Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

VM-blog: 4000 meter-holdets - alt for tekniske - vej til medaljer

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

18.02.2015 kl. 09:37 af Jonas Krügermejer Nygaard (Paris, Frankrig).

Feltet.dk's reportere i Saint Quentin en Yvelines vil jævnligt blogge om stort og småt, så I derhjemme kan få det forkromede overblik fra 2015-udgaven af bane-VM.

I dag og de næste fem dage køres der bane-VM på de skrå brædder i området Saint Quentin en Yvelines syd for Paris. Og Feltet.dk vil - som vi har for vane - være placeret midt i brændpunktet og levere resultater og reaktioner.

 

Og som en ekstra service vil vi jævnligt blogge om stort og småt, så I kan få kan få det store - og til tider skæve - overblik fra VM i banecykling.

 

Målet vil som oftest være at levere positive nyheder og analyser, og derfor vil vi holde os fra at kommentere på vores egen tur til det lidt triste forstadshotel i udkanten af Paris. Et hotel, der kun har en enkelt fordel: at det ligger tæt på det splinternye banestadion Vélodrome National. Til gengæld er det placeret langt fra alt andet.

 

Nå. Men lad os gå videre til den første VM-blogs egentlige - og meget vigtige - formål. Nemlig at forklare den alt for tekniske vej, som Danmarks største medaljeaspiranter, 4000 meter-holdet, skal igennem for at bringe metal med hjem.

 

Allerede i dag går det løs, når herrerne skal køre den indledende kvalifikation. I går blev det offentliggjort, at omnium-aktuelle Casper Pedersen sidder over. Det betyder, at det bliver Rasmus Quaade, Casper Folsach, Anders Holm og Daniel Hartvig, der om få timer skal forsøge at placere Danmark i den bedste halvdel af de 16 deltagende hold.

Lykkes det ikke, er næste skridt sådan set ganske simpelt for det danske 4000 meter-hold. Så er det slut. De kan pakke taskerne og rejse hjem.

 

Vi kan dog godt - selv uden at have de medbragte danskerbriller på - tillade os at forvente en indledende top 8-placering af de danske drenge. Og herfra opstår så kompleksiteten.


Semifinale giver ikke nødvendigvis bronzedyst

Formår Quaade, Folsach, Holm og Hartvig at klemme holdet ind blandt de fire bedste nationer, lever den danske gulddrøm endnu. Så er der scoret semifinalebilletter. De indløses torsdag, hvor både guld-, sølv- og bronzemedaljerne skal finde sine ejere. I semifinalen møder holdet med den bedste tid fra kvalifikationen dem med fjerdebedste, mens nummer to og tre byder hinanden op til duel. Vinderne mødes i en direkte finaledyst!

 

Det er jo sådan set også rimelig simpelt at forstå, og vi krydser af flere grunde fingre for, at det danske 4000 meter-hold tager den direkte vej til finalen. Ellers er vi nødt til at forklare reglerne for, hvordan holdene placeres fra tredje- til ottendepladsen.

 

Skulle danskerne komme i semifinalen, men tabe denne, så er tiden altafgørende. Den tid, de to semifinaletabere sætter, bliver nemlig parret med tiderne fra de nationer, der er sluttet mellem nummer fem og otte i kvalifikationen. Det giver en pulje på seks tider, hvorfra nationerne med de to bedste skal kæmpe om bronzemedaljer. De to med tredje- og fjerdebedste tid skal køre om den samlede femteplads, mens de to lande med de dårligste tider mødes i en duel om syvendepladsen.


Med andre ord: Du er ikke sikker på at komme til at køre om bronze, selv om du kører dig til en semifinaleplads i kvalifikationen. Du kan du faktisk risikere at ende som VM's nummer otte. Omvendt kan du score metal uden at have været i semifinalen. Og det er selvfølgelig meget rart at tænke på.
 

Forvirret? Bare rolig. Vi opdaterer direkte fra de indledende kvalifikationer, der køres cirka 16.30 i dag. Endelig opsummerer vi dagens resultater i morgendagens VM-blog, hvor vi forhåbentlig kan drage den konklusion, at Danmark er videre fra den indledende kvalifikationsrunde.

 

Til slut skal vi bringe en lille bonusinformation. Vi er så heldige at dele hotel med det cubanske kvindelandshold. Derfor er I mere end velkomne til at sende personlige spørgsmål ind til navngivne cubanske ryttere. Vi venter i spænding...

 

Au revoir!

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk