Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

VeloConcept går efter 5. DM titel i holdløb
15. June 2017 af Andy PedersenFoto: Martin Nørgaard og Dennis Boutrup

Traditionen tro løber DM i holdløb af stablen på lørdag, og her kommer Team VeloConcept med et helt særligt mål, nemlig at nå et lille jubilæum. De sidste fire år er det blevet til fire sejre i DM, og det forsøger de at gentage i år.

Man skulle tro, at når man som hold har vundet de sidste fire år, ja så ville presset på holdet inden da være stort, men ifølge sportsdirektør Daniel Foder er holdet ikke favoritter i år. Tværtimod ser Foder mod Giant-Castelli som små favoritter, når det kommer til holdløbet.

 

”Jeg ser os ikke som favoritter, men vi har helt sikkert en mulighed for at vinde. Giant-Castelli ser stærke ud, og jeg regner med, at hvis vi slår dem, hvilket bliver rigtigt svært, så kommer vi også til at vinde. Men vi skal bare koncentrere os om at køre et så perfekt løb som overhovedet muligt. Vi skal på podiet - alt andet vil være skuffende - men om det bliver guld, sølv eller bronze bliver meget tæt,” siger sportsdirektør Daniel Foder, der selv har været med til at vinde løbet de sidste fire år som rytter.

 

Ikke at føle sig som favoritter er dog langtfra det samme som ikke at træne op til løbet. Derfor har rytterne hos VeloConcept trænet grundigt på trods af en travlt kalender, sygdom, skader og andre udfordringer.

 

”Jeg synes, at vi har fået trænet det fornuftigt. Rytterne har haft mange løbs- og rejsedage, og nogle har også døjet med skader og sygdom, så jeg håber, at vi rammer en god dag. Jeg fornemmer, at de er godt forberedt, og aftalerne er på plads, men lørdag er det et niveau eller to højere end til træning,” siger Daniel Foder.

 

Noget andet som holdet også kan trække på op til løbet er erfaringerne fra de rytterne. Flere af de ryttere, som i år kører holdløbet har tidligere været med til at vinde løbet, og dette er en klar fordel for holdet mener Foder.  

 

”Mark, Asgreen, Guldhammer og Rahbek har alle prøvet at vinde før. En ting er at køre stærkt, en anden er at få det til at fungere, og hvis vi måske mangler lidt i styrken, så håber jeg, at vi har det i erfaringen, og så har vi også en meget homogen gruppe samlet. Men lige meget hvad, bliver det meget tæt,” siger Daniel Foder.

 

Team VéloConcept til DM i holdløb:
Mark Sehested Pedersen, Kasper Asgreen, Niklas Larsen, Rasmus Guldhammer, Mads Rahbek og Michael Carbel 

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09