Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Vanvittig magtdemonstration af Valverde på hjemmebanen

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

11.02.2017 kl. 15:42 af Tobias Munck Sørensen.

Alejandro Valverde smadrede alle konkurrenterne med sjældent set overlegen solokørsel i dagens Vuelta a la Región de Murcia, der fandt sted på spanierens hjemegn.

At Alejandro Valverde (Movistar) er en mand, der altid er i form, har aldrig været nogen hemmelighed, og det er den primære forklaring på, at han gerne dominerer de første par måneder af den spanske cykelscene, hvor konkurrenterne lige skal have gang i benene.

 

Denne dominans blev der skrevet et nyt kapitel om i dag, da den spanske superstjerne vandt sit hjemmebaneløb, Vuelta a la Región de Murcia, med over to minutter til et jagtende felt efter 70 kilometers solokørsel.

 

Løbet startede med, at et ottemandsudbrud slap af sted. I det udbrud sad blandt andet Movistars Jorge Arcas, hvorfor det tilfaldt Lotto Soudal at føre an i feltet, da man i Tony Gallopin og Tiesj Benoot havde et par af de store favoritter til løbet.

 

En relativt hård sidevind splittede kortvarigt feltet i to, og det opskruede tempo betød også, at frontgruppen blev opslugt tidligt i løbet. Det gav anledning til, at Sam Bewley (ORICA-Scott), Jelle Wallays (Lotto Soudal) og Evan Huffman (Rally Cycling) slap af sted i et nyt udbrud.

 

Nu måtte Movistar tage ansvar for jagten, og så snart de ramte dagens stigninger viste det sig, at deres arbejde ikke skulle være forgæves. Valverde angreb med det samme, og ingen svarede ham umiddelbart. Spanieren opbyggede et forspring, og bagved var Ion Izagirre (Bahrain-Merida), Benoot og Gallopin blandt de nærmeste forfølgere.

 

Al forfølgelse skulle dog vise sig at være omsonst, og ved toppen af den sidste stigning med omkring 40 kilometer til mål havde Valverde oparbejdet et forspring på to et halvt minut. Trods modvind og en regruppering bagved var der ingen nåde fra spanieren, der slet ikke tabte tid før til allersidst.

 

Det betød, at tilskuerne måtte vente to minutter og ti sekunder efter den suveræne Valverdes ankomst i mål på at se en reduceret massespurt om andenpladsen, der gik til Jhonatan Restrepo (Team Katusha-Alpecin) foran Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe). Christopher Juul (ORICA-Scott) var eneste mand fra sit hold, der kom med feltet hjem, hvorfor han forsøgte sig i spurten og blev nummer syv.

 

Det var dog parentetisk på en dag, der helt og holdent var ejet af en fabelagtig Valverde.

 

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk