Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: PNN.dk

VM-blog: Når voksne mænd græder

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

19.02.2015 kl. 12:45 af Jonas Krügermejer Nygaard (Paris, Frankrig).

Feltet.dk's reportere i Frankrig var vidne til både storhed og fald på VM's første officielle dag, hvor skuffelse, glæde, jubel og gråd var konstant overlappende følelser.

Oplevelserne var mange og følelserne i hver sin ende af barometeret, da VM's åbningsdag i går blev gennemført. Feltet.dk's to reportere i Frankrig vil i denne anden VM-blog - efter bedst mulig evne - forsøge at filtrere og videreformidle de store op- og nedture.

 

Dagen startede jo, som nævnt i den første VM-blog, helt fantastisk, da vi til vores store glæde opdagede, at vi deler hotel med den udsendte cubanske delegation i Paris. Men det slutter ikke der. Vi har nu også mødt både hviderussiske, kasakhiske og ukrainske ryttere, hvilket tegner et meget godt billede af, hvilken prisskala vores - i øvrigt tilforladelige - hotel befinder sig i.

 

Der er kun to dårlige, men til gengæld meget store, nedture at berette om fra VM's første 24 timer. Den første hændte på vej til banestadionet, som ligger cirka fem kilometer fra vores multinationale hotelkompleks. Fem kilometer kan nemlig være forfærdelig langt, hvis de bliver gået på hinanden efterfølgende gange - og i forskellige retninger. Det måtte vi sande efter godt en times vaden rundt i diverse franske gader. Uden at vi mødte hverken en reklame for bane-VM (!?) eller en taxa.

Hvad sker der Frankrig?

 

Men pludselig som nøden var størst, hvor opgivelsen og gråden var tæt på at sætte ind, da viste Frankrig sig fra sin bedste side. En mand i dagligvarekæden Lidl viste sig at kunne sætte tre engelske ord sammen - og tilbød at køre os til VM-stadionet. Eller. Tilbød og tilbød... Vi spurgte, med blanke øjne. Han indvilligede - mod betaling.

 

Da vi ankom til Vélodrome National - placeret samme sted som det franske cykelforbunds hovedkvarter - hændte til gengæld en af dagens mange positive oplevelser. For sikke et syn. Franskmænd valfartede til som muslimer til Mekka, og området var generelt adskillige turistfotos værd. Sådan Frankrig - I kan jo godt!

 

Og nu til det sportslige...
Indenfor i den smukke arena fandt vi vores pladser nederst i Vélodrome National's velfyldte gryde. Her kunne vi sidde og finde os til rette en times tid før dagens - ja, faktisk ugens - vigtigste fire minutter skulle stå for dansk banecykling.

 

Desværre endte det i en total fiasko for det danske 4000 meter-hold, der, må vi være ærlige at sige, røg ud af dette års VM på røv og albuer.

I sig selv er det ikke meget kritisk, at vi ikke gik videre blandt de fire bedste. At vi ikke var blandt de otte bedste er for dårligt, men at vi kun formåede at besejre fem af 16 startende nationer er tæt på en katastrofe. Simpelthen. Kæmpe nedtur for os, men selvfølgelig i særdeleshed for de danske drenge, Rasmus Quaade og Casper Folsach samt VM-debutanterne Anders Holm og Daniel Hartvig.

 

Hverken de fire ryttere eller landstræner Casper Jørgensen lagde dog efterfølgende skjul på skuffelsen, kom ikke med bortforklaringer. Det er befriende. Og samtidig bevarede de værdigheden - ikke antydningen af en tåre så vi i øjenkrogene.  

Og vi må bare forsøge at trøste os ved de vise ord sidstnævnte fortalte os:

 

"Man skal nogle gange blive skuffet i sport, for at kunne nyde de store succeser."

 

Da den store åbningsceremoni efterfølgende blev afholdt i en propfyldt nationalarena, kunne man dog ikke undgå at tvinge tankerne væk fra, hvordan Danmarks største medaljedrømme reelt blev smadret, før VM officielt var start...

 

Det er altid specielt at se en voksen mand græde
Aftenens objektive højdepunkt var - lige efter de dramaturgiske regler - også dagens sidste store begivenhed. Her skulle Frankrig og New Zealand køre finale i publikumsdisciplinen, holdsprint. Det i en overdøvende larm fra de 5000 ellevilde franske tilskuere, som alle støttede de nationale helte.

 

Derfor var det kun endnu mere imponerende af det tre mand store newzealandske-tog, der overvandt infernoet og satte franskmændene - alle 5000! - godt og grundigt på plads ved, i en fantom tid, at sikre sig guldet. Troede de...

 

... og det troede alle andre på Vélodrome National sådan set også. Men bedst som de mange tilskuere lettere slukøret var på vej ud i det parisiske aftenmørke, skete der noget.

 

De udsendte UCI-kommissærer diskvalificerede pludselig New Zealand, der åbenbart havde lavet et ukorrekt skifte. Hele den newzealandske delegation stod oppe på, ved og omkring dommerbordet og klagede deres nød. Lige lidt hjalp det. Guldet gik til Frankrig. Da det blev meldt klart ud i højtalerne, var Vélodrome National dog allerede ved at være tømt, og "Marseillaisen" gjaldede ud i en halvtom arena. Paradoksalt er vist ordet.

 

Alt imens det - i sig selv - besynderlige optrin fandt sted, var de tidligere så rasende newzealændere lusket tilbage i deres hjørne. Og her var så en, som ikke var i stand til at holde tårene tilbage. Den yngste af rytterne sad og tudbrølede. Med hovedet begravet i hænderne, mens den ældste forgæves forsøgte at trøste sin landsmand. Den sidste sad på en stol, lidt for sig selv, og stirrede ud i luften. Sølvmedaljerne var allerede pakket væk.

 

Det var rædselsfuldt, og selvom jeg gerne vil tro det, så tvivler jeg på, at de knuste newzealændere kan finde trøst i landstrænerens ellers så kloge ord:

 

"Man skal nogle gange blive skuffet i sport, for at kunne nyde de store succeser."

 

Følg med når Feltet.dk's to VM-reportere igen tygger, fordøjer og spytter VM-indtryk ud her på siden.

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk