Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Van Aert kom tilbage efter skørt uheld
31. januar 2016 16:11 af Lasse Wedege PenningFoto: Vastgoedservice-Goldenpalace

Til verdensmesterskabernes klimaks, herre elitens løb, var en tæt duel mellem Mathieu van der Poel og Wout Van Aert forventet, og meget af løbet gik sådan, men et skørt uheld ændrede hele løbets dynamik.

VM i cross 2016 blev afsluttet her til eftermiddag med herre elitens løb, hvor Wout Van Aert (Belgien) og Mathieu van der Poel (Holland) var de suveræne favoritter.

 

Det viste de allerede på første omgang, hvor van der Poel satte tryk på op ad den svære stejle bakke på den sidste del af ruten, og det skabte en klar udskilning, hvor han sammen med Van Aert og landsmanden Lars van der Haar kørte væk fra resten af feltet, og det så allerede ud til, at medaljerne var taget. De gik dog i stå igen, og så kom Kevin Pauwels, Laurens Sweeck og legendariske Sven Nys (alle Belgien) op til frontgruppen.

 

På tredjesidste omgang skred van der Poel ud, og hans fod satte sig fast i Van Aerts forhjul, så de to måtte bruge lang tid på at komme fri, og et mekanisk problem skabte yderligere forsinkelser for van der Poel. Imens udnyttede van der Haar forvirringen til at skabe et hul.

 

Van Aert hentede ham igen, og det blev en tæt duel mellem de to på de sidste to omgange. På allersidste bakke var Van Aert lige nøjagtig en lille smule stærkere, og han satte hollænderen fra hjul og kunne køre over målstregen som ny verdensmester foran van der Haar og Pauwels.

 

Løbsreferat

61 ryttere fra 20 forskellige nationer skulle afgøre det sidste løb til VM i cykel cross i Heusden-Zolder denne weekend, ledt an af otte hollændere og syv belgiere. Fokus var særligt på 39-årige Sven Nys, som kørte sit sidste VM i karrieren. Vinden var taget lidt af, regnen var stoppet, og generelt var vejret noget mere tilforladeligt, end vi har set indtil videre til dette mesterskab.

 

Som sædvanlig var Lars van der Haar (Holland) hurtigst ude af boksen, men det var belgierne, som fik fronten på vej ind i terrænet. Tim Merliet, Wout Van Aert og Laurens Sweeck tog kontrol over løbet, da de vidste, at de skulle forhindre favoritten Mathieu van der Poel (Holland) i at få sin sædvanlige gode start. Alle favoritterne holdt sig fremme. Danske Kenneth Hansen startede langt tilbage, men fik en rimelig start.

 

Van Aert skabte det første hul på dagen sammen med Sweeck, van der Haar, Radomir Simunek (Tjekkiet) og van der Poel og holdt sig hele tiden forrest i gruppen. Tom Meeusen (Belgien), Clement Venturini (Frankrig), Kevin Pauwels (Belgien) og Stephen Hyde (USA) var lige efter.

 

Favoritterne spiller ud

Van Aert angreb alene i front og fik et hul med det samme - præcis som han fortalte inden løbet, at han ville. van der Poel var hurtigt over ham og i hans hjul over broen, og de to fik sammen med van der Haar et lille hul til resten.

 

van der Poel tog fronten hen til løbebakken, men Van Aert løb som altid stærkest og slap ikke hollænderen af syne. På den følgende stejle bakke trykkede van der Poel til og skabte hul Van Aert. van der Haar kunne netop holde fast, men bag dem var der allerede 15 sekunder til Simunek, Sweeck, Pauwels, Meeusen, David van der Poel (Holland), Michael Boros (Tjekkiet), Venturini, Steve Chainel (Frankrig), Nys og Hyde på første passage af målstregen. En voldsom og meget pludselig udskilning skabt af van der Poel, der kørte over stregen efter en omgang med en gennemsnitshastighed på næsten 25 kilometer i timen.

 

Fronttrioen fortsatte mod at gentage sidste års podie, og Van Aert holdt sig i front og satte farten. Efter den første hurtige tredjedel af ruten satte han farten ned, og forfølgerne med Pauwels i front nærmede sig kun seks sekunder efter. I den gruppe sad Nys bagerst og så ud til at køre sig stille og roligt frem.

 

Intet afgjort

Van Aert udnyttede sine evner af cyklen på løbebakken til at skabe hul til hollænderne, og det var særdeles populært hos de tusindvis af belgiske tilskuere, som til gengæld buede kraftigt af den hollandske duo. På målstregen havde belgieren kun et par sekunders forspring, så de var hurtigt samlet igen.

 

Van Aert overlod føringsarbejdet til van der Poel, og Pauwels kom op til frontgruppen med Sweeck lige efter. Til stor jubel blandt tilskuerne kunne man også ane Nys som næste rytter bagved på vej op til fronten.

 

Det var tydeligt, at både Van Aert og van der Poel anså den stejle bakke efter løbebakken som det afgørende punkt og igen på tredje omgang blev der givet fuld gas. Igen åbnede det hullet bag van der Haar. Da farten gik ned på opløbsstrækningen, angreb van der Haar for at holde de andre belgiere ude af frontgruppen. Seks ryttere var fortsat inden for ni sekunder, så intet var afgjort endnu, og nu var Nys på vej op sammen med Sweeck og Pauwels, så der nu var fire belgiere i frontgruppen, der havde 15 sekunder til de næste forfølgere.

 

Belgierne gik amok.

 

#SVENNESS

Van Aert lod sig ikke mærke og fortsatte presset i sit føringsarbejde, men nu arbejdede Nys sig op i anden position bag sin 17 år yngre landsmand. Sweeck besluttede, at han også ville være med, så han accelerede forbi sine holdkammerater og trak van der Poel med op i anden position.

 

Så angreb 39-årige Nys, og det var noget, belgierne kunne lide. Han fik skabt sig et lille hul til Van Aert, og van der Haar forsøgte at holde fast i ham, men hans korte ben kom til kort på løbebakken.

 

Da Nys måtte af cyklen på den næste bakke, kørte Van Aert forbi ham, men der var ingen, som rigtig kunne køre væk fra nogen, og de seks var stadig i front halvvejs i løbet ud på de sidste fire omgange. David van der Poel og Meeusen var nu på vej op, så der var tre hollændere og fem belgiere i front.

 

Vildt uheld skaber kaos

Der var ro på i frontgruppen, men et mærkeligt uheld skabte kaos. van der Poel vælte i u-svinget og fik sin fod fast i Van Aerts forhjul, så de begge stod stille i 10-15 sekunder.

 

Uheldet gav mulighed for van der Haar, som havde fronten, og han havde pludselig et stort hul til forfølgerne. På næste målpassage havde han 11 sekunder til Nys og Pauwels. Van Aert var 17 sekunder efter van der Haar, mens van der Poel, der så ud til at have et mekanisk problem, var 28 sekunder efter, og i pitten skiftede han cykel.

 

van der Haar holdt kæden stram med Nys og Pauwels jagtende sammen med David van der Poel ti sekunder efter, og nu kom Van Aert op til dem. Van Aert tog fronten og lagde pres på for at hente van der Haar igen, men der var stadig 11 sekunder op til hollænderen på næste målpassage. Nys lå som nummer tre yderligere otte sekunder efter. De to van der Poel-brødre lå sammen et halvt minut efter deres førende landsmand.

 

Én fejl er altafgørende

I pitten kørte van der Haar lidt overraskende ind og hentede en ny cykel, og med en fejl i det følgende u-sving så var Van Aert pludselig tilbage, og så blev det alligevel en hollandsk-belgisk duel - blot ikke den man havde forventet.

 

De var begge i stand til at køre hele vejen op ad den stejle bakke efter løbebakken, så de blev sammen, men van der Haar blev ved med at tage nogle få meter på hver eneste nedkørsel, hvor han virkede utroligt stærkt, og Van Aert skulle accelerere for at lukke hullet hver gang.

 

Frontduoen krydsede målstregen ud på sidste omgang, samtidig med at Mathieu van der Poel kom rundt i svinget og ind på opløbsstrækningen, 18 sekunder efter de to i front - dermed havde han taget ti sekunder på én omgang!

 

Til det allersidste

Hverken Van Aert eller van der Haar gav hinanden en centimeter og trådte hårdt i pedalerne på hver eneste bakke for at presse hinanden, og van der Poel nærmede sig hele tiden.

 

Van Aert og van der Haar var fuldstændig lige, selvom de forsøgte at teste hinanden, og kun på nedkørslerne var der forskel, hvilket hollænderen viste på fantastisk vis ved at stryge forbi belgieren på en særligt glat nedkørsel, der havde kostet mange styrt både i går og i dag. Van Aert tog fronten tilbage på løbebakken, og på den næste stejle bakke tabte van der Haar et par meter, da de begge måtte af cyklen, og med ét var det afgjort.

 

van der Haar var færdig, og Van Aert kunne efter en kort acceleration trille hen ad opløbsstrækningen til stor jubel for de mange fremmødte belgiere til sit første verdensmesterskab. Bagved så van der Poel ud til at være totalt knækket på sidste omgang, og i stedet var det Pauwels, som tog bronzemedaljen, mens Nys bag ham kørte over til en fjerdeplads, vinkende ud til publikum, afsluttende sit allersidste VM.

 

Danske Kenneth Hansen sluttede løbet som nummer 47.

 

Resultat - VM elite herrer

1 Wout Van Aert - Belgien 1.05.52

2 Lars van der Haar - Holland 0.05

3 Kevin Pauwels - Belgien 0.35

4 Sven Nys - Belgien 0.39

5 Mathieu van der Poel - Holland 0.47

6 David van der Poel - Belgien 1.03

7 Laurens Sweeck - Belgien 1.11

8 Tom Meeusen - Belgien 1.23

9 Radomi Simunek - Tjekkiet 1.37

10 Marcel Meisen - Tyskland 1.43

...

47 Kenneth Hansen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 24/05-27/05

Hammer Stavanger(2.1) 25/05-27/05

Tour of Estonia(2.1) 25/05-26/05

Grand Prix de Plumelec-Mo...(1.1) 26/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 27/05

Tf GD Dorigo MO Biemmeret...(1.1) 27/05

Winston Salem Cycling Cla...(1.1) 28/05

Peace race(2.1) 29/05-03/06

Skoda-Tour de Luxembourg(2.HC) 30/05-03/06

Tour de Korea(2.1) 30/05-03/06

Boucles de la Mayenne(2.1) 31/05-03/06

Szlakiem Walk Majora Hubala(2.1) 31/05-03/06

Grand Prix Priessnitz spa(2.NCUP) 31/05-03/06

Hammer Sportzone Limburg(2.1) 01/06-03/06

Carrefour Market Heistse ...(1.1) 02/06

La Classique des Alpes Ju...(1.1) 02/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »