Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: DCU / Mads Hansen

Verdensmesteren roser Mads Würtz: Han er et stort talent

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

15.02.2017 kl. 19:05 af Benjamin Lillelund.

Tony Martin har et godt øje til Mads Würtz Schmidt, som kan udfolde sit talent på mere end enkeltstarten. 

Det er snart seks år siden, at de danske cykelaficionados for første gang hørte om en dengang purung Mads Würtz Schmidt. Som bare 17-årig vandt danskeren på hjemmebane i 2011 junior-VM i enkeltstart, og denne præstation blev fulgt op med en sejr i juniorudgaven af Paris-Roubaix året efter.

 

Efter et par resultatmæssigt fattigere år leverede Mads Würtz Schmidt endnu en gang et fantastisk resultat, da han afsluttede et imponerende efterår i 2015 ved at vinde enkeltstartsverdens-mesterskabet U23-klassen. Forinden var det også blevet til sejr på enkeltstarten i Post Danmark Rundt og en etape i ungdommens Tour de France, Tour de l’Avenir.

 

Derpå stod WorldTour-holdene nærmest i kø for at sikre sig hans underskrift, men Mads Würtz Schmidt valgte at blive et enkelt år mere på kontinentalniveau hos Team Véloconcept for at blive helt rustet til de stor udfordringer på højeste niveau.

 

Det viste sig at være en klog beslutning, da Mads Würtz Schmidt indledte 2016-sæsonen med to etapesejre og den samlede sejr i Le Triptyque des Monts et Chateaux, inden han vandt et dobbelt U23-danmarksmesterskab, enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt for andet år i træk og sikrede sig en samlet tredjeplads i Danmarks største cykelløb.

 

Den nu 22-årige rytter fra Randers har nu taget skridtet op til cykelsportens Superliga efter at have skrevet kontrakt med Katusha-Alpecin, hvor han er blevet holdkammerater med den firdobbelte verdensmester i enkeltstart, Tony Martin.

 

Tyskeren har da også kun roser til overs for sin danske holdkammerat efter de første måneder som en del af WorldTeamet. Således indledte Mads Würtz Schmidt sin WorldTour-karriere med en tredjeplads i klassementet i Etoile de Bessèges.

 

”Mads er et stort talent. Det kunne jeg se på vores første træningsture med det samme. Hans podieplads i Bessèges, hans første løb på vores hold, siger det hele. Vi kommer til at høre mere om ham,” siger Tony Martin i et eksklusivt interview til Feltet.dk.  

 

Mads Würtz Schmidt har nemlig allerede vist, at han kan begå sig på andet end enkeltstarten. I det franske etapeløb spurtede han lige op med sprinterne, klatrede på niveau med klatrerne og cementerede klassementspodiet med at blande sig i toppen i kampen mod uret.

 

Det alsidige talent har Tony Martin da også allerede opdaget.

 

”Han er virkelig hurtig, og det er ikke kun på enkeltstarten. Han overraskede os alle sammen på stigningerne under træningslejren. Jeg ser frem til at arbejde mere sammen med ham,” forklarer Tony Martin.

 

De to ryttere minder en hel del om hinanden i statur med enkeltstarten som paradedisciplin samtidig med, at de kan gøre sig i andre terræner. Derfor skal Mads Würtz Schmidt i høj grad læne sig op ad Tony Martin i løbet af denne sæson og suge til sig af gode råd.

 

”Jeg er sikker på, at Mads kan lære meget af mig, men jeg ser også frem til at lære fra mig til vores unge ryttere. De ser på mig, som jeg så på mine idoler, da jeg var ung,” lyder det fra Tony Martin.

 

I første omgang skal Mads Würtz Schmidt og Tony Martin lære hinanden bedre at kende, når de begge stiller til start i det portugisiske etapeløb Volta ao Algarve, der startede i dag og slutter på søndag.

 

Undervejs skal de give sig i kast med en 18 kilometer lang enkeltstart, hvor de kan dyste mod hinanden om, hvem der i hvert fald på nuværende tidspunkt kan lade sig kåre som Katusha-Alpecins enkeltstartsmester.

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk