Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Uhyre tæt i 6-dagesløbet inden sidstedagen

05. februar 2018 23:35Foto: Feltet.dk / Henriette S. Brandt

Inden sidstedagen på 6-dagesløbet er det uhyre tæt i toppen af den samlede stilling efter en intens parløbshandicap-jagt, som blev vundet af Daniel Holloway og Hans Pirius.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Arenaen i Ballerup var godt fyldt, og publikum var i god stemning forud for den 75 km lange parløbshandicap, der er gået hen og blevet en klassiker og publikumsfavorit om mandagen. Forinden jagten havde sportschef Jimmi Madsen uddelt handicapomgange til alle parrene, hvor de tre toppar var blevet tildelt -7 omgange.

Robbe Ghys blev meldt syg forud for jagten, og selvom Lindsay De Vylder først blev sat til at følge med par nummer 10, så blev parret trukket ud af løbet lidt over 100 omgange inde i den 300 omgange lange jagt. Samme skæbne led Sebastian Lander, men så blev Lindsay De Vylder med 70 omgange tilbage sat sammen med Nico Heßlich som et nyt par nummer 8.

75 km Parløbshandicap

Jagten var kun få minutter gammel, inden Moreno De Pauw/Yoeri Havik angreb, og de kom afsted uden 9’erne og 7’erne, der heller ikke investerede de store kræfter i at hente dem. Derfor kunne de hurtigt registrere sig for en vunden omgang og dermed bringe sig på omgangshøjde med par nummer 7.

Nogle omgange uden angreb blev det til, men så kom Michael Mørkøv/Kenny De Ketele og Marc Hester/Leif Lamparter i offensiven for første gang i jagten, hvorefter de hurtigt vandt en omgang.

Efter 50 omgange var gennemsnitsfarten 54,61 kilometer i timen, så rytterne hvilede ikke på laurbærrene. Fortsatte den gennemsnitsfart resten af løbet, så ville det være ny banerekord.

Trods det brutale tempo var der plads til smil fra Sebastian Lander. Foto: Feltet.dk / Nikolaj Corfitz Jensen

Godt en tredjedel inde i jagten opstod et nyt partnerskab i Moreno De Pauw/Yoeri Havik og Marc Hester/Leif Lamparter, der sammen kom afsted uden Michael Mørkøv/Kenny De Ketele. 7’erne prøvede da også at angribe, men feltet forcerede blot, og de kunne ikke slippe afsted, før 1’erne og 9’erne havde vundet en omgang.

Det lykkedes de dog også med, men så angreb par nummer 1 i mellem tiden og tog en ny omgang, hvilket 7’erne dog også lykkedes med. 9’erne var dermed en omgang bagud i jagten, hvor gennemsnitsfarten halvvejs inde i løbet var 55,3 kilometer i timen.

54,95 kilometer i timen var gennemsnitsfarten med 100 omgange tilbage, og det satte sig hårdt på rytterne i feltet, men det udnyttede Moreno De Pauw/Yoeri Havik og Michael Mørkøv/Kenny De Ketele ved at tage endnu en omgang uden 9’erne.

En omgang var dog ikke nok for par nummer 1, der prøvede at tage en dobbeltomgang, og de fik flere andre par med sig heriblandt Andreas Müller og Andreas Graf, der har skuffet indtil videre i dette 6-dagesløb, men de lykkedes med at vinde en omgang. Det østrigske par bragt sig samtidig tæt på føringen i parløbshandicappen, hvor Hans Pirius og Daniel Holloway var i spidsen.

Endnu en gang tog par nummer 7 sagen i egen hånd og tog en omgang, hvilket bragte Marc Hester og Leif Lamparter ned på sammenlagt at være fire omgange efter det førende par. Med 50 omgange tilbage var gennemsnitsfarten faldet til 54,68 kilometer i timen, hvilket dog stadigvæk var foran banerekorden fra 2017 på 54,46 kilometer i timen.

Der blev sat banerekord for parløbshandicap i dag: 54,5 km/t kørte rytterne de 75 kilometer med. Foto: Feltet.dk / Nikolaj Corfitz Jensen

Med 25 omgange tilbage af jagten fik Moreno De Pauw/Yoeri Havi efter at have taget en soloomgang. De måtte kæmpe hårdt for den, da mange par nede i feltet skruede tempoet op, men de kom rundt og kom dermed også på omgangshøjde med 7’erne. 10 omgange efter kom Kenny De Ketele med et eksplosivt angreb, og resten af jagten blev det en intens kamp for par nummer 7 om at få kontakt til feltet, men nede i feltet kæmpede 1’erne hårdt for at forhindre dem i det.

De nåede ikke at komme op til feltet, men til gengæld kunne Hans Pirius og Daniel Holloway lade sig hylde som vinder af den 75 kilometer lange parløbshandicap. Status inden sidstedagen er dermed, at par nummer 1 og 7 er på omgangshøjde, mens Marc Hester og Leif Lamparter er blevet distanceret i den samlede stilling. Nyt par i front er Moreno De Pauw og Yoeri Havik.