Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Van Avermaet vil gå efter klassementet
14. March 2016 af Benjamin M. LillelundFoto: Sirotti

Greg Van Avermaet vandt dagens etape og overtog førertrøjen i Tirreno-Adriatico, og den vil han forsøge at forsvare på morgendagens enkeltstart.

Efter en ufrivillig hviledag i Tirreno-Adriatico var rytterne igen på sadlen i dag, og det skete med en helt ny energi. På de sidste kilometer skilte en eksklusiv gruppe med Greg Van Avermaet sig nemlig ud, og det skulle vise sig at blive afgørende.

 

”Det skete på en mærkelig måde. Tinkoff gik et bonussekunder, da vi krydsede stregen første gang. Bagefter var det en hård rute, og de blev ved med at køre. Tinkoff og Etixx-QuickStep kørte godt. Jeg prøvede at spare så meget energi som muligt,” forklarer Greg Van Avermaet efter etapen.

 

”Jeg prøvede at spare mig selv til finalen, for vi havde Tejay Van Garderen og Damiano Caruso i gruppen bagved, så det var ikke den bedste situation.”

 

Denne gruppe bestod foruden Van Avermaet blandt andre af ryttere som Peter Sagan, Michael Kwiatkowski og Zdenek Stybar, og de skulle spurte om sejren mod hinanden, da grupperne bagved aldrig kom op til dem.

 

”Til sidst skulle jeg spurte mod Peter Sagan. Jeg er i god form,” siger Van Avermaet, der på grund af den skarpe form viste sig at være hurtigere end Sagan, og dermed vandt belgieren etapen.

 

Greg Van Avermaet overtog på grund af bonussekunderne på stregen førertrøjen fra Zdenek Stybar, så nu ligger han i en favorabel position til at tage den samlede sejr, når det skal afgøres på morgendagens afsluttende enkeltstart.

 

”Eftersom jeg vandt i dag, vil jeg gå efter klassementet i morgen, selvom vi kørte for Van Garderen. Enkeltstart er ikke mit specielt, men muligheden er der, så jeg går efter det.”

 

”Ti kilometer er ret langt for mig. Jeg er bedre på prologer, men jeg vil prøve. Det er lidt en mærkelig situation, at jeg går efter klassementet i Tirreno,” afslutter Van Avermaet, der nok primært kan takke gårsdagens etapeaflysning for det.

 

Greg Van Avermaet fører klassementet med syv og otte sekunder til Zdenek Stybar og Peter Sagan, mens han har 21 sekunder ned til enkeltstartsspecialisten Bob Jungels.


SKAL DU HAVE VAN AVERMAET PÅ DIT MANAGERHOLD I APRIL? PULJEN ER OVER 5.000 KRONER.

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017