Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

« Forrige|Næste » Foto: Henriette Brandt

Tre VM-ryttere til Giant-Scatto

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

10.10.2016 kl. 07:22 af Jesper Johannesen.

Det danske kontinentalhold, Team Giant-Scatto, har sikret sig tre af de danske ryttere, som i denne uge skal køre VM.

Talentholdet Team Giant-Scatto kommer til at opruste til den kommende sæson, og i dag bekræfter holdet overfor Feltet.dk, at de tre første rytterkontrakter er landet. Alle tre ryttere skal i ilden for Danmark i denne uge ved VM i Qatar.

Rytterne er den danske juniormester i enkeltstart Mikkel Bjerg, som i dag er en af favoritterne til at tage en VM medalje i enkeltstart. Derudover har holdet skrevet kontrakt med den danske juniormester i linjeløb samt OL-medaljevinder Frederik Rodenberg samt Jakob Egholm, som blandt andet har vundet en etapesejr i Nations Cup-løbet Trophée Centre Morbihan og den danske Junior Cup samlet.

”Alle tre ryttere er blandt Danmarks allerstørste talenter, og vi er rigtig stolte af, at de har valgt at køre for os,” forklarer Team Giant-Scattos manager, Brian Nygaard, til Feltet.dk.

”Mikkel Bjerg og jeg havde besluttet at fortsætte på samme hold, og da Team Giant-Scatto først fik fundamentet på plads, var vi ikke i tvivl om, at det var der, vi skulle køre. De giver os optimale muligheder for at udvikle os," forklarer Jakob Egholm til Feltet.dk om kontrakten.

”Roskilde-ånden videreføres”
Et fællestræk hos alle tre ryttere er, at de i år har kørt hos Danmarks mest vindende juniorhold - Team Børkop Cykler Carl Ras Roskilde Junior.

Roskilde har i mange år haft de mest vindende juniorryttere i Danmark, men der har ikke været et hold, når seniorkarrieren ventede. ”Derfor startede vi Team Giant-Scatto ved årsskiftet, så ’Roskilde-ånden’ kunne videreføres,” forklarer Brian Nygaard og ser nu glædelig tilbage på, at det er lykkes.

”Det er dejligt at se, at vores intentioner om at fastholde de største talenter i Roskilde er lykkedes. Vi føler os privilegerede. Vi får tre stærke ryttere ind på holdet, som har forskellige kvaliteter. Frederik Rodenberg er en fantastisk sprinter, Mikkel Bjerg er god til enkeltstart, mens Jakob Egholm kan det hele.”

Med tre Roskilde-juniorryttere på kontrakt i 2017, så giver det også noget tryghed for de unge ryttere.

”De får noget tryghed i, at de ikke starter på et helt nyt hold. De er tre, som følges over på kontinentalholdet.”

Ikke bare en badebillet
Det kan være svært for de danske talenter at gå fra juniorrækkerne, hvor de har vundet en masse til seniorrækkerne, hvor der er langt i blandt sejrene. Hos Team Giant-Scatto stiller man dog stadig krav til talenterne.

”Noget af det, som vi har lagt vægt på, er de kommer på et hold, hvor der er plads til, at de kan udfolde sig.”

”År ét som senior er ikke nogen badebillet, der bliver stillet krav og forventninger. Det har de unge ryttere det også fint med,” lyder det fra sportsdirektøren.

Der bliver kamp om pladserne
Team Giant-Scatto kommer til at have mange unge ryttere i truppen i 2016. Hele otte U23-ryttere, afslører Brian Nygaard.

”De ser frem til vores store udlandsprogram, og det skræmmer dem ikke at komme ud at køre nogle af Europas største U23-løb. De har været vant til at rejse Europa rundt, så de er allerede forholdsvis rutineret på det område.”

”Vi har otte U23-ryttere, og dermed bliver der kamp om at blive udtaget til løbene. De skal være skarpe, da der bliver konkurrence om udtagelserne, og hvis vi får skader, så kan vi stadig stille med fuldt hold,” pointerer og slutter sportsdirektøren.

Team Giant-Scatto forventer at blive 14-16 ryttere i 2017. Det forventes ligeledes, at der bliver offentliggjort ryttere i den kommende uge.

 

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk