Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: A.S.O.

Van Garderen tager det hele i Andalusien

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

20.02.2016 kl. 17:18 af Tobias Munck Sørensen.

På dagens enkeltstart i Ruta del Sol viste Tejay van Garderen sig som den stærkeste, hvorfor han kan gå ud til morgendagens afsluttende kongeetape med visheden om blot at skulle forsvare sig for at sikre sig den samlede sejr.

Dagens fjerde etape af Ruta del Sol var en 21 kilometer lang, mildt kuperet enkeltstart, som sammen med morgendagens bjergafslutning lignede stedet for løbets afgørelse. Da der ingen bonussekunder er i det andalusiske løb, lå 46 ryttere i samme tid inden dagens etape, og der var ingen tvivl om, at Ben Swifts (Team Sky) periode i løbets førertrøje ville blive en kort fornøjelse.

 

I stedet var det forventet, at ryttere som verdensmesteren Vasil Kiryienka (Team Sky), dennes holdkammerat, Wout Poels, Jérôme Coppel og Sylvain Chavanel (IAM Cycling), Tejay van Garderen (BMC Racing Team), Alejandro Valverde (Movistar) og Wilco Kelderman (Team Lotto-NL Jumbo) ville slås om at skulle trække den røde førertrøje over hovedet efter dagens etape.

 

Den første til at sætte en solid tid var Maarten Tjallingii (Team Lotto-NL Jumbo), der kørte i tiden 27:40. Denne tid kom til at holde ganske længe, men da den forsvarende bronzevinder fra VM og nylige vinder af Etoile de Bessèges, Jérôme Coppel, passerede stregen, stod tiden endelig for fald, da han var hele 28 sekunder bedre end hollænderen.

 

Første mand til at udfordre den tid, var Movistars Javier Moreno, der var 17 sekunder langsommere end franskmanden. Verdensmester Kiryienka skuffede dog en del, og var blot femtebedste mand i mål. Det lignede en svær opgave at slå Coppel, men det lykkedes faktisk for Tejay van Garderen, der ellers ikke har kørt forrygende enkeltstarter de sidste par år, men han slog franskmanden med syv sekunder.

 

Herefter kunne han placere sig i hot seat, og han overlevede et kraftigt attentat af Wilco Kelderman, der dog var to sekunder for langsom til at slå amerikaneren. Herefter kunne han trække vejret mere roligt, da ingen for alvor lykkedes med at komme tæt på. Valverde og Poels var henholdsvis 22 og 20 sekunder efter van Garderen, og da Fabio Felline (Trek-Segafredo) ikke kunne få det til at spille, samtidig med at Philippe Gilbert (BMC Racing Team) ikke kørte sig ud, endte det med en etapesejr til amerikaneren.

 

Dermed kan han også iklæde sig løbets førertrøje, og nu venter morgendagens kongeetape, som slutter op ad en ganske hård stigning. Her skal han forsvare sin føring på to sekunder til Kelderman og syv til Coppel, mens også løbets forhåndsfavoritter, Poels og Valverde, lurer i kulissen som farlige udfordrere.

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk