Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Feltet.dk

Van Aert suveræn i belgisk mesterskab

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

10.01.2016 kl. 17:30 af Christian Kjær.

Wout van Aert levede op til favoritværdigheden, da han sejrede efter et fantastisk soloridt i det belgiske cycle-cross mesterskab. Han beviste igen, at han er i en liga for sig selv. Laurens Sweeck tog andenpladsen, imens Sven Nys tog en bronzemedalje i sit sidste mesterskabs-løb.

Sidste år havde Van Aert flere gode sejre med sig i bagagen, da han stillede til start i det nationale mesterskab. Derfor var han også selvsagt favorit, men det så dengang ikke ud til at passe den unge rytter. En kombination af dårlige ben og uheld gjorde, at han ikke kunne køre med om sejren sidste år, ligesom han også missede VM-trikoten.

 

Skuffelsen betød, at folk var begyndt at stille spørgsmålstegn ved hans evne til at håndtere stress i de største løb. Derfor var dagens store løb hans ultimative test. Løbet blev kørt i hans hjemby Lille, og derfor var presset heller ikke blevet mindre. Men denne gang skuffede belgieren ikke. Han bestod testen med den bedste karakter, og han tage en guldmedalje rundt om halsen.

 

Ruten ikke oplagt til Van Aert

Ruten, som de belgiske arrangører havde strikket sammen, var ikke speciel udfordrende, hvis man skal kigge på den med Van Aerts-briller. Favoritten er bedst i mudder og hårdt terræn, så han kan bruge sin massive kraft. Dette var svært i dag. Det holdte ham dog ikke tilbage, og ingen af konkurenterne var i nærheden af ham.

 

I starten sad Van Aert i en stor gruppe, hvor Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout og Gianni Vermeersh satte tempoet. Van Aert ventede indtil fjerde omgang med sit angreb. Herefter var der reelt ingen tvivl om løbets sejrherre. Tom Meeusen og Vermeersch kunne et kort øjeblik følge Van Aerts fart, men måtte hurtigt sande, at de havde mødt deres overmand.

 

Herfra var Var Aert alene. Kun uheld kunne forhindre ham i at vinde. Uheld skulle der komme et enkelt af, da han kom ind i et svært, mudret stykke, hvor han måtte af cyklen. Han var dog hurtigt tilbage og oppe i fart igen, inden hand slappede af de sidste to omgange. 

 

Spænding om anden - og tredjepladsen

Det var Sweeck, som så stærkest ud af forfølgerne. Kampen var stor om de resterende pladser på podiet. På et tidspunkt så det ud til, at Kevin Pauwels ville hente Sweeck, men Marlux-kaptajnen blev pludselig ramt af krampe, hvilken satte ham ud af løbet.

 

I stedet var det veteranen Sven Nys som i sit sidste mesterskab havde fundet gode ben. Efter en anonym start, overhalede han konstant ryttere, indtil han tilsidst var sammen med Vanthourenhout. De to havde også overhalt Pauwels. 

 

Det så ud til, at de to ville hente unge Sweeck, men deres fremgang døde ud på sidste omgang. Derfor tog Sweeck sølvmedaljen. Et stort angreb fra Nys på sidste omgang gav ham den sidste podieplacering. Van Aert vil få sin debut i trøjen næste weekend, når de bedste cycle-croos-ryttere mødes til et World Cup-løb i Frankring.

 

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk