Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

van der Haar: Guldet skal nok komme
31. January 2016 af Lasse Wedege PenningFoto: UCI/Graham Watson

Lars van der Haar kæmpede og kæmpede, men i sidste ende var det forgæves, da han blev sat af den nye verdensmester, Wout Van Aert, på den sidste bakke. Sølvvinderen havde dog aldrig forventet guld og glæder sig bare til de kommende år.

Hollandske Lars van der Haar var i sidste ende den, der kom tættest på Wout Van Aert, da verdensmesterskabet i cykel cross i eftermiddag nåede sit højdepunkt, herre elitens løb.

 

På tredjesidste omgang ændredes løbets dynamik, da Mathieu van der Poel og Van Aert blev vikle ind i hinanden, og pludselig havde van der Haar 15 sekunders forspring.

 

"Jeg forventede aldrig at vinde dette VM. Men på grund af omstændighederne havde jeg pludselig et godt hul, og det forblev sådan i noget tid. Men så bemærkede jeg, at nogen bag mig var stærkere, så jeg kørte min egen fart, som var langsommere. Jeg er stolt af, at jeg var i stand til at køre det løb, jeg ville," siger van der Haar, som på sidste bakke måtte opgive at følge Van Aert.

 

"Jeg var tæt på titlen i dag, men jeg var bare ikke bedre end Wout. Wout var meget stærk. Jeg håbede, han ville lide under presset på hjemmebanen, men han lukkede desværre hullet. Jeg gjorde alt rigtig undtagen én ting: Min kæde var stadig i den store ring på stigningen, og Wout løb fra mig," lyder det fra sølvvinderen.

 

"Selvfølgelig er jeg skuffet, men jeg kan leve med det faktum, at Wout var stærkere i dag. Jeg havde det godt og satte mit præg på løbet. Guldmedaljen kommer en dag," slutter van der Haar.

 

Hans landsmand van der Poel missede sin chance for medalje i uheldet med Van Aert, hvor hans fod sad fast i belgierens forhjul, og han havde en blandet fornemmelse efterfølgende, da han heller ikke følte, at formen var der i dag.

 

"Jeg følte ved mit første angreb, at jeg ikke havde formen fra de seneste uger. Så er det svært at vinde dette løb. Da jeg var i front med Van Aert og van der Haar, kørte jeg ikke igennem. Det burde vise, at jeg ikke var på toppen," forklarer verdensmesteren fra 2015.

 

"Det var bestemt ikke min intention at sætte min fod i Wouts hjul, fordi jeg tabte selv løbet. Det er imponerende, hvordan Wout formåede at komme igennem det. Efter den her sæson er han den fortjente verdensmester. Jeg tror, alle synes, han fortjener den trøje," lyder det fra dagens femteplads.

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017