeg vil nu personligt mene, at jeg er mere af en puncheur. Der må være mange eller få stigninger på en etape for min skyld; bare ingen af dem er høje bjerge.”

 

”Derfor glæder jeg mig også til den næste halvanden uge af løbet. Det bliver nok ikke lettere fra nu af, men bjergetaperne ser ud til at være knap så hårde, som de har været hidtil.”

 

En stejl læringskurve

Det har nu heller ikke været noget nemt halvt Tour de France, som Elie Gesbert har lagt ud med.

 

”Jeg har styrtet et par gange allerede, og så har der også været nogle dage, som jeg virkelig har måttet kæmpe mig igennem. Men på en eller anden måde føler jeg mig mere klar til resten af løbet nu, end jeg gjorde til at starte med,” indrømmer han.

 

”Men det hjælper jo også, at mine holdkammerater er rigtig gode til at give mig råd - jeg suger alt, hvad jeg kan, til mig. Det motiverer mig meget, at folk bruger så mange kræfter på at hjælpe mig, for det må jo betyde, at de også har tillid til, at jeg kan udvikle mig.”

 

”Det råd, jeg nok får mest, er at jeg skal huske at nyde løbet. Man må jo ikke slippe sit mål af syne eller glemme at koncentrere sig, men det er samtidig vigtigt at slappe af nogle gange; både fysisk og mentalt. På den måde kommer man bedst gennem løbet.”

 

Hvad har overrasket dig mest ved Touren?

 

”Mængden af tilskuere i vejsiden har overrasket mig meget - der er mange flere, end man kan se på fjernsynet. Det kan slet ikke sammenlignes med noget andet løb, og oven i det er der også en unik stemning hver dag.”

 

”Jeg har også fået lidt af et chok over, hvor megen presse, der er her. Det er jeg ikke helt tryg ved endnu, men det kommer nok,” griner Elie Gesbert.

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk