Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Valverde på nye veje, går efter Giro-sejr

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

28.01.2016 kl. 20:45 af Henriette Brandt.

Alejandro Valverde vil i 2016 komme til at køre et anderledes program, en han har været vant til, og den spanske rytter afslører, at ændringerne i hans løbsprogram gør det noget vanskeligere at genvinde WorldTouren.

Den spanske Movistar-rytter siger selv, at han ser mod den nye sæson med "ro, forventning og et godt helbred." Det bliver dog et 2016, der for hans vedkommende er meget anderledes end tidligere, idet han i år vil prøve kræfter med brostensløbene i den første halvdel af sæsonen og desuden køre både Giro d’Italia og Tour de France samt OL senere på året.

 

"Det bliver en sæson, der er helt forskellig fra den løbskalender, jeg normalt har haft. Vi må se, hvad der sker. I maj har jeg traditionelt holdt pause. I år kører jeg Giroen for at se, om benene reagerer, som jeg vil have dem til," lød det til Biciciclismo i forbindelse med den officielle præsentation af holdet.

 

Han indrømmede samtidig, at det kan blive en hård udfordring at gå efter endnu en sejr i den individuelle WorldTour.

 

"Det bliver ret vanskeligt at blive nummer et I år. Det er heller ikke planen med denne ændring," forklarede han.

 

Alejandro Valverde fylder 36 i april måned, og han lader vide, at han har tænkt sig at starte sæsonen roligt op, så han kan være i topform, når Giroen skydes i gang.

 

"Jeg går efter det bedst mulige resultat i Giroen og vil forsøge at komme på podiet, eller måske at vinde, hvorfor ikke? Vi ved, at det er svært, fordi konkurrenterne er rigtig gode og stærke. Vi valgte Giroen, fordi jeg fylder 36, men jeg har en rigtig god fysik, så hvorfor ikke?"

 

Selvom han altså skal prøve kræfter med Giroen, så betyder det ikke, at han skipper Touren, og han erklærer, at han kører løbet for at "hjælpe Nairo (Quintana). Vi glæder os til det. Vi ved, at han er god, og at han vil køre en god Tour, så hvorfor ikke vinde den? En af hovedmålene er at vinde Touren, som det er hvert år. Vi er altid tæt på."

 

Valverde er ikke bekymret over, at sæsonen skal blive for lang, og selvom han ikke umiddelbart har Vueltaen på sit løbsprogram, så udelukker han ikke, at han også kører hjemlandets Grand Tour.

 

"Vi må se, hvordan jeg har det. Men, hvis man kan køre Vueltaen, så er det bedre at køre i hjemlandet i stedet for at køre et andet løb."

 

I år er der også et OL, som for hans vedkommende vil være det fjerde i karrieren.

 

"Ruten er rigtig god, men det er et endagsløb, der er fem ryttere pr. hold, og vi skal være ekstremt heldige," lød hans vurdering af chancerne for et OL-guld i Rio.

 

Til gengæld er brostensklassikerne ikke noget, han tidligere har gjort meget ud af. Men i år er han opsat på at køre Flandern Rundt.

 

"Jeg ved ikke så meget om det. Jeg kørte i Flanderne for to år siden, da Touren havde brosten. Det er helt sikkert meget anderledes. Vi stiller til start og ser, hvad vi kan få ud af det. Forsøge at vinde? Helt sikkert, men jeg har begge ben på jorden, og jeg ved, at det er meget vanskeligt."

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk