Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Valverde vandt spændende Andalusien-etape

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

15.02.2017 kl. 17:00 af Nikolaj Corfitz Jensen.

Alejandro Valverde (Movistar) tog i dag en flot sejr på Ruta del Sols første etape, da han slog en overraskende lille gruppe i spurten. 

Der var lagt op til en duel mellem de klatrestærke sprintere på dagens Ruta del Sol-etape, men de håb blev smadret på etapens sidste stigning, hvor feltet blev sprængt i atomer. Både Alberto Contador (Trek-Segafredo) og Alejandro Valverde så meget stærke ud, og da etapen i sidste ende skulle afgøres i en spurt var sidstnævnte klart hurtigst. 

 

Efter en intens start kom syv mand afsted i dagens morgenudbrud, som altså bestod af Georg Preidler (Sunweb), Berden De Vries (Roompot), Daniel Turek (Israel Cycling Academy), Kirill Sveshnikov (Gazprom-RusVelo), Tosh van der Sande (Lotto Soudal), Ibai Salas (Burgos) og Florian Senechal (Cofidis).

 

Feltet var ikke meget for at lade dem slippe væk, men udbruddet insisterede, og stille og roligt trak de væk. Det høje tempo kostede dog på lang sigt, og med 37 kilometer til mål var der igen samling på sagerne - kun små fem minutter var de forreste nået op på.

 

Især Trek-Segafredo havde arbejdet hårdt nede bagved, og det var også dem, der satte tempoet, da dagens sidste stigning startede. Flere ryttere var i tydelige problemer, og 10 kilometer efter sammensmeltningen var mange sat af.

 

Kort efter var det så Movistar, der gik frem, og men en intens føring fra Marc Soler måtte etapefavoritten Fabio Felline (Trek-Segafredo) slå ud. Italieneren virkede til at ramme muren, og meget skulle til, hvis han skulle nå frem til det efterhånden meget decimerede felt igen.

 

Contador reagerer

Det opdagede holdkammeraten Alberto Contador (Trek-Segafredo) hurtigt, og han benyttede sig af sin nye frihed til at køre fra de øvrige. Alejandro Valverde (Movistar) viste sig som værende den eneste, der kunne sidde med ham, og dermed sad de to stærke spaniere sammen i front.

 

Med 23 kilometer til mål blev de kørt ind af en lille forfølgergruppe, som så kort efter blev hentet af cirka 10 ryttere - et lille felt var ved at danne sig i front, men der var ingen enighed om at tage føringer. Derfor kom der flere forsøg fra blandt andre Mikel Landa (Sky) og Contador igen - ingen kunne for alvor få skabt forskellen, men omvendt var der også mange, der ikke kunne følge med angrebene.

 

Tæt på toppen af stigningen sad således Contador, Valverde, Izagirre (Bahrain-Merida), Poels, Landa, Rosa (alle Sky) og Sebastien Reichenbach (FDJ) sammen i en frontgruppe, som blandt andre Thibaut Pinot (FDJ) og Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) lå lige bagved.

 

Vild nedkørsel

På de sidste par hundrede meter af bjerget kørte Valverde så, og lige inden toppen fik han sat Contador og Izagirre, som var de eneste, der forsøgte at gå efter. Resultatet var et spændende forfølgelsesløb på den efterfølgende nedkørsel, hvor Movistar-rytteren formåede at holde spanierne bag sig i et godt stykke tid.

 

De to forfølgere fik selskab af Diego Rosa, men trods et fint samarbejde havde de svært ved at hente Valverde indtil vejen fladede ud og sidstnævnte lod sig blive kørt ind. Her var der 10 kilometer til mål, og forfølgerne i form af Reichenbach og Poels var stadigvæk et stykke bagud. Takket være store, brede veje lå hastigheden sjældent under de 70 kilometer i timen, og de fire ryttere i front nærmede sig lynhurtigt målstregen.

 

Med tre kilometer til mål kom Reichenbach og Poels så frem til de fire forreste, men der var desværre ingen billeder af de nærmeste forfølgere. Sky sad nu i overtal, og den fordel skulle de skynde sig at udnytte, inden Valverde fik serveret spurten på et sølvfad.

 

Som rytterne kørte ind på den sidste kilometer var der stadigvæk ikke kommet nogen alvorlige angreb, og så skulle der spurtes om sejren: Og her var der kun én mulig vinder. Alejandro Valverde tog spurten fra fronten af og afviste alle, der forsøgte at køre forbi. Sikker sejr til spanieren, som dermed vinder for andne gang i denne sæson. 

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk