Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Villumsen overlod den newzealandske scene til holdkammerat
10. January 2016 af Jonas Krügermejer Nygaard Foto: Sirotti

Natten til i dag blev der fordelt mesterskabsmedaljer i Australien og New Zealand, hvor linjeløbene for både kvinder og mænd er blevet afholdt.

Den tidligere dansker Linda Villumsen stod ikke klar ved startstregen til at forsvare sin titel, da der i nat blev kørt newzealandske mesterskaber i linjeløb på den anden side af kloden.

 

Villumsen måtte nemlig allerede inden mesterskabernes start i fredags melde afbud med en ankelskade, men det har ikke betydet, at hendes hold, UnitedHealthcare, har manglet noget at fejre over weekenden.

 

For i fraværet af 30-årige Villumsen har holdkammeraten Rushlee Buchanan i stedet brilleret. Natten til lørdag blev hun newzealandsk mester i tidskørsel og i nat spurtbesejrede hun så Georgia Williams og Joanne Kiesanowski i linjeløbet.

 

27-årige Buchanan fuldendte dermed det, Villumsen lige præcis ikke formåede at gøre sidste år. Her vandt eks-danskeren ellers også guld linjeløbet, men måtte nøjes med en sølvmedalje i tidskørslen.

 

Et profilforladt linjeløb for herrer blev også afgjort i New Zealand i nat. Her vandt Jason Christie foran Dion Smith og Hamish Schreurs, mens forhåndsfavoritten George Bennett (LottoNL-Jumbo) måtte nøjes med en placering som nummer 12.

 

Orica-dominans i Australien

På den anden side af det Tasmanske hav blev der også kørt linjeløbsmesterskaber i nat.

 

Her formåede Oricas kvinder at gøre, hvad mændene mislykkedes med: nemlig at dominere løbet fra start til slut.

 

Længe tydede det på, at de altdominerende Orica-ryttere nærmest kunne trække lod om, hvem der skulle tage sejren, men til sidst var det hele faktisk ved at glippe i den afgørende spurt.

 

28-årige Amanda Spratt formåede dog lige præcis at klemme sig ind foran den nævenyttige veteran, 38-årige Ruth Corset, og sikrede dermed Orica mesterskabstrøjen.

 

Holdkammeraten Rachel Neylan vandt bronze.

 

Under artiklen kan du se resultaterne af herrernes linjeløb.

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017