Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Verdensmesteren har ikke travlt
06. January 2016 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Sirotti

Den danske U23-verdensmester i enkeltstart, Mads Würtz Schmidt, ignorerede i år fristelsen om et skifte til et professionelt hold, for i stedet at fortsætte i kontinentalrækkerne. Han har nemlig ikke travlt med at tage skridtet op, forklarer han.

Efter et par skuffende år har Mads Würtz Schmidt i den grad vist evnerne frem i denne sæson, hvor han blandt andet har vundet en etape i Post Danmark Rundt samt U23-VM i enkeltstart. Mange regnede derfor med, at stortalentet ville gribe chancen og skifte til et WorldTour-hold, men det skulle den danske verdensmester ikke nyde noget af. I stedet skiftede han til Team Trefor, hvormed han bliver på den hjemlige cykelscene.

 

”Jeg har ikke så travlt med at komme derop (til de professionelle rækker, red.),” sagde Mads Würtz Schmidt til Feltet.dk, da vi talte med ham til gårsdagens DCU-kåring af Årets Cykelrytter - en pris, som han desuden vandt.

 

”Jeg tror på, at det nok skal lykkedes. Hvis jeg bliver ved med at arbejde, som jeg indtil videre har gjort, så skal jeg nok komme ud og køre stærkt allerede fra sæsonstart. Jeg tror på mig selv, så jeg har ikke behov for at lave en hurtig aftale; jeg vil gerne vente på, at det rigtige tilbud kommer.”

 

For den 21-årige enkeltstartsrytter var det altså for tidligt at tage springet til et stort, udenlandsk hold, men alligevel blev det til et holdskifte frem mod den nye sæson. Den tidligere coloQuick-rytter skal nemlig køre for Team Trefor i 2016.

 

”Trefor har et lidt større løbsprogram med flere professionelle løb, som jo er dem jeg skal ud og køre og udvikle mig i - og også køre efter sejren i ved enkelte løb. Så det blev Trefor; på grund af løbsprogrammet, fordi Rick Enø også er der (Würtz Schmidts manager på coloQuick, red.), og så også fordi jeg kommer til at have meget at skulle have sagt,” forklarer han.

 

Det større, og mere internationale, løbsprogram kommer den nye Trefor-rytter til at nyde godt af i den nye sæson, som han tager hul på i udlandet. Mads Würtz Schmidts første løb i 2016 bliver nemlig italienske Settimana Internazionale Coppi e Bartali, hvorefter han fortsætter med enkelte løb i Holland og Belgien. Derefter går turen til U23-Flandern Rundt, som bliver sæsonens første store mål, bekræfter han afslutningsvist. 

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09