Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: coloQuick-CULT

Vingegaard imponerer hos coloQuick-CULT

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

12.03.2017 kl. 14:01 af Andy Pedersen.

Det unge danske talent Jonas Vingegaard har tiltrukket sig opmærksomhed på hans hold coloQuick-CULT efter en træningslejr i Calpe. Hans hold har store forventninger til ham efter imponerende præstationer på stigningerne og kigger frem mod en spændende sæson for det unge talent.

 

Tilbage i sommeren 2016 var det danske kontinentalhold coloQuick-CULT hårdt spændt for grundet skader. Derfor besluttede de sig for at hente Jonas Vingegaard hos den danske klub Odder CKs U23-mandskab.  Allerede i den sæson havde han inden skiftet til coloQuick-CULT givet den danske cykelverden en forsmag på sine talenter.

 

Ved Pinse Cuppen tilbage i maj 2016 vandt han A-løbet, da han satte flere kontinentalryttere på plads henover stigningen Pøt Mølle flere gange. Det var angiveligt ved denne lejlighed, at holdet fik øjnene op for Vingegaard.

 

Ved førstkommende lejlighed beviste Vingegaard også sit værd på de lidt større kontinentalscener, da coloQuick-CULT tog ham med til Tour of China 1. Vingegaard sluttede som to’er i klassementet. Derudover stillede han også til start med holdet i det rumænske Sibiu Cycling Tour, hvor han blev ni’er på en bjergenkeltstart bag stjerner som Davide Rebellin og Franco Pellizotti.  

 

Potentiale som Fulgsang

Hvis man spørger coloQuick-CULTs sportsdirektør Christian Anderen er der meget mere i vente fra den 20-årige Vingegaard. Andersen er ikke langsom til at drage paralleller til Jakob Fuglsang, som i disse dage kører Paris-Nice for Astana.

 

”Hans potentiale er uomtvisteligt, og på træningslejren beviste han, at det er så stort, som vi tror. For mig at se kan han komme op i den absolutte elite - han er på Jakob Fuglsang-niveau,” siger Andersen ifølge Skive Folkeblad.

 

Netop træningslejren, som Andersen refererer til, foregik i Spanien, nærmere bestemt i området omkring Calpe med den dertilhørende stigning. Her satte Vingegaard en imponerende tid på fjorten minutter, hvilket kun er 40 sekunder langsommere end rekordholderen Ben Hermans tid, og meget tæt på tidligere verdensmester Michal Kwiatkowskis tid.

 

”Det er den fjerdehurtigste tid, der nogensinde er kørt dernede. Når Michal Kwiatkowski (polak og verdensmester fra 2014, red.) tester på den stigning, er han 10-15 sekunder langsommere.”

 

Programmet er på plads for Vingegaard

Hvis man lige spoler tilbage til den nærmeste fremtid skal coloQuick-CULT snart til Norge, for at køre UCI-løb. Derefter kommer Vingegaard hjem til U23-DM, inden holdet fra Skive skal køre hjemmebaneløbet Rent Liv Løbet i Skive.

 

”Derefter skal han have en lille pause, og så satser vi på, han bliver udtaget til det største etapebjergløb for U23-ryttere, Giro Valle d’Aosta i Italien, hvor der køres på Mont Blanc,” fortsætter Andersen.

 

En af de ting der præger international cykelsport i denne tid, er evnen til at sprænge feltet i sidevinden. Man så senest Quick-Step holdet imponere med sin tekniske kunne i Paris-Nice. Også her skulle Vingegaard have en fordel fra sin cykelopvækst, som ifølge Christian Andersen gør ham endnu mere attraktiv på den internationale cykelscene.

 

”Og så har han den fordel, at han er vokset op i sidevind og slet ikke er dårlig til at køre i fladt terræn. Når han en dag skal køre de helt store løb, og der kommer sidevind, så står han godt rustet, fordi han siden ungdomstiden har været vant til at positionere sig i sidevinden. Det vil komme til gode på den store scene,” vurderer Christian Andersen.

 

 

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk