Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: UCI/Graham Watson

Ung brite knuste favoritterne

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

30.01.2016 kl. 13:45 af Lasse Wedege Penning.

Evie Richards var måske ikke på papiret den helt store favorit, men sidste års sølvvinder fra VM i mountainbike var aldrig i problemer og smadrede feltet på de fire omgange.

Mudderet var fortsat i fokus, da det gjaldt det første VM i cross for dame U23 nogensinde. Chiara Teocchi (Italien) fik den bedste start, men halvvejs ud på første omgang tog 18-årige Evie Richards (Storbritannien) teten, og der var ingen, der kunne matche mountainbikerytteren.

 

Det var næsten en gentagelse af juniorløbet i formiddags, da Richards kørte alene hele vejen til mål uden på noget tidspunkt at skabe usikkerhed om, hvorvidt det ville ende med andet en britisk guld. Richards kørte over stregen til stor jubel og glæde i den silende regn, og bagved trillede Nikola Noskova (Tjekkiet) over til en sølvmedalje, mens bronzen gik til Maud Kaptheijns (Holland). Danske Caroline Bohé endte som nummer 31.

 

Løbsreferat

Mudderet prægede stadig VM, da U23-damerne satte gang i det første verdensmesterskab for den klasse nogensinde. Chiara Teocchi (Italien) fik den gode start og blæste væk fra amerikanske Ellen Noble meget tidligt på første omgang.

 

Italieneren fik hurtigt otte sekunder til en gruppe på otte ryttere ledt an af Nikola Noskova (Tjekkiet), som fik et lille hul til de andre syv. Mudderets påvirkning på løbet blev tydeliggjort allerede på første omgang, hvor en del ryttere måtte opgive at køre op i et lille u-sving.

 

Teocchi fik mod slutningen af omgangen selskab af Evie Richards (Storbritannien), og hun ventede ikke på nogen, hvorfor hun trykkede til med Teocchi på hjul. På løbebakken tog hun som den første indersiden af bakken, og det gav hende et lille hul, men selvom hun havde hele pladsen foran hende måtte hun halvvejs oppe opgive at køre op ad den næste bakke.

 

Regnen væltede ned, og en stor vandpyt samlede sig lige inden den sidste svære nedkørsel inden opløbsstrækningen, hvorfor mange, selv Richards, trillede forsigtigt ned.

 

Hvad skal vi bruge cyklerne til?

Efter første omgang krydsede Richards stregen imponerende 18 sekunder foran en forfølgergruppe på syv ryttere - sekunder hun udelukkende havde taget på den sidste tredjedel af ruten. Ud på anden omgang satte Noskova og Sina Frei (Schweiz) tryk på og kørte væk fra resten af gruppen.

 

Richards kørte med en selvsikkerhed, der matchede den, som Jens Dekker tog det første verdensmesterskab med, og hun udbyggede sit forspring stille og roligt. Noskova kørte fra Frei, som måtte af cyklen i u-svinget og bremsede Maud Kaptheijns (Holland), Alice Maria Arzuffi (Italien) og Nadja Heigl (Østrig) bagved.

 

På den stejle bakke efter løbebakken var Richards tydeligvis i for højt gear og måtte opgive tidligt på bakken. Også i næste sving skabte mudderet for store problemer til at køre, og det var en klar tendens, at rytterne måtte af og løbe flere og flere steder.

 

Selvsikker førerinde

21 sekunder havde Richards udbygget forspringet til på næste målpassage til Noskova, som havde fået selskab af Kaptheijns på målstregen. Længere tilbage så belgiske Femke Van den Driessche ud til at måtte opgive drømmen om et verdensmesterskab, da hun var halvandet minut efter på målstregen.

 

Ude på næstsidste omgang tabte Kaptheijns terræn til Noskova i svingene og lignede en rytter, der havde opgivet håbet om en regnbuetrikot. Og det samme gjaldt Noskova, da hun havde udbygget forspringet til Kaptheijns.

 

Foran blev den førende brite til gengæld ved med at presse på i hvert eneste sving og på hver eneste bakke, og hun lignede allerede en guldvinder. Særligt så hun ud til at tage tid på konkurrenterne, når der skulle løbes. Bag medaljeplaceringerne blev Frei ved med at kæmpe for at nærme sig på podiet, men hun væltede i et sving, og det begyndte at se svært ud at nå bronzen.

 

Sidste omgang

Richards havde virkelig kørt stærkt på tredje omgang og havde næsten fordoblet sit forspring. Noskova havde på stregen 11 sekunder til Kaptheijns, som var ni sekunder foran Frei. Et par minutter efter løb Van den Driessche over stregen med et mekanisk problem, og den belgiske favorit så ud til at have mistet motivationen, og hun opgav at fortsætte, da hun nåede pitten.

 

Den britiske mountainbikerytter i front blev ved med at presse cyklen i hvert eneste sving og løb imponerende hurtigt op ad bakkerne, imens Kapthejins igen nærmede sig Noskova en lille smule. Noskova kørte sikkert på den sidste omgang og undgik fejl, og Kaptheijns kunne ikke gøre forskellen på bakkerne.

 

På opløbsstrækningen kørte Richards over stregen som den første U23-verdensmester i cross for damer nogensinde efter en formidabel indsats. Noskova fejrede sølvmedaljen næsten lige så meget, mens Kaptheijns også vinkede ud til publikum over sin bronzemedalje få sekunder foran Frei.

 

16-årige Caroline Bohé trillede over stregen som nummer 31.

 

Resultat - VM U23 damer

1 Evie Richards - Storbritannien 41.34

2 Nikola Noskova - Tjekkiet 0.35

3 Maud Kaptheijns - Holland 0.47

4 Sina Frei - Schweiz 0.53

5 Nadja Hegl - Østrig 1.39

6 Ellen Noble - USA 1.42

7 Alice Maria Arzuffi - Italien 1.47

8 Juliette Labous - Frankrig 1.50

9 Alice Barnes - Storbritannien 2.01

10 Jessica Lambravht - Tyskland 2.22

...

31 Caroline Bohé - Danmark 6.48

 

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk