Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Van Avermaet endelig øverst på podiet i forårsklassiker
27. February 2016 af Tobias Munck SørensenFoto: Sirotti

På trods af snart ti år i sporten var det inden i dag aldrig lykkedes Greg van Avermaet at sejre i et endagsløb i den første halvdel af året. Den grimme plet fik han dog vasket væk med en dominerende indsats i dagens Omloop Het Nieuwsblad.

Greg van Avermaet er kendt som en rytter, der altid er med, hvor det er sjovt, men som aldrig formår at vinde de store løb. Med sin etapesejr på trettende etape i sidste års Tour de France, hvor han overspurtede Peter Sagan på den hårde afslutning i Rodez, gjorde han lidt til at gøre op med det image.

 

I dag tog han endnu en skalp, der måske vil omvende nogle af hans kritikere, da han i dagens Omloop Het Nieuwsblad indledte sin klassikersæson på bedst tænkelige vis. Efter at være sluppet af sted med Luke Rowe, Tiesj Benoot og førnævnte Sagan på Taaienberg, over 55 kilometer fra mål, samarbejdede han fint med sine kompagnoner og tog en stor sejr i afslutningen, hvor han var klart stærkest i spurten. Sejrens betydning lægger van Avermaet ikke skjul på efter etapen.

 

”Det var virkelig vigtigt for mig at vinde den første klassiker i sæsonen. Jeg er glad for at jeg endelig kunne vinde en klassiker, da jeg har været tæt på mange gange og ved, hvor svært det er at gøre. Det giver mig virkelig selvtillid at slå Sagan i sådan en afgørelse, men jeg har altid troet på, at jeg ville være i stand til at slå hvem som helst i en spurt efter et hårdt løb, hvilket dagens sejr bekræftede,” lyder det fra dagens belgier i skysovs.

 

Dagens sejr sikrer dog ikke alene, at van Avermaets sæson vil kunne betegnes som en succes, og han vedkender sig da også, at han har større mål i kikkerten om nogle uger.

 

”Mit største mål er fortsat Flandern Rundt, men at have denne sejr i lommen er den bedst mulige måde at påbegynde sæsonen,” afslutter den glade flamlænder.

 

Om dagens sejr i et Flandern Rundt-perspektiv nu også virkelig er en positiv ting, kan man stille spørgsmålstegn ved efter at have konsulteret historiebøgerne. Det er nemlig aldrig nogensinde lykkedes for en rytter at vinde både Omloop Het Nieuwsblad, der tidligere har været kendt som Omloop Het Volk, og Flandern Rundt i samme sæson, selvom de to løb åbenlyst deler en masse karakteristika.

 

Om van Avermaet kan blive historisk ved at gøre dette som den første, finder vi ud af den tredje april, hvor Flanderns vigtigste løb løber af stablen.

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017