Viviani og Buttazzoni vandt særpræget løb

04. juli 2015 07:20Foto: Dubai Tour

Elia Viviani og Alex Buttazzoni sikrede sig sejren i 6-dagesløbet i Fiorenzuola ved at vinde en bonusomgang lige inden finalejagten.

Det særprægede 6-dagesløb i Fiorenzuola fandt fredag aften sit vinderpar i form af Elia Viviani og Alex Buttazzoni. Team Sky-rytteren, Elia Viviani, er er tidligere europamester i både point- og parløb, mens han vandt bronze ved årets VM i omnium. Buttazzoni er regerende italiensk mester i både scratch, dernypace og holdforfølgelsesløb.

6-dagesløbet i Fiorenzuola udmærker sig først og fremmest ved at være sæsonens eneste om sommeren og køres udendørs på den 394 meter lange cementbane i den norditalienske by. Derudover har der ikke været meget 6-dagesløb, kun en eller to discipliner er der kørt per dag, og to af dagene er der ikke kørt en eneste jagt. I stedet har arrangørerne valgt at lægge en masse UCI-løb i andre banediscipliner ind samtidig.

Vigtig bonusomgang

Det har betydet et løb med få uddelte point på grund af de få discipliner og kun en reel vunden omgang i jagterne, som Michele Scartezzini og Francesco Lamon tog på løbets anden dag. Af den årsag førte de også inden sidste dag, men i den flyvende omgang inden finalejagten lykkedes det for Elia Viviani og Alex Buttazzoni at få en andenplads og 12 point. Dermed nåede de 101 point inden finalejagten og sikrede sig dermed en bonusomgang.

Parret var det eneste, der nåede at runde 100 point i løbet, og bonusomgangen sikrede dem derfor reelt sejren, da de nu førte stort på point, og alle løbets toppar, på nær Scartezzini/Lamon, skulle vinde to omgange på dem for at kunne tage sejren.

Uden at være i nærheden af at sætte føringen over styr kunne Viviani og Butazzoni køre den 100 omgange lange finalejagt. Til gengæld var der spænding om de øvrige podiepladser. Schweizerne Oliver Beer og Gael Suter havde midtvejs jagtens bedste forsøg på at vinde en omgang, men efter 15 omgange alene i front blev de kørt ind igen. Dermed var Scartezzini og Lamons andenplads sikret, mens tjekkerne Jan Dostal og Ondrej Vendolsky tog den sidste plads på podiet - primært takket være deres fem sejre i disciplinen flyvende omgang.

Aftenen bød også på UCI-løb i scratch og pointløn for herrer. Italienske Simone Consonni vandt pointløbet, mens den stærke brite vandt spurten i scratch foran Gael Suter og Alex Buttazzoni.