Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Travl nat på hospitalet for Giant-Alpecin-rytterne
24. January 2016 af Henriette Brandt Foto: Team Giant-Alpecin

Det har været en travl aften og nat for rytterne fra Team Giant-Alpecin og de læger, der skulle lappe dem sammen og operere for de mange brud og skader, den voldsomme påkørsel i går under træningen i Spanien forårsagede på de involverede.

To af de seks Giant-Alpecin-ryttere, der blev påkørt under en træningstur i Spanien i nærheden af Calpe slap med overfladiske skrammer, men de fire andre er blevet eller skal inden for den nærmeste fremtid opereres for de brud, de pådrog sig.

 

"Det har været en barsk dag for alle på holdet, og rytterne har brug for tid til at komme sig. Det her hold - ryttere, både kvinder og mænd, og alle i organisationen - føler sig som tætte kammerater. Sammen og ved at være der for hinanden vil holdet komme mere styrket end nogensinde ud af det her," lyder det i en pressemeddelelse fra en fattet team manager, Iwan Spekenbrink, som havde en travl dag og aften med at få overblik over skaderne hos sine ryttere og få kontakt med deres familier.

 

Chokerende billeder

Til Cyclingnews tilføjer han, at det ikke bare er de fysiske skader, der kræver tid. Selve uheldet var så voldsomt, at flere af rytterne selvfølgelig er ret chokerede.

 

“Jeg ved, at der sker styrt i cykling, det ved vi alle sammen, men det her hører ikke til i sporten. Jeg så billedet af cyklerne på jorden, og jeg var målløs.” (Se billedet nederst på siden)

 

“Mange af de andre ryttere så styrtet, og de er chokerede. Det kommer til at tage noget tid at komme sig over det.”

 

Degenkolbs pegefinger i en tynd tråd

På sin Facebook-profil fortæller John Degenkolb, der også var impliceret i det voldsomme uheld, at han ud over snitsår på lår og læbe og en brækket arm nær havde mistet pegefingeren.

 

"Det går mig efter omstændighederne godt. Tidligere fik jeg skaderne på låret, underarmen og læben lappet sammen under fuld narkose. Nu er jeg på vej til Valencia i en ambulance til et større hospital, hvor min venstre pegefinger skal genetableres. Den hang kun fast til hånden med den yderste flig. Jeg kan ikke huske ret meget (af uheldet). De andre har det også okay," lød det sent i går aftes fra den tyske rytter.

 

Brud og forbindinger i lange baner

Franske Warren Barguil brækkede en knogle i hånden, som eventuelt skal opereres, og amerikanske Chad Haga blev fløjet til et hospital for at blive opereret for skader på hals og hage. Et brud ved øjet skal behandles senere, skriver holdet i en pressemeddelelse, hvor de også oplyser, at Max Walscheid, som brækkede en hånd og et skinneben, formentlig også skal opereres.

 

For svenske Fredrik Ludvigsson og hollandske Ramon Sinkeldam resulterede mødet med bilisten heldigvis ikke i brud eller det, der var værre. De ’slap’ begge med hudafskrabninger, blå mærker og overfladiske skrammer på hele kroppen.

 

"Jeg har det alt i alt godt og har ikke brækket noget. Det gør bare ondt. Jeg er glad for, at vi alle er i live," skrev Fredrik Ludvigsson på Twitter i aftes.

 

Embedded image permalink

Billede af Giant-Alpecin-cyklerne efter uheldet. Foto: INFORMACION.es / Twitter

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017