Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Ullrich: Har meldt mig ud af cykelverdenen

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

01.07.2017 kl. 16:48 af Andy Pedersen.

I dag starter det store tre-ugers løb Tour de France i Düsseldorf. Det bliver dermed til et comeback til Tyskland på den helt store scene, efter at have stået lidt på sidelinjen i en årrække siden Operation Puerto, hvor hjemlandets store stjerne Jan Ullrich blandt andet var indblandet.

Sammen med Erik Zabel var Jan Ullrich i starten af 00’erne blandt tyskernes absolutte favoritter. Ullrich blev dog imidlertid blandet ind i Operation Puerto skandalen, og måtte som konsekvens heraf stoppe sin karriere i 2006. Lige siden har den tyske presse flere gange kritiseret Ullrich, og senest kostede det ham jobbet som løbsdirektør i et tysk løb.

 

Nu siger Ullrich selv op til Tour-starten i hans hjemland, at cykelsporten ikke længere er hans felt. Han har med vilje trukket sig tilbage, og lever nu et nyt liv.

 

”Det er et personligt valg. Det er ikke længere min verden, og jeg tror ikke længere, at jeg har berettigelsen til at tale. Min fortælling var som den var, jeg lavede fejl og jeg betalte for det. Jeg valgte at vende siden, og skifte til et andet liv. Jeg vil ikke dvæle ved fortiden. I dag er jeg glad for min familie og jeg har fundet min vej,” udtaler Ullrich ifølge Cyclingnews.com.

 

Hvis Ullrich dog skal tvinges til at kigge på sit eftermæle, så mener han stadig, at han er den bedste rytter i Tyskland. Han er den eneste tysker, som nogensinde har vundet Tour de France.  

 

”Jeg tror stadig, at jeg er nummer 1. Jeg er stadig den eneste, som har vundet en Tour de France. Det har offentligheden ikke glemt. Min eneste fortrydelse er, at jeg ikke kunne få et normalt farvel. Datidens begivenheder dikterede min retræte. Det gør stadig ondt i dag,” udtaler Ullrich.

 

Derudover har Jan Ullrich kun delvist indrømmet sin skyldighed. Han har stædigt fastholdt, at han ikke gjorde noget mere forkert end de andre ryttere.

 

”Jeg forestillede mig ikke, at jeg gjorde noget forkert. Jeg forsøgte altid ikke at gøre noget forkert, men den største fejl var åbenlyst at mødes med Dr. Fuentes. Jeg gentager dog, at jeg ikke føler, jeg handlede alene. Den kontekst vi levede i, gjorde at vi ikke følte vi var skyldige. Jeg fortalte mig selv, at jeg ikke var den eneste i feltet, som gjorde det her og at vi alle var lige på den måde, fordi vi snød på samme måde,” udtaler Ullrich.

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk