Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Thomas Nyhus / Rawshooter

VM-blog: Køber VM-deltagerne stærk tobak af hinanden?

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

21.02.2015 kl. 10:54 af Jonas Krügermejer Nygaard (Paris, Frankrig).

I mangel på danske resultater at glæde sig over, er Feltet.dk's reportere gået et spadestik dybere i det journalistiske arbejde og nu stille det spørgsmålet: Bliver der solgt stærk tobak deltagerne imellem til VM i banecykling?

Lad os med det samme slå fast, at denne tredje VM-blog kommer til at bygge på løse rygter, halve antagelser og seriøse sprogvanskeligheder. Alt det kommer, men først trænger den danske VM-præstation til et eftersyn.

 

Der har nemlig ikke været mange anledninger til at vifte med vores til Frankrig medbragte dannebrogsflag. Problemet er dels, at vi til dette VM ikke har haft mange skud i bøssen, dels at vores medbragte patroner har været ladt med løst krudt. Det kan lyde lidt hårdt, og det er måske tarveligt, da forudsætningerne til dette bane-VM heller ikke har været gode.

 

4000 meter-holdet, der skuffede så fælt i onsdags, har døjet med sygdom og afbud, hvilket efterlader et kritisk billede forud for OL næste år. Vi må bare konstatere, at billedets ramme - forberedelserne, heldet og det tilgængelige materiale - heller ikke har gjort det muligt at præsentere noget bedre.

 

Casper Pedersen blev så fredag smidt for løverne i et omnium-felt, der måske er det stærkest besatte på tværs af alle VM-disciplinerne. Teenageren har efter første dag kæmpet fortrinligt, men også fået dyre lærepenge og er milevidt fra metal - der desværre virker til at være det eneste måleredskab for Team Danmark.

 

I det perspektiv, er den unge himmelstormer, Amalie Dideriksen, efterladt i en urimelig presset situation, før hun entréer de franske brædder i dag. Lad os håbe hun har gode nerver.

 

Sælger de cubanske deltagere narkotika?
Nu til det vigtigste i denne nummer tre VM-blog. Et dybere journalistisk arbejde har nemlig givet anledning til at stille spørgsmålet: Sælger vores ellers så søde cubanske veninder stærk tobak til de andre VM-deltagere? Vi ved det ikke helt, men en ting er sikkert: De er ikke rejst over Nordatlanten med helt rent mel i posen!

 

Det kræver en forklaring. Vi bor jo på hotel med den cubanske delegation - bestående af fire-fem piger og en landstræner - under dette VM, og det har vi sådan set profiteret godt af.

 

Det hele startede i forgårs, hvor vi spurgte den cubanske pige, Marlies Mejias Garcia, om vi ikke måtte køre med ud til banestadionet, i den bus Cuba har fået stillet til rådighed under VM. Det måtte vi gerne - de kunne jo alligevel ikke fylde alle sæderne selv.

 

Derfor sad vi en halv time senere klemt sammen imellem to cubanske landsholdsryttere i en minibus, som landstræneren - en ældre og alvorlig herrer - styrede.

 

Det skal siges, at de cubanske piger taler urimeligt dårligt engelsk, og eftersom vi er i tvivl om landstræneren overhovedet taler, var det tæt ved umuligt for os at kommunikere med dem. Vi prøvede dog efter bedste evne, da pigerne er smilende og glade, og trods alt gav et lift. Pludselig rækker Marlies os så sin mobil, hvor der ordret står: "Want to buy a lot of tobaccos?"

 

Til at starte med forstår vi ikke, hvad hun vil fortælle og hvisker spørgende tilbage, om hun mener, at landstræneren ryger mange cigaretter? Det gør hun ikke og forsøger i stedet at italesætte, hvad der mest af alt lyder som et forslag. Men før det lykkes os at forstå, hvad den lille cubaner prøver at fortælle, er vi fremme ved VM-arenaen, og vores veje skilles.

 

Men hvad så?
Opsøgende, som vi på feltet.dk altid er i vores journalistisk, gav vi dog ikke op her, men forsøgte i stedet at spørge os til råds blandt de øvrige VM-deltagere. Hvad kunne Marlies mene? Svaret overraskede os.

 

For rygterne går simpelthen på, at en eller flere af Cuba-pigerne render rundt og sælger cubanske cigarer til de øvrige deltagere og stabsmedlemmer! Det havde vi alligevel ikke regnet med.

 

Det er svært at sige, hvad der mest absurd. At der findes VM-deltagere, der render rundt og sælger cigarer til et topprofessionelt VM i banecykling, eller at der rent faktisk er en oplevet tilstrækkelig økonomisk gevinst ved at sælge cigarer (!?) til et VM i banecykling. En ting er dog sikkert: Hvis Casper og Amalie skuffer i morgen, så dropper vi baneprogrammet og går videre med denne sensationelle og banebrydende historie.

 

Vurder selv, hvordan Casper Pedersen og Amalie Dideriksen klarer den, når vi opdaterer på feltet.dk/live i morgen fra klokken 13.15.

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk